Περιοδεία στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας πραγματοποίησαν ο Γιώργος Λαμπρούλης, βουλευτής Λάρισας και εκ νέου υποψήφιος με το ΚΚΕ. Ο Γιώργος Λαμπρούλης και ο Αθανασιάδης Θανάσης υποψήφιος βουλευτής, επισκέφθηκαν τα γραφεία του ιατρικού και βοηθητικού προσωπικού και διάφορα τμήματα και στις συζητήσεις με τους εργαζόμενους αναδείχτηκαν οι μεγάλες ελλείψεις με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι εργαζόμενοι και ασθενείς, με αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της εργασίας, από τη μια, και την παροχή υποβαθμισμένων υπηρεσιών Υγείας, από την άλλη, για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής.
Ενδεικτικά, το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, αντί για 170 ιατρούς διαθέτει περίπου 100, ενώ η κάλυψη των οργανικών θέσεων της νοσηλευτικής υπηρεσίας δεν υπερβαίνει το 60% του προβλεπομένου αριθμού. Οι τραγικές αυτές ελλείψεις αποτυπώνονται στα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας μιας σειράς κλινικών.
Η υποχρηματοδότηση έχει οδηγήσει ακόμα στην ελλιπή έως και ανύπαρκτη συντήρηση του τεχνολογικού εξοπλισμού. Χαρακτηριστικά είναι τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν , όταν ο αξονικός τομογράφος έμεινε εκτός λειτουργίας .
Ο Γιώργος Λαμπρούλης και ο Αθανασιάδης Θανάσης τόνισαν ότι “η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής της ιδιωτικοποίησης και της εμπορευματοποίησης της Υγείας, που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, για να βρίσκουν χώρο οι επιχειρηματικοί όμιλοι να αλωνίζουν και να κερδίζουν σε βάρος της υγείας του λαο.”
Ιδιαίτερη αναφορά έκαναν στην αντιεπιστημονική εγκύκλιο της κυβέρνησης με θέμα την «Εφημέρευση Τομέων/Νοσοκομείων για κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών» , που αναγκάστηκε να την πάρει πίσω μετά την κατακραυγή – η οποία θεσμοθετούσε η περίθαλψη των ασθενών στα νοσοκομεία να γίνεται κι από άσχετες ειδικότητες, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι “ την επόμενη μέρα των εκλογών οι υγειονομικοί θα έχουν απέναντι τους -ανεξάρτητα από την κυβέρνηση που θα σχηματιστεί- ένα σύστημα Υγείας που το κράτος θα δίνει ακόμα λιγότερα και οι ασθενείς θα πληρώνουν ακόμα περισσότερα για τις ανάγκες τους στα κοράκια των ιδιωτικών ομίλων και στο εμπορευματοποιημένο δημόσιο τομέα Υγείας. Την “αξιολόγηση των μονάδων Υγείας”, που σημαίνει δομές που θα λειτουργούν σαν καλά μαγαζιά, με λιγότερο και ελαστικά εργαζόμενο προσωπικό και αύξηση των έμμεσων και άμεσων πληρωμών από τους ασθενείς – πελάτες”
Για αυτό το λόγο τόνισαν ότι , “Με οργάνωση της πάλης και με ΚΚΕ πιο ισχυρό στις εκλογές και στο λαϊκό κίνημα, για να είναι δυνατός ο ίδιος ο λαός και όσο γίνεται αδύναμη η επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση, μπορούμε να πούμε “ως εδώ” στην επίθεση που ετοιμάζουν. Η δράση του ΚΚΕ μέσα στη Βουλή, με τις Ερωτήσεις, Επίκαιρες Ερωτήσεις και Επερωτήσεις που έκανε την τετραετία που πέρασε, αλλά κυρίως μέσα από τη δράση του στο κίνημα, σε κάθε Κέντρο Υγείας, Νοσοκομείο, φανερώνει ότι ο λαός με τον αγώνα του μπορεί να επιβάλει τη “θεραπεία στην ασθένεια”, που είναι το ίδιο το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα, και να μην αναζητά “παυσίπονα για τα συμπτώματα”, που μας οδηγούν “από το κακό στο χειρότερο”. Με την ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές στις 21 Μάη, ο λαός μπορεί να περάσει στην αντεπίθεση, να διεκδικήσει να ζει και να εργάζεται, να έχει Υγεία και Πρόνοια δημόσιες και δωρεάν, σύμφωνα με τις δυνατότητες της εποχής μας”.
Λάρισα 4/5/2023