Ειδήσεις

Aνακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Λάρισας του ΚΚΕ


Η κυβέρνηση της ΝΔ απογειώνει την εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς στη Μέση Ανατολή για λογαριασμό των μεγάλων οικονομικών ομίλων, μπλέκοντας τη χώρα μας σε δεύτερη πολεμική σύγκρουση. Μετά την απόφαση για αποστολή ελληνικής φρεγάτας στην Ερυθρά θάλασσα για να πολεμήσει τους

Χούθι μαζί με Αμερικάνους και Ευρωπαίους, έρχεται η πρόταση της κυβέρνησης να αναλάβει τη Διοίκηση της επιχείρησης της ΕΕ με το όνομα «Aspides» στην Ερυθρά θάλασσα. Δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Άμυνας Ν. Δένδια με θράσος και απαράμιλλο κυνισμό προσερχόμενος στην

«Άτυπη Σύνοδο των Βρυξελλών» ότι: «….για την ευρωπαϊκή Επιχείρηση στην Ερυθρά Θάλασσα θα προτείνω, θα προσφέρω, να αναλάβει η Ελλάδα την Διοίκηση της Επιχείρησης, όπως επίσης θα προσφέρω το Στρατηγείο της Λάρισας ως Στρατηγείο για την Επιχείρηση». Παράλληλα, οι βομβαρδισμοί αυτών των ημερών, σε Συρία και Ιράκ, αποτελούν  ένα ακόμα βήμα στην κλιμάκωση των πολεμικών συγκρούσεων στην Μ. Ανατολή. Ταυτόχρονα οι δηλώσεις του Ν. Μεντβέντεφ, αντιπροέδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, με τις οποίες χαρακτήρισε ως: «Νόμιμο στόχο της Ρωσίας τις υποδομές των χωρών του ΝΑΤΟ, λιμένες και αεροδρόμια οι οποίες χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά πολεμικού υλικού στην Ουκρανία και την εξόρμηση

εναέριων μέσων, καθώς και του στρατιωτικού προσωπικού της Συμμαχίας που στάλθηκε στην Ουκρανία». Αναδεικνύουν τους σοβαρότατους κινδύνους που υπάρχουν για τον λαό μας ιδιαίτερα της Λάρισας, από τη συνεχιζόμενη εμπλοκή της χώρας μας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.

ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ, αστικά κόμματα, για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων, συναινούν να γίνεται η χώρα μας θύτης, απέναντι στου λαούς της περιοχής  και στόχος αντιποίνων!!!

Η πολιτική της κυβέρνησης σε αγαστή συναίνεση με τα άλλα ΝΑΤΟϊκά κόμματα εμβαθύνει περαιτέρω τον ρόλο της Ελλάδας με στόχο να μετατρέψουν την πόλη μας τη Λάρισα σε «Σούδα 2» (όπως λένε διάφορα δημοσιεύματα), ως αμερικανικό, ΝΑΤΟϊκό, ιμπεριαλιστικό, πολεμικό προγεφύρωμα και καθιστά την χώρα θύτη και τον λαό στόχο αντιποίνων. Την ευρεία συναίνεση στους της εμπλοκή της χώρας στους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς, στη στρατηγική της αναβάθμισης της χώρας ως κόμβο μεταφοράς εμπορευμάτων και ενέργειας, έχουν δείξει και έχουν βάλει τη σφραγίδα τους, τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, και άλλες πολιτικές δυνάμεις εθνικιστικές, σκοταδιστικές, ή δυνάμεις όπως η Νέα Αριστερά.

Άλλωστε ο προβληματισμός που θέτουν μέλη της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, είναι ότι η απόφαση πάρθηκε «εν κρυπτώ», δεν αμφισβητεί δηλαδή επί της ουσίας την πολύ επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας στους πολεμικούς ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς. Θυμίζει τα ναι μεν αλλά που ακούγαμε και από τον ΣΥΡΙΖΑ, με την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία και την εμπλοκή της χώρας μας… Και όλα αυτά σε μια περίοδο που ο πόλεμος στην Ουκρανία και ο ανταγωνισμός ανάμεσα στα στρατόπεδα των ληστών ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ από τη μια, και της καπιταλιστικής Ρωσίας και Κίνας

από την άλλη, συμπληρώνει δύο χρόνια, η σφαγή του Παλαιστινιακού λαού συνεχίζεται, ταυτόχρονα ο κίνδυνος γενικότερης ανάφλεξης στη Μ. Ανατολή αυξάνεται επικίνδυνα. Η ευρεία αυτή συναίνεση που εκφράζεται διαχρονικά στα ζητήματα που αφορούν την εμπλοκή στους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς εδράζεται στους στρατηγικούς σχεδιασμούς κυβέρνησης, επιχειρηματικώνομίλων (εφοπλιστικών, ενεργειακών, κατασκευαστικών κ.α.), για αναβάθμιση του ρόλου της χώρας ως κόμβο μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων και φυσικά αναβάθμιση των κερδών τους.

Δεν είναι τυχαίο ότι το βάθεμα της πολεμικής εμπλοκής της χώρας πάει χέρι χέρι με μία σειρά επενδυτικούς σχεδιασμούς (Eastmed, Eurasia Interconnector, καλωδιακό σύστημα Andromeda κ.α.), όπως φυσικά και με την διασφάλιση της κερδοφορίας των εφοπλιστικών ομίλων που σε αυτές τις συνθήκες αυξάνουν ακόμα περισσότερο τα κέρδη τους, καθώς λόγω του αυξημένου «ρίσκου» τα ναύλα έχουν αυξηθεί από 120% έως και 230% ανάλογα με το δρομολόγιο!!!

