Ο Πάγκαλος «έκαψε» τους Αυτοδιοικητικούς του ΠΑΣΟΚ


 Κάθε φορά που κάνει δηλώσεις ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, κ. Θεόδωρος Πάγκαλος, τα αυτοδιοικητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ κρατούν την ανάσα τους. Γνωρίζουν ότι ο αμετροεπής Πάγκαλος θα τους εκθέσει στα μάτια των ψηφοφόρων τους και δεν έχουν άδικο, καθώς το κακό έχει ήδη τριτώσει.

 Στην αρχή, ο κ. Πάγκαλος ανερυθρίαστα δήλωσε: «τα φάγαμε όλοι μαζί». Η στόχευσή του προφανής· ήθελε να προκαλέσει αισθήματα ενοχής στο σύνολο του ελληνικού λαού, για να δικαιολογήσει την κοινωνικά ανάλγητη κυβερνητική πολιτική.

Δυστυχώς, όμως, για τον ίδιο, η δήλωσή του προκάλεσε τα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα. Οι πολίτες, τουλάχιστον αυτοί που δεν τα έφαγαν παρέα με τον κ. Πάγκαλο, εξεμάνησαν και οι αυτοδιοικητικοί υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ άρχισαν να τρέχουν, για να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα.

Στην συνέχεια, ο κ. Πάγκαλος «ξαναχτύπησε», δηλώνοντας: «οι δύο στους τρεις δημοσίους υπαλλήλους είναι άχρηστοι». Η στόχευσή του, επίσης, διαυγής ουσιαστικά, ο κ. Αντιπρόεδρος θέλησε να στρώσει το έδαφος για την άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων και γι’ αυτό έπρεπε πρώτα να τους απαξιώσει.

Και πάλι, όμως, η τοποθέτηση αυτή του κ. Παγκάλου ξεσήκωσε πλήθος αντιδράσεων από τον δημοσιοϋπαλληλικό κόσμο, με αποτέλεσμα οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ να τρέχουν και να μην φτάνουν, τραβώντας στην κυριολεξία τα μαλλιά τους για την άκαιρη αθυροστομία του κ. Αντιπροέδρου.

Τέλος, το «Παγκάλειο κακό» τρίτωσε. Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «Σαββατοκύριακο» στη ΝΕΤ¨, χαρακτήρισε το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας ως το «πιο αντιπαραγωγικό κλάδο του ελληνικού λαού», προκαλώντας κύμα οργής στους ενστόλους.

Πράγματι, μετά τις οδυνηρές περικοπές των εισοδημάτων τους, και με το ΜΤΣ να έχει ουσιαστικά κηρύξει «πτώχευση», οι ένστολοι θεώρησαν ατυχέστατη, προσβλητική και εκτός ορίων την λεκτική επίθεση Παγκάλου, οδηγώντας εκ νέου σε πανικό τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ, που εμβρόντητοι παρακολουθούσαν την «πυρπόλησή» τους από τις Παγκάλειες ρήσεις

Οι «Ελεύθεροι Θεσσαλοί» καυτηριάζουν τις ανυπόστατες δηλώσεις του κ. Πάγκαλου και καλούν τους δημοσίους υπαλλήλους και τους ένστολους να καταδικάσουν στην κάλπη την εις βάρος τους απρεπή συμπεριφορά του βαθέος κυβερνητικού κατεστημένου.

Μήπως ο κ. Παπατόλιας θα ήθελε να προσθέσει κάτι;

Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος Χαρακόπουλος για απάντηση Μαγκριώτη
Επόμενο άρθρο Συνεργασία με την Ε.Ε. σε θέματα ΕΣΠΑ για τις Περιφέρειες Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Ηπείρου