«Είμαστε υπέρ της εργασίας, υπέρ του δικαιώματος της ελεύθερης και της αυθόρμητης διαμαρτυρίας κάθε κλάδου που θέλει να γνωστοποιήσει τα αιτήματά του στην κοινωνία. Με το νομοσχέδιο για τις δημόσιες συναθροίσεις το δικαίωμα αυτό προστατεύεται, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζεται το φαινόμενο, που συμβαίνει σχεδόν καθημερινά στην πρωτεύουσα, λίγα άτομα να διαδηλώνουν και να παραλύει το κέντρο, ο κόσμος να μην μπορεί να πάει στη δουλειά του και, βέβαια, στο τέλος της διαδήλωσης κάποιοι να σπάνε τα μαγαζιά.»
Τα παραπάνω ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ., Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη, σχολιάζοντας την επικαιρότητα, αναφορικά με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις δημόσιες συναθροίσεις, προσθέτοντας:
«Το νομοσχέδιο ενσωματώνει μεγάλο μέρος των προτάσεων επιτροπής, που είχε συστήσει το 2012 ο κ. Καμίνης, στην οποία συμμετείχαν οι καθηγητές κ.κ. Αλιβιζάτος και Μανιτάκης. Στόχος μας είναι να προστατεύσουμε την ομαλότητα της κοινωνικής και οικονομικής ζωής».
Διαδήλωση σε μία λωρίδα κυκλοφορίας και αποζημίωση για ζημιές
Ο Λαρισαίος πολιτικός, απαντώντας στις ενστάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε προς τον Βουλευτή, Γ. Τσίπρα, που συμμετείχε, επίσης στην εκπομπή, ότι «κάθε κοινωνική ομάδα οφείλει να σέβεται την κοινωνία», σημειώνοντας πως «όταν οι διαδηλώσεις πραγματοποιούνται από μερικές δεκάδες άτομα, οι διαδηλωτές μπορούν να χρησιμοποιούν το πεζοδρόμιο είτε μία λωρίδα της κυκλοφορίας, αντί να παρενοχλούν χιλιάδες παρεμποδίζοντας το δικαίωμά τους στην εργασία.
Επίσης, εστίασε στο «δικαίωμα όσων υφίστανται ζημιές στα μαγαζιά τους από διαδηλώσεις να αποζημιώνονται», σύμφωνα με τις προβλέψεις του νέου νόμου για τον υποχρεωτικό ορισμό υπεύθυνων-οργανωτών για κάθε συγκέντρωση.
Απαλλαγή αγροτικού κόσμου από το τέλος επιτηδεύματος
Περαιτέρω, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ., ερωτηθείς για την οικονομική πολιτική και τα μέτρα ανάκαμψης, υπογράμμισε ότι η Κυβέρνηση υλοποιεί τη δεύτερη δέσμη μέτρων, μετά από εκείνα που λήφθηκαν κατά την ανάσχεση της πανδημίας, τα οποία περιλαμβάνουν την επιστρεπτέα προκαταβολή φόρου ύψους 2 δις ευρώ, τη στήριξη μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας και του προγράμματος ΤΕΠΙΧ ΙΙ καθώς και τη δημιουργία ιδρυμάτων μικροχρηματοδοτήσεων, ενώ πρόσθεσε ότι, με απόφαση του Πρωθυπουργού, ο οποίος στηρίζει ιδιαίτερα τον πρωτογενή τομέα, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι απηλλάγησαν από το τέλος επιτηδεύματος για το 2019 και την καταβολή των 650 ευρώ.
Νέο «πακέτο» μέτρων
Επιπλέον, ο κ. Κέλλας σημείωσε ότι το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης προετοιμάζει και νέο «πακέτο» μέτρων, το οποίο θα περιλαμβάνει πιθανότατα τη μείωση τέλους επιτηδεύματος για ελεύθερους επαγγελματίες (γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς), τη μείωση του ΦΠΑ κατά 13% στις μεταφορές και σε όσα είδη εστίασης δεν έχουν υπαχθεί στον συντελεστή, τις οκτώ δόσεις φόρου εισοδήματος και τις έξι για τον ΕΝΦΙΑ, ενώ έχουν εξασφαλιστεί τα 32 δις ευρώ από την ΕΕ και το ΕΣΠΑ, που θα συμβάλουν στην ανάκαμψη της χώρας μετά την πανδημία, καταλήγοντας στις αισιόδοξες προβλέψεις για βιώσιμη ανάπτυξη το 2021 και το 2022.
Καθεστωτικές συμπεριφορές
Τέλος, σε σχέση με την προκαταρκτική εξέταση για τον Δημ. Παπαγγελόπουλο, επεσήμανε ότι συμπεριφορές, όπως διώξεις δημοσιογράφων, παρακολουθήσεις και οι χαρακτηρισμοί του Μεγάρου Μαξίμου ως «μαγαζιού» από υπουργούς της τότε Κυβέρνησης παραπέμπουν σε άλλα καθεστώτα και άλλες εποχές.