Ειδήσεις

Στην Κεντρική Διοίκηση της ΟΣΕΤΕΕ ο νιν πρόεδρος του ΣΤΥΕ Ν.Λάρισας Λάμπρος Ζάρρας


Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 8ου Συνεδρίου της ΟΣΕΤΕΕ. Στο Συνέδριο συμμετείχε ο μεγαλύτερος ιστορικά, αριθμός Αντιπροσώπων με Συνέδρους από όλα τα Σωματεία. Μέλη της Ομοσπονδίας και με Πανελλαδική γεωγραφική κάλυψη.
Στο συνέδριο Υπερψηφίστηκαν ΟΜΟΦΩΝΑ:
Ο Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός της απερχόμενης Διοίκησης
και η εισήγηση του Προέδρου της ΟΣΕΤΕΕ συν. Ανδρέα Στοϊμενίδη
για τον Διοικητικό και Οικονομικό Προγραμματισμό 2024 – 2027.
Βασικοί άξονες της ΟΜΟΦΩΝΗΣ απόφασης του Συνεδρίου είναι:
Η ΟΣΕΤΕΕ μαζί με τους Εργαζόμενους και τα Σωματεία μέλη να δώσουμε
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ την μάχη για:
Να μεγαλώσουμε και να δυναμώσουμε την Ομοσπονδία και τα Σωματεία μας με μεγαλύτερη προσπάθεια συσπείρωσης και οργάνωσης ώστε να κερδίσουμε τις δύσκολες μάχες που μας περιμένουν.
Να συνεχίσουμε να προστατεύουμε με τον αποτελεσματικότερο δυνατό τρόπο τα δικαιώματα των εργαζομένων σε ένα περιβάλλον εργασιακού μεσαίωνα. Να στηρίζουμε τα κοινωνικά δικαιώματα, τους εργατικούς και δημοκρατικούς θεσμούς.
Να επανέλθει ο θεσμός των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων μεταξύ των Κοινωνικών Εταίρων.
Να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε τη διαπραγμάτευση για υπογραφή Εθνικής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον Τεχνικό Κλάδο στη Βιομηχανία στην Βιοτεχνία και το Εμπόριο.
Να αναλάβουν τον μεγάλο ρόλο που τους αναλογεί σε μία αναπτυξιακή πορεία οι Τεχνικές ΑΕ του
Δημοσίου με παράλληλη προώθηση της εξωστρέφειάς τους. Είναι εταιρείες με
υψηλό τεχνικό κεφάλαιο και έργο οι οποίες απαξιώνονται ολοένα και περισσότερο, με μόνο ενδιαφέρον
από το κράτος, το πώς και πόσο θα πουληθούν ή θα παραχωρηθούν.
Δίκαιο φορολογικό σύστημα, άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων και αναπτυξιακή πολιτική με κεντρικό δημόσιο στρατηγικό προσανατολισμό και έλεγχο.
Διατήρηση της αυτονομίας της Τράπεζας Αττικής με είσοδο νέων
επενδυτικών κεφαλαίων. Όχι σε μία Τράπεζα που με δεδομένες τις αλληλοτροφοδοτούμενες διοικητικές αποφάσεις κλειστών μη εξουσιοδοτημένων κύκλων και την “εύκολη” επιλογή ισχυρής, μοναδιαίας, χρηματοδότησης α ΤΜΕΔΕ δεν θα αναζητεί άλλες αξιόπιστες επενδυτικές λύσεις πέραν της στήριξης του ΤΜΕΔΕ και της
“αξιοποίησης” των οικονομιών των Μηχανικών. Συνολικά το ΤΕΕ και το ΤΜΕΔΕ με αποφάσεις τους,
έχουν διαθέσει πάνω από 1 δις ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας με σχεδόν μηδαμινή
σημερινή αποτίμηση αξίας.
Τη διαφύλαξη του Δημόσιου χαρακτήρα των υποδομών, των δικτύων και της γης του Δημοσίου στους οποίους επιβάλλεται να στηριχθεί το σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης και κοινωνικής ανόρθωσης
της πατρίδας μας και των εργαζομένων.
Να σταματήσει η απαξίωση των εργαζόμενων στις Δημόσιες Τεχνικές ΑΕ του Κλάδου. Θα αναλάβουμε ενεργό ρόλο και νέες πρωτοβουλίες, στην υπεράσπιση του δικαιώματος εργασίας των συναδέλφων μας.
Άμεσα μέτρα και πολιτικές για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία σε μια φάση πλήρους απαξίωσης της εργασίας και της ανθρώπινης ζωής και κατά συνέπεια κλιμάκωσης των εργατικών δυστυχημάτων με
μη καταγραφή των επαγγελματικών ασθενειών. Να αντιμετωπιστεί η ΥΑΕ ως θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα όπως αποφάσισε η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας το 2022 στη Διάσκεψή της στη Γενεύη.
Συμμετοχή στις Πανελλαδικές Πανεργατικές Απεργίες της ΓΣΕΕ.
Κατά της παραχώρησης της Εγνατία Οδός Α.Ε. για 35 έτη. Η σύμβαση παραχώρησης δεν εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, την ποιότητα και το κόστος του έργου και θα επιφέρει δυσβάσταχτες αυξήσεις για τους πολίτες στο κόμιστρο των διοδίων. Ο Σύλλογος Εργαζομένων της «ΕΓΝΑΤΊΑ ΟΔΌΣ Α.Ε»
(ΣΕΤΕΟ) είχε έγκαιρα ενημερώσει διαχρονικά (από το 2011 που η εν λόγω παραχώρηση εντάχθηκε στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο σε ένα χαρτοφυλάκιο υποτιθέμενου ύψους 50 δις ευρώ για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους) όλους τους αρμόδιους φορείς και τις κατά καιρούς Κυβερνήσεις, τα πολιτικά κόμματα, τους εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών και γενικά τη δημόσια κοινή γνώμη.
Να σταματήσει η γενοκτονία του Παλαιστινιακού Λαού.
Να σταματήσουν τα φασιστικά μορφώματα στα Εργατικά Σωματεία. Τέτοιες οργανώσεις είναι οι δούρειοι ίπποι των εργοδοτών και οι εργαζόμενοι θα απαντήσουν δυναμικά απέναντι στο φασισμό στο χώρο εργασία.
Ενίσχυση του συστήματος δωρεάν εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες. Όχι στην απαξίωση του Δημόσιου Πανεπιστημίου εις βάρους του ιδιωτικού.
Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και κοινωνικής ασφάλισης
Προηγούμενο άρθρο Να παρθεί πίσω η απαράδεκτη εγκύκλιος, όχι στην 6ήμερη εργασία
Επόμενο άρθρο Εξιχνίαση κλοπής από κατάστημα – σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού