Στην όξυνση του πολιτικού κλίματος και στο δίλημμα του ΣΥΡΙΖΑ «εφιάλτης τέλος με εκλογές ή εφιάλτης δίχως τέλος» απάντησε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας στη «Βουλή Τηλεόραση» και τον δημοσιογράφο κ. Λάμπρο Πέγκο. Όπως τόνισε «εφιάλτης δίχως τέλος θα είναι η επάνοδος του διδύμου Τσίπρα-Βαρουφάκη στην εξουσία. Ο εφιάλτης δίχως τέλος, ήταν οι ουρές οι ατελείωτες μπροστά από τις τράπεζες για να βγάλουμε 50 ευρώ. Εφιάλτης δίχως τέλος ήταν ότι η χώρα την ώρα που έβγαινε με το λεγόμενο ‘‘e-mailΧαρδούβελη’’ από τα μνημόνια, υπογράφτηκε μετά από 17 ώρες διαπραγμάτευσης του κ. Τσίπρα το τρίτο και αχρείαστο μνημόνιο. Εφιάλτης δίχως τέλος ήταν το δημοψήφισμα που δεν ήξεραν πως να διαχειριστούν το αποτέλεσμα, για ένα δημοψήφισμα που δεν είχε κανένα λόγο να τεθεί ως ερώτημα στους πολίτες. Φαντάζομαι ότι αυτά ακριβώς θα βαρύνουν την ώρα της κάλπης, αλλά μέχρι να προκηρυχθούν οι εκλογές η κυβέρνηση έχει έργο, και αυτό κάνει».
Ο Θεσσαλός πολιτικός ανέφερε ότι «πολύς κουρνιαχτός έχει σηκωθεί με αφορμή αυτή τη συζήτηση και πάλι για πρόωρες εκλογές, θα σας έλεγα ότι πέρα από προθέσεις θα πρέπει να υπάρχουν και οι αναγκαίες προϋποθέσεις, γιατί δεν πρέπει να λησμονούμε ότι θα έχουμε δίδυμες εκλογές, όποτε προκηρυχθούν. Ο ΣΥΡΙΖΑ φεύγοντας από την εξουσία έβαλε αυτήν την ‘‘πεπονόφλουδα’’ της απλής αναλογικής. Η Νέα Δημοκρατία έχει διακηρυγμένο στόχο ότι διεκδικεί αυτοδύναμη κυβέρνηση. Με τον νόμο της απλής αναλογικής, το πλέον βέβαιο είναι ότι δεν μπορεί να προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση, αλλά θα οδηγηθούμε σε δεύτερες εκλογές. Οι δεύτερες εκλογές, όμως, θα γίνουν με υπηρεσιακό πρωθυπουργό, κάποιον ανώτατο δικαστικό από τα ανώτατα δικαστήρια της χώρας. Φανταστείτε, λοιπόν, με την ένταση της τουρκικής προκλητικότητας να “χτυπάει κόκκινο”, όπως συμβαίνει αυτή την ώρα, να έχουμε εμείς διπλές εκλογές και το ρίσκο ενός θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο, το οποίο θα αντιμετωπίσει μία υπηρεσιακή κυβέρνηση».
Ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί λογικές τραμπισμού…
Ερωτηθείς για τα προαπαιτούμενα που έθεσε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ο κυβερνητικός βουλευτής απάντησε ότι «θα πάμε στις εκλογές συντεταγμένα, δεν μπορεί να πάμε με τον αντιθεσμικό τρόπο που θέλει να βάλει ο ΣΥΡΙΖΑ στη συζήτηση, διότι αυτά που ακούμε είναι λίγο πρωτόγνωρα τουλάχιστον για τη χώρα μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει να οριστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση, υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών, να υπάρχει συμβούλιο που θα διαχειρίζεται την εξωτερική πολιτική κατά το διάστημα αυτό μέχρι το Σεπτέμβριο, να ορίσει από σήμερα εκλογές για το Σεπτέμβριο. Αυτά είναι πρωτόγνωρα και θυμίζουν λίγο, θα έλεγα, λογικές Τραμπ, λογικές τραμπισμού. Και είδαμε ότι και το επίσημο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το δημοσιογραφικό εννοώ όργανο, “Η Αυγή”, χαρακτηρίζει ως “προαπαιτούμενα για τίμιες εκλογές” αυτά, την παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών και όλα αυτά τα οποία ανέφερα νωρίτερα. Μου μοιάζει λίγο ως επιχείρηση δικαιολόγησης του αρνητικού αποτελέσματος που θα έχουν οι εκλογές για τον ΣΥΡΙΖΑ. Από σήμερα, δηλαδή, χτίζεται ένα άλλοθι για το αρνητικό αποτέλεσμα».
“Στο ίδιο έργο θεατές” με ΣΥΡΙΖΑ-Βαρουφάκη
Σχετικά με το δίλημμα των εκλογών ο Μάξιμος Χαρακόπουλος σημείωσε ότι «στο τέλος της ημέρας, οι πολίτες, όταν θα φτάσει η ώρα των εκλογών -δεν είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε εκλογές το φθινόπωρο γιατί σας είπα, πέρα από τις προθέσεις και τα ελάχιστα προαπαιτούμενα για να πάμε σε εκλογές- θα πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα σε μία κυβέρνηση που κατάφερε και αντιμετώπισε μία σειρά από εξωγενείς κρίσεις (πανδημία, ελληνοτουρκική ένταση, μεταναστευτική-προσφυγική κρίση, πόλεμο στην Ουκρανία που εκτίναξε το ενεργειακό κόστος) και σε μία προηγούμενη διακυβέρνηση, που κόντεψε να οδηγήσει τη χώρα εκτός ΕΕ. Και το λέω αυτό, διότι, σαν να είμαστε ‘‘στο ίδιο έργο θεατές’’. Άκουγα τον κ. Τσακαλώτο να απευθύνει έκκληση συνεργασίας στον κ. Βαρουφάκη, δηλαδή το βασικό δίδυμο -λείπει ο κ. Καμμένος βέβαια- που οδήγησε τη χώρα στα capitalcontrols, στο τρίτο αχρείαστο μνημόνιο, στο δημοψήφισμα και στην πόρτα εξόδου από το ευρωπαϊκό νόμισμα, από το ευρώ, αλλά ουσιαστικά και από την ευρωζώνη και την ΕΕ, διεκδικεί και πάλι την ψήφο των πολιτών».