Ειδήσεις

Κοινή δήλωση στήριξης του ΚΚΕ εκλεγμένων-συνδικαλιστών σε φορείς του εργατικού κινήματος από τη Λάρισα!


Εμείς εργαζόμενοι και εργαζόμενες από την Λάρισα, μπροστά στην κάλπη των Ευρωεκλογών στις 9 Ιούνη, καλούμε σε ενίσχυση του ΚΚΕ, για να δυναμώσουν η λαϊκή αντίσταση και διεκδίκηση, η ελπίδα, η προοπτική της πραγματικής ανατροπή.

 Όλοι εμείς που βαδίσαμε όλα αυτά τα χρόνια, τον δύσκολο αλλά όμορφο και αναγκαίο δρόμο του αγώνα μαζί με το ΚΚΕ. Που συναντηθήκαμε στους μεγάλους αγώνες του προηγούμενου διαστήματος :

  • Στους συγκλονιστικούς αγώνες του λαού και της νεολαίας της πόλης μας, για να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα των Τεμπών, διεκδικώντας παράλληλα ασφαλείς μεταφορές. Ένα έγκλημα που όπως φώναξαν χιλιάδες λαού στην πόλη μας “έχει Ιστορία” στις πολιτικές ΕΕ – κυβερνήσεων – κεφαλαίου.
  • Στους αγώνες του λαού της πόλης για την αποζημίωση στο 100% των ζημιών από τις πλημμύρες, την αναπλήρωση του λαϊκού εισοδήματος, στην υλοποίηση έργων υποδομής – προστασίας από τις πλημμύρες και τα φυσικά φαινόμενα.
  • Στους μεγαλειώδεις αγώνες των αγροτών για να μπορούν να συνεχίσουν να καλλιεργούν τη γη τους και να ζούνε από την εργασία τους, ενάντια στην Κοινή Αγροτική Πολιτική, στους σχεδιασμούς ΕΕ – κυβέρνησης – Περιφέρειας, στα “masterplan” της HVA και το ξεκλήρισμά τους.
  • Στους αγώνες για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, μέτρα προστασίας της ζωής τους, ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα με την 6 ήμερη και 7 ήμερη εργασία, τα 13ωρα, ενάντια στην εφαρμογή των “βέλτιστων πρακτικών” της ΕΕ, τις οποίες εφαρμόζουν η μία μετά την άλλη οι ελληνικές κυβερνήσεις.
  • Στους αγώνες ενάντια στο νομοσχέδιο για τα Ιδιωτικά πανεπιστήμια, που επιπλέον θέτει ακόμα περισσότερο το κριτήριο λειτουργίας με όρους αγοράς στη λειτουργία των Δημοσίων Πανεπιστημίων. Ενάντια στις κατευθύνσεις της ΕΕ, της κυβέρνησης, των αστικών κομμάτων που θεωρούν πρόοδο το δικαίωμα στην μόρφωση να μετατρέπεται διαρκώς σ’ ένα πανάκριβο εμπόρευμα.
  • Στους αγώνες για την Δημόσια δωρεάν Υγεία απέναντι στην πολιτική διάλυσης και ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ, της υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης των νοσοκομείων, της επιβολής των επί πληρωμή απογευματινών χειρουργείων.
  • Στους αγώνες ενάντια στην επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας στην πολεμική σύγκρουση ΝΑΤΟ – Ρωσίας στην Ουκρανία που όλο και κλιμακώνεται, στην γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, στη μέση Ανατολή που βρίσκεται ήδη στις φλόγες του πολέμου. Ενάντια στην μετατροπή της περιοχή μας σε ορμητήριο των ΝΑΤΟϊκών φονιάδων

Όλοι εμείς που υπογράφουμε το κείμενο:

 

Καλούμε το λαό και την νεολαία της περιοχής μας

να ψηφίσει όπως αγωνίζεται!!!