Απεμπλοκή ΤΩΡΑ, από τους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς!!!

Να μην επιτρέψουμε να συνεχίσει να πληρώνει ο λαός μας σε χρήμα και αίμα την εμπλοκή!!!

Η βαθιά εμπλοκή της χώρας μας και του Ευρωστρατηγείου της Λάρισας στους επικίνδυνους   ΕυρωΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς, σε συνδυασμό με την αναβάθμιση της 110 Π/Μ ως ΑμερικανοΝΑΤΟϊκό ορμητήριο (μάλιστα σε δημοσιεύματα αναφέρεται ο μακροπρόθεσμος στόχος μετατροπή της σε «δεύτερη Σούδα») καθιστά τη χώρα μας “θύτη” απέναντι σε άλλους λαούς, στο πλευρό του ΝΑΤΟ – ΕΕ και ΗΠΑ. Καθιστά τον λαό μας και την πόλη μας πιθανό “θύμα” αφού μπορεί να μετατραπεί σε στόχο Αντιποίνων!

Ενώ ταυτόχρονα η κυβέρνηση δρομολογεί για τα συμφέροντα της αστικής τάξης, διευθετήσεις με την Τουρκία, με παραχωρήσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο. Διακηρυγμένος στόχος η διασφάλιση της συνοχής της Ν/Α πτέρυγας του ΝΑΤΟ. Όσο εμπλέκεται η χώρα μας πιο βαθιά «στο στόμα του λύκου», ο λαός και η νεολαία πληρώνει συνεχώς “το μάρμαρο” αυτής της εμπλοκής:

  • Με τις υπέρογκες στρατιωτικές δαπάνες που αφορούν τους σχεδιασμούς NATO – EE – ΗΠΑ, και όχι την προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων.  Με το ενεργειακό κόστος να έχει εκτιναχθεί σαν αποτέλεσμα των κυρώσεων στη Ρωσία με το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία σε συνδυασμό με τη στρατηγική της λεγόμενης «Πράσινης» ψηφιακής μετάβασης.
  • Με τους αγρότες ήδη από το 2014 να αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες να πουλήσουν τα προϊόντα τους μετά τα πρώτα πακέτα κυρώσεων στη Ρωσία ήδη από το 2014. Ιδιαίτερα σήμερα που το ενδεχόμενο γενίκευσης του πολέμου είναι περισσότερο από ορατό, απαιτείται λαϊκή επαγρύπνηση και δράση για να αποτραπούν οι επικίνδυνοι κυβερνητικοί σχεδιασμοί. Θεωρούμε απαράδεκτο ότι ο έφεδρος αξιωματικός ΔΕΑ (ΠΖ) Κ. Κεσόπουλος διώκεται για την διαμαρτυρία του για την εμπλοκή της χώρας. Να σταματήσει η δίωξη του Κ. Κεσόπουλου και η τρομοκρατία απέναντι σε στρατευμένους που διαμαρτύρονται για την εμπλοκή της χώρας. Η Τομεακή επιτροπή Λάρισας του ΚΚΕ καλεί το λαό της πόλης, τα εργατικά σωματεία, τους αγροτικούς και φοιτητικούς συλλόγους, τους μαζικούς φορείς της πόλης, να δυναμώσουν τον αγώνα τους για την καταδίκη των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων και την απεμπλοκή από τους ΝΑΤΟΪκούς σχεδιασμούς. Τώρα πρέπει να δυναμώσει η πάλη του λαού μας για:
  • Να απεμπλακεί η Ελλάδα από τους πολεμικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
  •  Να μη σταλεί κανένα πολεμικό πλοίο στην Ερυθρά θάλασσα.
  • Να φύγει το Ευρωστρατηγείο (Hellenic European Union Operations Headquarters EL EU OHQ) από την 1η Στρατιά. Να μην αξιοποιηθεί ως κέντρο επιχειρήσεων της επιχείρησης«Αγήνωρ» της ΕΕ, όπως και καμία άλλη υποδομή.
  •  Να κλείσουν οι αμερικανικές βάσεις στην 110 Πτέρυγα Μάχης, στο Στεφανοβίκειο, στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη και σ’ όλη τη χώρα.
  • Να επιστρέψουν όλες οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις με τον εξοπλισμό τους από τις ιμπεριαλιστικές αποστολές εκτός συνόρων.
  • Την αποδέσμευση από ΝΑΤΟ – ΕΕ, με τον λαό αφέντη στον τόπο του και την εξουσία στα δικά του χέρια. 

Κάτω τα χέρια από τις διαμαρτυρίες των φαντάρων και αξιωματικών ενάντια στην εμπλοκή της χώρας. Να σταματήσει κάθε δίωξη του ΔΕΑ (ΠΖ) Κωνσταντίνου Κεσόπουλου.

Λάρισα 7/2/2024

Προηγούμενο άρθρο Συνελήφθη άνδρας στα Φάρσαλα για το αδίκημα του εμπρησμού
Επόμενο άρθρο Έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Διημέρευσης και Φροντίδας ατόμων με αναπηρία