Ρένα Καραλαριώτου: Τιμούμε, δεν λησμονούμε, δεσμευόμαστε


«Εκατό χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την τουρκική θηριωδία της Γενοκτονίας του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας. Η επέτειος αυτή, μας προκαλεί θλίψη και ξυπνά αναμνήσεις για τον βίαιο τερματισμό της μακράς παρουσίας των προγόνων μας στην Ιωνική και Αιολική Γη. Μας θυμίζει ακόμη το ιερό χρέος που έχουμε σαν Έθνος να διατηρήσουμε την ιστορική μνήμη, όπως επίσης και τη μεταλαμπάδευση της αυθεντικής και αναλλοίωτης γνώσης μας στις επόμενες γενιές. Και γι΄αυτό δεσμευόμαστε».

Αυτά αναφέρει σε δήλωση της, η επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δήμο Λαρισαίων και Γ.Γ. ΠΕΔ Θεσσαλίας Ρένα Καραλαριώτου, με αφορμή τις επετειακές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε όλο το νομό, για να μην ξεχαστεί μία από τις πιο αποτρόπαιες μαζικές δολοφονίες που έχουν καταγραφεί στην παγκόσμια ιστορία, αυτή της γενοκτονίας του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας.

Η κ. Καραλαριώτου, αφενός συγχαίρει τους διοργανωτές για τις πετυχημένες εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στην περιοχή μας, τις οποίες αγκάλιασε ο κόσμος με θέρμη και τον απαιτούμενο σεβασμό, αφετέρου τονίζει «το πόσο σπουδαίο είναι να τιμούμε με συνέπεια τη μνήμη αυτών, που τόσο άδικα και αναίτια, έγιναν έρμαια του φανατισμού και του μίσους των Τούρκων. Η 14η Σεπτεμβρίου καθιερώθηκε ως ημέρας Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Η αναγνώριση της γενοκτονίας του μικρασιατικού Ελληνισμού, έστω και ετεροχρονισμένα συνιστά υποχρέωση της διεθνούς κοινότητας και κυρίως της τουρκικής ηγεσίας και είναι μία πράξη που αποκαθιστά την ιστορική αλήθεια, η οποία δεν παραγράφεται. Οι Έλληνες έχουμε χρέος να μην ξεχάσουμε τις αλησμόνητες πατρίδες, να μην επιτρέψουμε να ξαναγραφτούν ματωμένες σελίδες στην ιστορία του έθνους. Η ιστορική μνήμη είναι αναμφίβολα πηγή γνώσης, διδαχής, αλλά και έμπνευσης. Δεν ξεχνούμε και δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσουμε, γιατί λαός που ξεχνά, είναι καταδικασμένος» σημείωσε  η Λαρισαία πολιτικός.

Καταλήγοντας η κ. Καραλαριώτου, αναφέρεται στην καταλυτική συμβολή των προσφύγων στην ανάπτυξη και στον εκσυγχρονισμό του τόπου μας. «Η ενσωμάτωση των προσφύγων στον εθνικό κορμό, αποτελεί ένα σημαντικό ειρηνικό επίτευγμα του ελληνικού Κράτους και βασιζόμενοι στην πίστη, στη δύναμη και το πείσμα, πορευόμαστε σαν έθνος σε αυτές τις κρίσιμες εποχές που διανύουμε».

Προηγούμενο άρθρο 2.239 τροχονομικές παραβάσεις στη Θεσσαλία το διάστημα από 11 έως 17 Σεπτεμβρίου 2022
Επόμενο άρθρο Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας