Ειδήσεις

Δράσεις της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ τον Ιούλιο 2024


Σειρά από δράσεις με αποδέκτες τον γενικό πληθυσμό αλλά και άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξάρτησης πραγματοποίησαν τον Ιούλιο τα στελέχη της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ με έδρα τη Λάρισα. Οι δράσεις αυτές είχαν ως στόχο τόσο την ενημέρωση και πληροφόρηση του κοινού για θέματα εξάρτησης όσο και τη δικτύωση με Φορείς που απασχολούνται στον τομέα της Ψυχικής Υγείας και των Εξαρτήσεων.

Εβδομαδιαία ήταν και η παρουσία της Κινητής Μονάδας στην Καρδίτσα με τη λειτουργία ενημερωτικού περιπτέρου στην Πλατεία Ν. Πλαστήρα (Παυσίλυπο) και την πραγματοποίηση συναντήσεων συμβουλευτικής υποστήριξης σε εξαρτημένα άτομα και μέλη της οικογένειάς τους. Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται σε προστατευμένο χώρο, με απόλυτο σεβασμό στο απόρρητο των πληροφοριών και χωρίς διακρίσεις.

Η Κινητή Μονάδα διατήρησε σταθερή παρουσία στον Βόλο, παρέχοντας φροντίδα σε εξαρτημένους χρήστες με σκοπό την κινητοποίηση τους και τη μείωση της βλάβης.

Στη Λάρισα, το προσωπικό της Κινητής ΜονάδαςΠεριφέρειας Θεσσαλίας καθώς και προσωπικό άλλων Τμημάτων του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, συμμετείχαν σε συνεργασία με Συλλόγους της τοπικής κοινωνίας στη σχεδίαση και οργάνωση του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Λάρισας, που θα διεξαχθεί στην πόλη τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Η λειτουργία της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ με έδρα τη Λάρισα εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Δράσεις ενίσχυσης της Κοινωνικής Συνοχής και αντιμετώπισης της φτώχειας» του Ε.Π. «Περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας 2021 – 2027» και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και χωρίς λίστες αναμονής.

 

ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Κύπρου 103, Τ.Κ.: 41222, Λάρισα

Τηλ.: 2410 253936& 6985196578

E-mail: kmlarissa@kethea-exodos.gr

Προηγούμενο άρθρο Στον «αέρα» για δεύτερη χρονιά η επαναλειτουργία του πλημμυροπαθή βρεφονηπιακού σταθμού της ΔΥΠΑ στις Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης
Επόμενο άρθρο Νύχτες κινηματογράφου στο Μουσείομε τις «Μικρές Ιστορίες» του CarlosSorin