Η δικαιολογημένη λαϊκή δυσαρέσκεια δυναμώνει. Εκφράστηκε και εκφράζεται στις μεγάλες εργατικές -λαϊκές κινητοποιήσεις και μπορεί να γίνει ορμή για νέους μαχητικούς αγώνες. Καλούμε όλον αυτόν τον κόσμο που νιώθει αγανακτισμένος, δυσαρεστημένος, οργισμένος, με όλη αυτή την εκρηκτική κατάσταση που βιώνει καθημερινά, να συμπορευτεί μαζί μας,να δυναμώσει το ΚΚΕ, διατηρώντας ενστάσεις και προβληματισμούς για επιμέρους ζητήματα.Να μη σκορπίσει «δεξιά» και «αριστερά» την ψήφο του, σε δοκιμασμένες βαθιά αντιλαϊκές και συστημικές πολιτικές. Να μην υιοθετήσει μία λογική σιχτιρίσματος και αποχής που οδηγούν στην απογοήτευση ακριβώς επειδή δεν μπορούν να δώσουν κάποια διέξοδο.

Γιατί το ΚΚΕ δεν «χαϊδεύει» τη ΝΔ, όπως κάνουν τα άλλα κόμματα που την κατηγορούν ότι τάχα «απομακρύνει τη χώρα από την ΕΕ», αλλά μπαίνει μπροστά στην οργάνωση της λαϊκής πάλης απέναντι στην βαθιά αντιλαϊκή πολιτική της. Αναδεικνύει ότι όλοι μαζί διαγκωνίζονται για το ποιος είναι πιο «ευρωπαϊστής», δηλαδή ποιος είναι πιο πιστός στη βαρβαρότητα της εκμετάλλευσης και του πολέμου.

Γιατί το 41% της ΝΔ δεν μπορούν να το «κοντύνουν» ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, τα άλλα κόμματα της ΕΕ, που συμφωνούν τουλάχιστον στο 70% των ευρωπαϊκών Οδηγιών και κατευθύνσεων, που στηρίζουν με νύχια και με δόντια το ΝΑΤΟ και τους πολέμους του.

Η επόμενη μέρα των ευρωεκλογών για τον λαό δεν μπορεί παρά να έχει ένα σημάδι: Ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ από την κάλπη, ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ στους δρόμους του αγώνα. Να δυναμώσει ακόμα περισσότερο το αντίπαλο δέος σε αυτήν την προδιαγεγραμμένη πολιτική, να δυναμώσει η διέξοδος και η προοπτική, στον αντίποδα του πολέμου, της φτώχειας και της εκμετάλλευσης.

 

Πιο δυνατό ΚΚΕ -πιο μαζικοί αγώνες αντεπίθεσης

 

για το δίκιο των λαών!

