Ειδήσεις

Εκπροσώπηση Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών στην 30η επέτειο ίδρυσης του Βουλγάρικου Τμήματος της Ι.Ρ.Α.


Το διάστημα 11-14 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι εργασίες της 30ης Επετείου Ιδρύσεως του Βουλγάρικου Τμήματος της Ι.Ρ.Α., στην οποία συμμετείχαν 18 Εθνικά Τμήματα (Ελλάδα, Αγγλία, Αλβανία, Αυστρία, Βόρεια Μακεδονία, Βοσνία –Ερζεγοβίνη, Γερμανία, Ιρλανδία, Ισραήλ, Ιταλία, Κύπρος, Μάλτα, Μαυροβούνιο, Μολδαβία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σερβία) και έλαβε χώρα στην περιοχή Στάρα Ζαγόρα της Βουλγαρίας.

Την Ένωση μας εκπροσώπησε ο Ταμίας του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος και Πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης Λάρισας κ. Αχιλλέας Καλαμπούκας, ενώ επίσημος καλεσμένος ήταν ο κ. Ιωάννης Πανούσης  ως Αντιπρόεδρος του Εθνικού Τμήματος κατά την εποχή ιδρύσεως του Βουλγάρικου Τμήματος (1994 Λουξεμβούργο) και ο οποίος βοήθησε τα μέγιστα για την ένταξη τους στο Παγκόσμιο Τμήμα. Επίσης παρών ήταν και ο Έλληνας Πρόεδρος της Κοινωνικοπολιτιστικής Επιτροπής του Ι.Ε.Β. κ. Χρήστος Παργινός ως εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Διοίκησης της Ένωσης μας.

Κατά την διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε συναυλία και ξεναγήσεις σε αξιοθέατα της περιοχής , ενώ στην τελετή λήξης έγινε ανταλλαγή δώρων και ιδιαίτερη μνεία για το Ελληνικό Εθνικό Τμήμα με προσφορά τιμητικών πλακετών, καθώς ήταν ο σπόνσορας για την ίδρυση και ένταξη του Τμήματος της Βουλγαρίας πριν τριάντα χρόνια.

Στο περιθώριο του συνεδρίου γίνανε συζητήσεις για διάφορα θέματα της Ένωσης μας με όλους τους εκπροσώπους των υπολοίπων κρατών, αλλά και ιδιαίτερα με αυτούς του Βουλγάρικου Τμήματος για την ανάγκη ενδυνάμωσης των σχέσεων μεταξύ των δυο γειτονικών Τμημάτων και την ισχυρή θέληση για ανάπτυξη συνεργασιών.

 

 

Servo per amikeco

                                      ‘Υπηρετώ δια της φιλίας’

 

 

                                Για την  Τ.Δ. Λάρισας   

 

Προηγούμενο άρθρο Γιώργος Λαμπρούλης: Μέτρα στήριξης των βιοπαλαιστών μελισσοκόμων
Επόμενο άρθρο Ενημέρωση από το Γραφείο Αδειοδοτήσεων του Δήμου Τεμπών