Ειδήσεις

Καινοτόμο πρόγραμμα αντίστροφης συμπερίληψης Γέφυρες Αποδοχής


Ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα George James Tsunis πραγματοποίησε επίσκεψη στο 1ο Ολοήμερο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας Βόλου “Οι Κένταυροι”, όπου παρουσιάστηκε το καινοτόμο πρόγραμμα αντίστροφης συμπερίληψης “Γέφυρες Αποδοχής».

Τον Πρέσβη υποδέχθηκαν η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κ. Ζέττα Μακρή και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Καθηγητής Χαράλαμπος Μπιλλίνης.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής (ΠΤΕΑ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σε συνεργασία με το 1ο Ολοήμερο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας Βόλου “Οι Κένταυροι” και το 6ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας Βόλου,  από το έτος 2023.

Οι “Γέφυρες Αποδοχής” είναι ένα πρόγραμμα που αποσκοπεί στη δημιουργία ευκαιριών συνεκπαίδευσης, εντάσσοντας μαθητές γενικών σχολείων στο περιβάλλον του ειδικού σχολείου, ενισχύοντας έτσι την αποδοχή της διαφορετικότητας μέσω επιστημονικά τεκμηριωμένων παιδαγωγικών προσεγγίσεων και δράσεων.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν η Καθηγήτρια Καφένια Μπότσογλου, Πρόεδρος του ΠΤΕΑ, η Καθηγήτρια Γεωργία Ανδρέου, μέλος της Ομάδας Εργασίας για την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος σε πανελλαδική κλίμακα, και ο Επίκουρος Καθηγητής Αντώνιος Χρήστου, συντονιστής του προγράμματος από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Επίσης, συντονιστές του προγράμματος είναι η Διευθύντρια του 1ου Ολοήμερου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου, κ. Ελισάβετ Τσιμπλίδου και η Διευθύντρια του 6ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας Βόλου, κ. Αγάπη Ξανθοπούλου.

Στην επίσκεψη παρευρέθηκε και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργος Πολύζος.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεργασία μεταξύ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και PwC Greece
Επόμενο άρθρο Αντιπροσωπεία του Δημοκρατικού Πατριωτικού κινήματος ΝΙΚΗ με τον Διευθυντή του Ινστιτούτου Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών