Μια μαγική βραδιά θα απολαύσουν , όσοι βρεθούν στην Αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασιλ. Φαρμάκη» στην Ελασσόνα , το Σάββατο 12 Μαΐου 2012 στις 9.00 το βράδυ. Ένα μεγάλο αφιέρωμα στον συνθέτη και μουσουργό Γ. Μουζάκη, που ετοίμασε η Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής του Δήμου Ελασσόνας, με μαέστρο τον κ. Δ. Τσιαβέ και ερμηνευτές τους Γ. Αποστολόπουλο και Ευλ. Ντούλα.
Η εκδήλωση αυτή εντάσσεται στο πρόγραμμα εκδηλώσεων με τίτλο «Μέρες Μουσικής», που διοργανώνονται από τον Δήμο Ελασσόνας και το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»,γιορτάζοντας τα 100 Χρόνια Ελευθερίας της .
Συντελεστές της μουσικής παράστασης, :
- Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής Δήμου Ελασσόνας
- Ενορχήστρωση – Διεύθυνση : Δημήτριος Τσιαβές, αρχιμουσικός Φιλαρμονικής Δήμου Ελασσόνας
- Τραγούδι – Σολίστ: Ευλαμπία Ντούλα , Γ. Αποστολόπουλος.
- Σκηνοθετική Επιμέλεια: Σπ. Μαβίδης , Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΔΗΠΕΘΕ Βόλου
- Κείμενα: Μαρίνα Μανθογιάννη, μουσικός
- Ηθοποιοί: Μ. Χαϊντούτη, Ειρ. Κουτρουμάνου (ηθοποιοί ΔΗΠΕΘΕ Βόλου)
- Χορογραφίες: Βάσω Τηλιοπούλου (CHORUS LINE)
- Χορευτές: Σχολή χορού CHORUS LINE
- Βιντεοπροβολή : Γ. Τζήκας
- Οργάνωση: Δήμος Ελασσόνας, Δίκτυο Περραιβία, Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ελασσόνας
- Επιμέλεια εκδήλωσης: Κων. Σκριάπας , Πρόεδρος Δικτύου Περραιβίας
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
Καλλιτεχνικός Διευθυντής-μαέστρος : Δημ. Τσιαβές
ΤΡΟΜΠΕΤΕΣ: Γεωργούλας Τάσος, Αδάμου Θανάσης, Μητσιμπόνας Στέφανος, Μπακρατσάς Γεώργιος, Παπαχρήστος Τίμος, Λάλος Γεώργιος .
ΣΑΞΟΦΩΝΑ ALTO: Αλέτρας Δημ., Μανουλιάς Θέμης, Βαρνάς Σπύρος, Παπαϊωάννου Αναστασία
ΣΑΞΟΦΩΝΑ TENORO: Παπακωνσταντίνου Μενέλαος, Παπαδόπουλος Κίμων, Κατσάρας Γεώργιος, Παρλάντζας Γεώργιος.
ΤΥΜΠΑΝΑ: Χαμπίμπης Κώνσταντίνος.
ΚΡΟΥΣΤΑ: Γεγγενίδης Παντελής
ΒΑΡΥΤΟΝΑ : Πίπιλας Αριστοτέλης, Καλώτης Γιάννης,
ΠΙΑΝΟ: Μπίσμπας Λάζαρος,
ΑΚΚΟΡΝΤΕΟΝ: Αντωνίου Κώστας
ΚΙΘΑΡΑ: Νάτσιος Αντώνης
ΜΠΑΣΟ: Γελαδάρης Χρήστος
ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ: Γκόγκος Γιάννης, Ζιώγας Παναγιώτης
Γ. Μουζάκης ,ένας μεγάλος μουσουργός
Ο Γιώργος Μουζάκης, (1922 – 2005) υπήρξε ένας μεγάλος Έλληνας συνθέτης και μουσουργός, κυρίως του ελαφρού ελληνικού τραγουδιού. Έκανε την πρώτη του εμφάνιση ως τρομπετίστας το 1938 και ο πρώτος του δίσκος κυκλοφόρησε το 1946.
Σπούδασε στο Ωδείο Αθηνών (1939-1947) και συνέχισε εκπαίδευση στην Αυστρία και Γερμανία (1952-1954). Έγραφε μουσική κυρίως για το θέατρο και για χορό. Διατηρούσε δική του ορχήστρα από το 1940. Ο ίδιος έπαιζε τρομπέτα, πιάνο, φιλίκορνο και τρομπόνι. Τη δική του σφραγίδα φέρουν περίπου 2.500 μουσικές μελωδίες, επενδύσεις και τραγούδια (ελαφρά και κλασσικά), μουσική για πάνω από 200 θεατρικά έργα (ελαφρά), 20 μουσικές κωμωδίες και περίπου 60 κινηματογραφικές ταινίες, καθώς και μια συμφωνία (πρώτη), μια σουίτα (αρχαϊκή) και τη λαϊκή όπερα «Ο Μηνάς ο ρέμπελος». Επίσης έγραψε μουσική για βαριετέ (1940-1948). Από τα πιο γνωστά του τραγούδια είναι «Η Σκλάβα», «Αδυναμία μου»,«Ένας φίλος ήρθε από τα παλιά», «Σου σφυρίζω», αλλά και ο Ύμνος του Παναθηναϊκού.
Υπήρξε μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Μουσουργών και του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου. Είχε δώσει πολλές συναυλίες ακόμη και εκτός Ελλάδος, όπως στην Αμερική, Αυστραλία, Βουλγαρία, Καναδά, Πολωνία, Ρουμανία και αλλού. Επονομάστηκε «βασιλιάς της επιθεώρησης». Ήταν ο δημιουργός των τηλεοπτικών εκπομπών «Από τον παππού στον εγγονό» και «Μελωδίες και ρυθμοί». Ειδικότερα, το τραγούδι του Mambo Brazilero από την ταινία “Ωραία των Αθηνών», 1954, είναι πάντα επίκαιρο και ενθουσιάζει γέρους, νέους και παιδιά.
Είχε τιμηθεί με το Α’ Βραβείο ενορχήστρωσης ΣΟΠΟΤ (Πολωνία 1966)και το Α’ Βραβείο τραγουδιού στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης (1967). Επίσης, για τρεις συνεχόμενες χρονιές, με το Ξενοπούλειο Έπαθλο (1952, 1953 και 1954) και το 1973 με το Βραβείο Ελλήνων Λογοτεχνών. Τέλος, το 2003 τιμήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την 68χρονη προσφορά του.