Την αναβάθμιση της εφαρμογής «ΑΡΤΕΜΙΣ», ώστε να αυτοματοποιηθούν οι αναγκαίες ψηφιακές αναφορές, με στόχο τους αποτελεσματικότερους ελέγχους, τόσο στο γάλα, αρχικά, όσο και στο κρέας, προκειμένου οι παραγωγοί να διασφαλίσουν τιμές που καθιστούν τις μονάδες τους βιώσιμες, συζήτησε με τη διοίκηση και στελέχη του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ καθώς και με εκπροσώπους των δραστήριων Συνεταιρισμών ΘΕΣγάλα και Γάλα Ελάςς, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Ελασσόνα.
Ο Λαρισαίος πολιτικός συνομίλησε με τους συμμετέχοντες για τον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο του ΥΠΑΑΤ, που περιλαμβάνει σημαντικά μέτρα για την πάταξη του φαινομένου των «ελληνοποιήσεων», ενώ ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ παρουσίασε αναλυτικά το ελεγκτικό «όπλο» των δηλώσεων ισοζυγίου εισροών/εκροών.
Τα συγχαρητήρια του Χρ. Κέλλα
Ο Χρήστος Κέλλας συνεχάρη τον Πρόεδρο του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, Σέρκο Χαρουτουνιάν, και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Παναγιώτη Χατζηνικολάου, για το συνολικό έργο του Οργανισμού, εστιάζοντας στους ελέγχους των αλυσίδων παραγωγής και διακίνησης γάλακτος και κρέατος, στην παροχή αγροτικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, καθώς και στην αναβάθμιση της εφαρμογής «ΑΡΤΕΜΙΣ».
Επιπλέον, επαίνεσε τον Αντιπρόεδρο του ΔΣ του ΘΕΣγάλα και μέλος του ΔΣ του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, Γιώργο Σδάνη, και το μέλος του ΔΣ του ΘΕΣγάλα, Κώστα Τσέτσιλα, καθώς και τον Πρόεδρο του Συνεταιρισμού Αιγοπροβατοτρόφων Ελασσόνας Γάλα Ελάςς, Γιώργο Μηλιώνη, για την εξωστρέφεια που έχουν αναπτύξει οι Συνεταιρισμοί τους.
Προσθέτως, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, έγινε αναφορά στην εφαρμογή της ισχύουσας ΚΥΑ περί αναγραφής της χώρας προέλευσης του κρέατος στις ταμειακές μηχανές, μέσω αυστηρών ελέγχων από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και τον ΕΦΕΤ, καθώς και στην περαιτέρω αξιοποίηση της Αβερωφείου Γεωργικής Σχολής στη Λάρισα, που συνιστούν πάγια αιτήματα όλων των τοπικών φορέων.
Αναλυτικότερα, στη δήλωσή του ο κ. Κέλλας σημείωσε:
«Θέλω να συγχαρώ τη διοίκηση του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ για την παρουσίαση της αναβάθμισης του προγράμματος “ΑΡΤΕΜΙΣ” στην Ελασσόνα, σε μια περιοχή που έχει ανάγκη την εντατικοποίηση των ελέγχων, που θα ενισχύσουν τη διαπραγματευτική δύναμη των παραγωγών μας, θα βοηθήσουν την ελληνική παραγωγή και θα επιτρέψουν σε όλα τα μέρη της γεωργικής αλυσίδας να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της “ελληνοποίησης” και της ιχνηλασιμότητας, ιδιαίτερα στο γάλα και το κρέας, που έχουν σημαντικές επιπτώσεις, τόσο στα έσοδα των κτηνοτρόφων και των παραγωγών μας, όσο και στην ποιότητα των προϊόντων που διατίθενται στους καταναλωτές. Σε μια περίοδο, στην οποία διαφαίνεται αύξηση της τιμής στο αιγοπρόβειο γάλα, είναι αδήριτη ανάγκη η στήριξη της Πολιτείας και η παρέμβασή της στην ομαλοποίηση της αγοράς».