«Αντιστεκόμαστε στον λαθρομεταναστευτικό τουρισμό»


 Γνωστό είναι ότι τα χερσαία σύνορα της χώρας με την Τουρκία έχουν μεταβληθεί πια σε ένα ανεξέλεγκτο σουρωτήρι, που ευνοεί την ανάπτυξη του «λαθρομεταναστευτικού τουρισμού».

 Από την στιγμή που έγινε γνωστό στα λαθρεμπορικά κυκλώματα ότι τα ελληνικά σύνορα, ουσιαστικά, είναι «ξέφραγο αμπέλι», ολοένα και περισσότεροι λαθρομετανάστες μπαίνουν ανενόχλητοι, χωρίς μάλιστα κανένας εξ’ αυτών να απελαύνεται.

Το αποτέλεσμα είναι να πλημμυρίζει η χώρα μα τους εξαθλιωμένους του Τρίτου Κόσμου, να οδηγούμαστε σε σταδιακή αλλοίωση του ελληνογενούς πληθυσμού, να εγκυμονούντα τεράστιοι κίνδυνοι για την δημόσια υγεία, καθώς οι λαθρομετανάστες κινούνται στην ελληνική επικράτεια χωρίς ουσιαστικά να έχουν εξεταστεί για ασθένειες από τις υπεύθυνες υγειονομικές Αρχές, να διογκώνεται το φαινόμενο του παραεμπορίου που πλήττει με την «κουρελού» τα νομίμως λειτουργούντα καταστήματα, να εντείνεται η οικονομική αιμορραγία και η επιβάρυνση των υποδομών της Ελλάδας και, τέλος, να ενεργοποιείται μια κοινωνική ωρολογιακή βόμβα, τύπου Αγ. Παντελεήμονα, που είναι έτοιμη να εκραγεί, καθώς πολλαπλασιάζονται τα μεταναστευτικά γκέτο.

Και όλα αυτά γίνονται με την ανοχή της Ελληνικής Κυβέρνησης. Ουσιαστικά, η ρητορική των κυβερνώντων για την καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης είναι ένα ψεύδος. Στο όνομα δήθεν του ανθρωπισμού, η Ελλάδα έχει ανοίξει – πρακτικά καταργήσει – τα σύνορά της.

Δεν είναι δυνατόν, λοιπόν, η νέα αιρετή Περιφέρεια να αδιαφορεί για την υπέρμετρη διόγκωση της λαθρομετανάστευσης. Εάν οι αρμόδιοι του κεντρικού κράτους δεν μπορούν να κάνουν την δουλειά τους, προστατεύοντας τα σύνορα της χώρας, να παραιτηθούν και να αναληφθεί το βάρος της διαχείρισης των λαθρομεταναστευτικών ροών από τις 13 αιρετές Περιφέρειες.

Στο πλαίσιο αυτό, οι «Ελεύθεροι Θεσσαλοί» δεσμεύονται να θέσουν το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών, προκειμένου να ζητήσουν την συνδρομή της Ε.Ε. στην αντιμετώπιση του φαινομένου. Οι Βρυξέλλες πρέπει να ταρακουνηθούν και να καταλάβουν ότι ανεξέλεγκτος αριθμός λαθρομεταναστών, ουσιαστικά, εισβάλλει σε ευρωπαϊκό έδαφος, προκαλώντας πλείστα όσα κοινωνικά, οικονομικά και εθνικά προβλήματα.

Όμως, οι άλλοι υποψήφιοι Περιφερειάρχες γιατί, άραγε, ποιούν την νήσσαν; Κύριε Αγοραστέ και κύριε Παπατόλια, υποψήφιοι «μικροί Πρωθυπουργοί» της Θεσσαλίας, έχετε να μας πείτε κάτι;

Προηγούμενο άρθρο «Το αβγό του φιδιού άρχισε να “σπάει” στη Λάρισα»
Επόμενο άρθρο Ο Δήμαρχος Ελασσόνας, Γ. Πασχόπουλος, προσκαλεί τις Γυναίκες του Συνδυασμού