Ειδήσεις

Μάξιμος με Β. Μεϊμαράκη: Είναι λάθος να μπούμε σε περιπέτεια αστάθειας


«Θέλω να καλωσορίσω στη Λάρισα την ψυχή της Νέας Δημοκρατίας. Ο Βαγγέλης είναι σάρκα εκ της σαρκός της παράταξης, ήταν παρών σε όλους τους αγώνες της παράταξης στα εύκολα και στα δύσκολα και για αυτό κατανοεί όσο λίγοι τον καημό του νεοδημοκράτη. Να καλωσορίσουμε το ηγετικό στέλεχος με την λαμπρά διαδρομή στην παράταξη αλλά και την πατρίδα εντός και εκτός Ελλάδος». Με τα παραπάνω λόγια ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος καλωσόρισε επίσημα στη Λάρισα τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και εκ νέου υποψήφιο για την Ευρωβουλή κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη, στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΔΕΕΠ Λάρισας της ΝΔ.

 

Το “μάρμαρο” της πράσινης μετάβασης…

Ο Θεσσαλός πολιτικός στον χαιρετισμό του υπογράμμισε ότι «οι εκλογές αυτές είναι πράγματι ιδιαίτερες γιατί η Ευρώπη δεν έχει την γοητεία που είχε κάποτε, δεν είναι θελκτική, “δεν είναι σέξι”, για να χρησιμοποιήσω μία έκφραση που χρησιμοποιεί η γενιά των γιών μου. Όμως, αυτή η Ευρώπη, που δεν έχει κοινή εξωτερική πολιτική, που δεν έχει κοινή πολιτική άμυνας -παρότι έχουμε πολέμους στη γειτονιά μας-, που έχει έλλειμμα ηγεσίας, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, αυτή η Ευρώπη παίρνει καθοριστικές αποφάσεις που επηρεάζουν την καθημερινότητά μας. Άρα, εκεί θα πρέπει να είμαστε παρόντες με ισχυρή φωνή και ισχυρή εκπροσώπηση. Και αυτό το κατανοούμε ακόμα περισσότερο για δυο λόγους, εδώ, στη Θεσσαλία και στη Λάρισα. Πρώτον, γιατί η Κοινή Αγροτική Πολιτική αφορά ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού μας και αυτές τις μέρες συνειδητοποιούν οι αγρότες ότι πληρώνουν το μάρμαρο της πράσινης μετάβασης με τον υπερβολικό πράσινο ζήλο που υπήρξε στο ευρωκοινοβούλιο με τις δυνάμεις των σοσιαλδημοκρατών, των πράσινων των οικολόγων, των φιλελευθέρων. Χρειαζόμαστε, λοιπόν, ισχυρό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ισχυρή εκπροσώπηση. Και δεύτερον το κατανοούν, επίσης, από τις πρωτόγνωρες καταστροφές και ζημιές που είχαμε από τον Daniel, όπου προσφύγαμε στην Ευρώπη, προσβλέπουμε στη στήριξης της, έχουμε στήριξη και θα θέλαμε να είναι ακόμη πιο γενναία».

 

Ο πήχης του 33%

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος συνέχισε λέγοντας, «επιτρέψτε μου, όμως, να πω, επειδή είμαι χρόνια στην πολιτική και πάντα ειλικρινής μαζί σας. Ακούω από πολλούς φίλους μου που μου λένε ότι θέλουνε να στείλουνε μήνυμα στις ευρωεκλογές, “γιατί μας ενόχλησε ο γάμος των ομοφυλόφιλων -όπως και εμένα-, γιατί μας ενόχλησε το γεγονός ότι στις αποζημιώσεις για τον Daniel υπήρξαν λάθη, καθυστερήσεις και αστοχίες, γιατί οι επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για πρώτη φορά ήταν τόσο προβληματικές, από συστάσεως του Οργανισμού, για ό,τι, για ό,τι, για ότι…”. Κοιτάξτε, μήνυμα χωρίς κόστος δεν υπάρχει. Ο πρωθυπουργός έθεσε τον πήχη των ευρωεκλογών στο 33%, στο αποτέλεσμα των προηγούμενων ευρωεκλογών. Εάν περάσουμε κάτω από αυτόν τον πήχη, προφανώς και δεν θα πέσει η κυβέρνηση, η οποία έχει άλλα 3 χρόνια για να υλοποιήσει το πρόγραμμά της. Άλλα αντιλαμβάνεστε ότι θα μπούμε σε μία περιπέτεια, υπό την έννοια ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα θέτουν συνεχώς ζήτημα αναντιστοιχίας λαϊκής θέλησης και κυβερνητικής πλειοψηφίας. Και αυτό έχει επιπτώσεις -οι άνθρωποι της οικονομίας των καταλαβαίνουν καλύτερα- στο επενδυτικό περιβάλλον. Αμάν κάναμε να περάσουμε την υπερδεκαετή οικονομική κρίση και η Ελλάδα να μπορέσει να ορθοποδήσει και να έχει υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο. Είναι λάθος, νομίζω, να μπούμε σε μία τέτοια περιπέτεια αστάθειας. Ζητούμενο είναι η σταθερότητα, και στην κάλπη, παρά τις όποιες πικρίες, πρέπει να δούμε το μείζον, την μεγάλη εικόνα, η οποία είναι: σταθερότητα με Νέα Δημοκρατία και Μητσοτάκη για να προχωρήσει ο τόπος μπροστά».

 

Ευρωβουλευτές εξέθεσαν τη χώρα

Ο κυβερνητικός βουλευτής ολοκλήρωσε τον χαιρετισμό του με μια τρίτη παρατήρηση. Όπως είπε «η εκπροσώπηση της χώρας μας στην προηγούμενη ευρωβουλή δεν ήταν η καλύτερη. Θέλουμε να αλλάξει η Ευρώπη, αλλά για να αλλάξει η Ευρώπη, το πρώτο βήμα είναι να κάνουμε σωστές επιλογές, ψηφοδελτίου αλλά και προσώπων -ποιοι μας εκπροσωπούν. Την προηγούμενη πενταετία, δυστυχώς, αυτοί που στείλαμε ως Ελλάδα να μας εκπροσωπήσουν πολλές φορές πρωταγωνίστησαν σε σκάνδαλα και εξέθεσαν την εικόνα της χώρας διεθνώς. Επομένως, καλοί όλοι αυτοί από τον χώρο του θεάματος, καλοί οι celebrities, καλές οι selfie, αλλά χρειαζόμαστε και ανθρώπους για να κάνουν δουλειά. Και επειδή, λοιπόν, έχουμε καεί στο χυλό και φυσάμε και το γιαούρτι, καλά τα χειροκροτήματα αλλά σταυρό και στον Βαγγέλη για να μας εκπροσωπεί σοβαρά, υπεύθυνα και αποτελεσματικά στην επόμενη ευρωβουλή. Καλωσόρισες Βαγγέλη, καλή επιτυχία και πάλι».

Νωρίτερα, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος συνόδευσε τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη στις επισκέψεις του στην Κρανιά, την Ελασσόνα, και το Οινοποιείο Τυρνάβου.

 

Προηγούμενο άρθρο Ενημέρωση των κατοίκων και καταγραφή δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο Δήμο Κιλελέρ
Επόμενο άρθρο Συνάντηση του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Διοίκησης του ΥΠΕΣ