  • Στέλνουμε μήνυμα στήριξης του ΚΚΕ, στο ευρωκοινοβούλιο που αποφασίζονται οι αντιλαϊκές πολιτικές και πολύ περισσότερο στο δρόμο του αγώνα που ανατρέπονται.
  • Στέλνουμε ένα μήνυμα καταδίκης απέναντι στην βάρβαρη πολιτική της ΕΕ, των κυβερνήσεων που την υλοποιούν και των κομμάτων που την στηρίζουν.
  • Στέλνουμεμήνυμα αντεπίθεσης, αισιοδοξίας και μαχητικότηταςμαζί με όσους παλεύουν για την ανασύνταξη του εργατικού και λαϊκού κινήματος στην Ελλάδα και σ’ όλη την Ευρώπη.
  • Στέλνουμε μήνυμα αισιοδοξίας, διεκδίκησης, αγώνα για τη ζωή που μας αξίζει!!!
  1. Αναγνώστου Θανάσης – Μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ιατρών ΕΣΥ και Ειδικευομένων Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας(ΠΓΝΛ) , ,Επικουρικός Επιμελητής Ουρολογικής Κλινικής ΠΓΝΛ
  2. Βαλώζος Βασίλης– μέλος του ΔΣ της Ένωσης Εργατοτεχνιτών Μετάλλου Ν.Λάρισας
  3. Βαρδακά Βησσαρία – Μέλος ΔΣ ΣΕΒΕΠΕΑ
  4. Βασιλείου Βίκυ-Πρόεδρος του Σωματείου Νοσοκόμων-Νοσηλευτριών Αποκλειστικής Απασχόλησης Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος
  5. Βλησσαρούλης Βασίλης – Συνδικαλιστής στο Δημόσιο Τομέα(ΟΤΑ)
  6. Γαρυφαλοπούλου Ναυσικά –Πρόεδρος του Σωματείου Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών-Οίκων Ευγηρίας-Αναρρωτηρίων-Διαγνωστικών Κέντρων & Συναφών Χώρων Ν.Λάρισας
  7. Ευσταθιάδης Γιάννης-Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην e-food Ν.Λάρισας
  8. Ζεμπελτζής Πασχάλης– μέλος του ΔΣ της Ένωσης Εργατοτεχνιτών Μετάλλου Ν.Λάρισας
  9. Καράγιωργας Γιώργος – Πρώην Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ιατρών ΕΣΥ και Ειδικευομένων ΠΓΝΛ, Επιμελητής Ακτινοδιαγνωστικής Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας
  10. Καραδένδρος Χρήστος-εκλεγμένος αντιπρόσωπος στην ΓΣ του ΕΚΝΛ της Ένωσης Εργατοτεχνιτών Μετάλλου Ν.Λάρισας
  11. Καραμήτσιος Γιώργος– Μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ν.Λάρισας
  12. Καραμήτσιος Στέλιος-Β΄Αντιπρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ν.Λάρισας
  13. Κλεισιάρης Γιάννης-Αντιπρόεδρος του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργών-Ιματισμού & Δέρματος Ν.Λάρισας
  14. Κοντός Δημήτρης-Πρόεδρος του Συνδέσμου Χειριστών & Βοηθών Εκσκαπτικών & Ανυψωτικών Μηχανημάτων Θεσσαλίας
  15. Μόσχη Άννα – Μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας
  16. Μπακάλης Γιάννης– Μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ν.Λάρισας
  17. Μπατζιόλας Σταύρος-Μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων-Εμποροϋπαλλήλων Ν.Λάρισας
  18. Μπομπότης Αντώνης-Αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην e-food Ν.Λάρισας
  19. Μπουμπίτσα Βάσω – Αντιπρόσωπος Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν.Λάρισας στην ΠΟΕ ΟΤΑ
  20. Μπουντουλούλης Βαγγέλης – Mέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λάρισας , πρώην Αντιπρόεδρος ΟΛΜΕ
  21. Μπουρσιάνης Βαλάντης-Μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και Αντιπρόεδρος του Σωματείου Μηχανοξυλουργών-Επιπλοποιών & Εργατοτεχνιτών Επεξεργασίας Ξύλου Ν.Λάρισας
  22. Νασιάρας Θανάσης– Μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής του Συνδικάτου Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ν.Λάρισας
  23. Πανάγος Αλέξης-μέλος του ΔΣ του ΕΚΝΛ και του ΔΣ του Πανθεσσαλικού Σωματείου Εργαζομένων στον Όμιλο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ
  24. Παπαγεωργίου Νίκος-μέλος του ΔΣ της Ένωσης Εργατοτεχνιτών Μετάλλου Ν.Λάρισας
  25. Παπαδάμου Γεωργία – Πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών ΕΣΥ και Ειδικευομένων ΠΓΝΛ, Διευθύντρια ΤΕΠ ΠΓΝΛ
  26. Παπαθανασίου Χρήστος – Εργαζόμενος στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, Αντιπρόσωπος στην ΠΟΕΔΗΝ
  27. Περίφανος Γιώργος – Γραμματέας της Ένωσης Ιατρών ΕΣΥ και Ειδικευομένων Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας(ΠΓΝΛ)
  28. Πουλακίδα Ειρήνη-Μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής της Ένωσης Ιατρών ΕΣΥ και Ειδικευομένων Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας(ΠΓΝΛ) , Ειδικός Παθολόγος, Επικουρική Ιατρός ΤΕΠ ΠΓΝΛ
  29. Πραγκαφίλης Βασίλης– Μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ν.Λάρισας
  30. Συμεωνίδου Αφροδίτη – Μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείου Λάρισας
  31. Τρίγκα Στέλλα – Ψυχολόγος στο ΚΨΥ Λάρισας
  32. Τσιλιμίγκας Τάσος-Εκλεγμένος Αντιπρόσωπος στην ΓΣ του ΕΚΝΛ του Συλλόγου Ιατρικών Επισκεπτών Θεσσαλίας
  33. Τσιλοφύτη Κατερίνα – μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΦΚΑ Λάρισας

ΛΑΡΙΣΑ 6/6/2024

 

 

Προηγούμενο άρθρο Προστασία της καστανοκαλλιέργειας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Αγρυπνία για την Απόδοση του Πάσχα, στον Άγιο Αχίλλιο