Έδρα περιφέρειας και…. Ικα Λάρισας


 Με αφορμή διασπορά ψευδών φημών από υποψήφιους του Κ. Αγοραστού, οι οποίοι διαλαλούν στο πέρασμά τους, ότι δήθεν ο κ. Παπατόλιας θα μεταφέρει  την έδρα της Περιφέρειας στο Βόλο, δηλώνουμε τα παρακάτω: Πρώτον, το γεγονός της παραπάνω απρέπειας των συνεργατών και υποψηφίων του κ. Αγοραστού, επισημάνθηκε δημόσια τόσο από τον κ. Παπατόλια, όσο και από τον κ. Ροντούλη προς τον κ. Αγοραστό προσωπικά, ο οποίος ούτε δεσμεύτηκε, ούτε την παραμικρή κίνηση έκανε για τη συμμόρφωσή τους. Δεύτερον, εμείς δηλώνουμε καθαρά και κατηγορηματικά το αυτονόητο: Η έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Αγοραστέ το γνωρίζουν και οι «πέτρες», ήταν, είναι και θα παραμείνει στη Λάρισα. Άλλωστε αυτό προβλέπεται ρητά και από το νόμο. Ας αφήσετε λοιπόν κατά μέρος  παλαιοκομματικές και «γκαιμπελίστικες» πρακτικές. Δεν σας τιμούν.

 Επιπροσθέτως, με την ευκαιρία της πληροφόρησης των πολιτών της Θεσσαλίας, ενημερώνουμε και εσάς, ότι εμείς εκτός του συνεκτικού, επεξεργασμένου και κοστολογημένου προγράμματος μας – που εσείς δεν μπήκατε στον κόπο να συντάξετε – λάβαμε μέριμνα και για το «Διοικητήριο» της αιρετής Περιφέρειας στην πόλη της Λάρισας. Ήδη βρισκόμαστε σε επικοινωνία με θετικό αποδέκτη το Υπουργείο Εσωτερικών για απόκτηση ιδιόκτητης στέγης της Περιφέρειας, ώστε μεσοπρόθεσμα να απαλλαγούν οι φορολογούμενοι πολίτες από την υποχρέωση καταβολής των μηνιαίων μισθωμάτων. Έτσι μεσοπρόθεσμα οι επιβαρύνσεις των πολιτών θα γίνονται ελαφρύτερες έως μηδενικές.

Εσείς κ. Ανθυποψήφιε έχετε να επιδείξετε αντίστοιχο ενδιαφέρον;

Οι πολίτες γνωρίζουν. Υπήρξατε κυβερνητικός βουλευτής της ΝΔ. Στη Βουλή, στις 06.06.07 για το Σχέδιο Νόμου με θέμα «Πώληση και ταυτόχρονη μίσθωση ακινήτων του Δημοσίου και άλλες διατάξεις», μιλήσατε. Μιλήσατε όμως περί ανέμων…και υδάτων. Και εμείς ευθέως ρωτάμε: Σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες έχετε προβεί ως πρώην κυβερνητικός βουλευτής, προκειμένου το ΙΚΑ Λάρισας να αποκτήσει τον ιδιόκτητο χώρο του;

Είπατε τότε μεταξύ των άλλων: «Το δημόσιο μπορεί μεν να καταγγέλλει αζημίως τις μισθώσεις που συνάπτει, αυτό όμως οδηγεί συχνά στην πληρωμή υψηλότερου τιμήματος, υψηλότερου μισθώματος, καθώς οι ιδιώτες επιδιώκουν να αντισταθμίσουν τον κίνδυνο από το ενδεχόμενο πρόωρης και χωρίς αποζημίωση διακοπής της σύμβασης, με υψηλότερο μίσθωμα».

Μπορείτε λοιπόν να μας απαντήσετε κ. Αγοραστέ, ποιος είναι ο ιδιώτης που ενοικιάζει το ακίνητό του στο ΙΚΑ Λάρισας; Μπορείτε να αναφέρετε στους πολίτες  το ύψος του μισθώματος; Και είστε σε θέση να εξηγήσετε, αν η παραπάνω διαπίστωσή σας περί υψηλών μισθωμάτων ισχύει και για την περίπτωση του ΙΚΑ Λάρισας; Με ενδιαφέρον αναμένουμε τις απαντήσεις σας, για να διαπιστώσουν με τρόπο χειροπιαστό οι πολίτες της Θεσσαλίας την πρόκληση που βιώνουν. Την πρόκληση, εκείνοι να συνεισφέρουν από το υστέρημά τους για να μειωθεί το έλλειμμα, ενώ οι δημιουργοί της κρίσης και των υπερβολικών ελλειμμάτων, νομίμως, να εισπράττουν και να απολαμβάνουν κρατικές επωφελείς συμβάσεις.  Και βέβαια στην πολιτική το νόμιμο δεν συμπίπτει πάντα με το ηθικό, ούτε είναι και συνώνυμο. Το ίδιο ισχύει και για τις off shore. Ποιος δεν θυμάται τον κ. Βουλγαράκη;

Οι πολίτες περιμένουν τις απαντήσεις σας.

Προηγούμενο άρθρο Ομιλία του Δημήτριου Κουρέτα για το Νομό Τρικάλων
Επόμενο άρθρο Με τον υποψήφιο Δήμαρχο Απόστολο Καλογιάννη συναντήθηκε ο Φώτης Κουβέλης