Αίσχος κύριε Σκανδαλίδη


 Τελικά, οι μάσκες έπεσαν και η αλήθεια βγήκε στην επιφάνεια για το πρόγραμμα της απονιτροποίησης. Αυτά που είχαμε επισημάνει ενώπιον του ιδίου του κ. Σκανδαλίδη, κατά την διάρκεια της πρόσφατης επισκέψεώς του στην Λάρισα, επαληθεύτηκαν πλήρως, δικαιώνοντας απολύτως την στάση μας.

 Τότε, λοιπόν, είχαμε επισημάνει ότι το πρόγραμμα μείωσης της νιτρορύπανσης θα έρθει στην Θεσσαλία με καθυστέρηση και ότι το τελικό ποσό που θα δοθεί στους δικαιούχους θα είναι «κουτσουρεμένο», εισπράττοντας την μήνιν των «κομματόσκυλων» που περιτριγύριζαν τον κ. Σκανδαλίδη και το έπαιζαν βασιλικότεροι του βασιλέως.

Τώρα, το ίδιο το ΥΠΑΑΤ ανακοινώνει ότι το πρόγραμμα για την Θεσσαλία θα προκηρυχθεί περίπου στα τέλη της ερχόμενης Άνοιξης και τα ποσά που τελικά θα δοθούν, ουσιαστικά, θα μοιάζουν ψιχία, συγκρινόμενα με τα αντίστοιχα της παρελθούσης πενταετίας. Τώρα, τι λένε τα «κομματόσκυλα»;

Οι καρπαζιές στον Θεσσαλό παραγωγό από την Κυβέρνηση έχουν αρχίσει και έπεται οδυνηρή συνέχεια μετεκλογικά. Τα χτυπήματα στην αγροτιά θα είναι αλλεπάλληλα και, κατά νομοτελειακό τρόπο, θα οδηγήσουν στην συρρίκνωση του αγροτικού εισοδήματος και, συνεπώς, του αγροτικού πληθυσμού.

Καλούμε τον κ. Υπουργό να σταθμίσει ορθότερα τις αποφάσεις του αναφορικά με το πρόγραμμα της απονιτροποίησης στον θεσσαλικό κάμπο, ενόψει της τελικής κατανομής των ποσών στις περιοχές που συμμετέχουν.

Δεν είναι δυνατόν να εφαρμόζεται μια πολιτική τιμωρίας του Θεσσαλού αγρότη. Δεν είναι δυνατόν να καταδικάζεται σε μαρασμό και απαξίωση το πιο δημοφιλές, στον αγροτικό κόσμο της Θεσσαλίας, πρόγραμμα. Δεν είναι δυνατόν να αγνοείται η φιλοπεριβαλλοντική διάσταση του προγράμματος και οι ευεργετικές του επιπτώσεις στην υγεία των Θεσσαλών.

Εν τέλει, δεν μπορεί ο νέος Υπουργός Γεωργίας να παίζει με την νοημοσύνη και τις αντοχές των Θεσσαλών αγροτών, γιατί, εάν συνεχίσει να το πράττει, μία μόνο λέξη θα του αρμόζει: Αίσχος.

Προηγούμενο άρθρο «Ο Απ. Παπατόλιας, στο πλευρό των παραγωγών των Λαϊκών Αγορών»
Επόμενο άρθρο Η Νέα Πολιτεία αποκτά σύγχρονο σχολείο