Ειδήσεις

Ανέστης Τσουκαράκης: Περιοδεία στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας


Ο Ανέστης Τσουκαράκης συνταγματάρχης εν αποστρατεία, πρόεδρος της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Αποστράτων Στρατιωτικών και υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ   περιόδευσε και μίλησε στην   Πυροσβεστική Υπηρεσία  Λάρισας. Απευθυνόμενος στους πυροσβέστες τόνισε: Με αφορμή τις ευρωεκλογές θα πρέπει   να δοθεί ένα χαστούκι στην πολιτική της ΕΕ και στα κόμματα που εφαρμόζουν αυτή την πολιτική στην Ελλάδα. Και οι πυροσβέστες να συμβάλουν με την ψήφο τους για να ισχυρό ΚΚΕ για να “κοντύνουν” όλα τα κόμματα όσο πιο κάτω γίνεται, για να έχουν  αυτιά, μάτια και στόμα και στο ευρωκοινοβούλιο εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις αλλά και στο δρόμο του αγώνα, εκεί που ανατρέπονται οι αποφάσεις. Εκεί που  ουσιαστικά θα δοθεί η μάχη και η πραγματική λαϊκή μαχητική αντιπολίτευση και όχι μόνο στα έδρανα του ευρωκοινοβουλίου ή του κοινοβουλίου.

Μετά την περιοδεία στην πυροσβεστική πραγματοποίησε  συνάντηση  στο Εργατικό Κέντρο  με εκπροσώπους  του  Δ.Σ του Σωματείου  των εργαζομένων 303 ΠΕΒ Λάρισας. Στη συνάντηση άκουσε τα προβλήματα των εργαζομένων που επικέντρωσαν  στα ζητήματα της ιδιωτικοποίησης τμημάτων και εργασιών που σήμερα  γίνονται από τους εργαζόμενους του εργοστάσιου με αβέβαιο το μέλλον τους, το ζήτημα της  μείωσης του προσωπικού και της απαξίωσης προκειμένου να πέσει ως ώριμο φρούτο  ο στόχος της ιδιωτικοποίησης, αλλά και το ζήτημα της απομάκρυνσης του καρκινογόνου αμιάντου που  πάνω από δέκα χρόνια οι κυβερνήσεις και υπουργοί μόνο υποσχέσεις δίνουν.

ο κος Τσουκαράκης επισήμανε  πως «ή συνεχίζουμε αυτή την πολιτική» που μαζί με την καθίζηση των συντάξεων και των μισθών, την αύξηση των φόρων σε βάρος, τώρα δρομολογεί   ακόμα και στην ιδιωτικοποίηση τμημάτων και εργασιών  των στρατιωτικών εργοστασίων  «ή θα αποφασίσουμε να αντιπαλέψουμε αυτή την πολιτική εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις, στο ευρωκοινοβούλιο αλλά πολύ περισσότερο και σημαντικότερο, εκεί που αντιπαλεύονται, που δεν εφαρμόζονται αυτές οι αποφάσεις, στο δρόμο του αγώνα». 

Εμείς λέμε να επιλέξουμε το δρόμο να  αντιπαλέψουμε αυτή την πολιτική με ισχυρό ΚΚΕ με όσο το δυνατόν περισσότερους ευρωβουλευτές για να μπορέσουμε να κάνουμε αυτό, να ενημερώνουμε τον κόσμο για αυτά που όλοι μαζί θα συνδιαμορφώσουνε και έρχονται μετά να τα εφαρμόσουν».

Το απόγευμα στις 7.30 μμ θα απευθύνει χαιρετισμό στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  των  κομματικών  οργανώσεων  Λάρισας στην κεντρική Πλατεία

Λάρισα 31/5/2024

Προηγούμενο άρθρο Θείες Λειτουργίες για τους μαθητές στον Άγιο Αχίλλιο
Επόμενο άρθρο Τάσος Τσιαπλές: Οσοι κάνουν μαθητεία ή πρακτική σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, να αμοίβονται και να ασφαλίζονται με βάση τον κατώτερο μισθό