Ειδήσεις

Πολλές και πλούσιες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Δήμο Τεμπών


Αρκετές πολιτιστικές εκδηλώσες πραγματοποιήθηκαν το Παρασαββατοκύριακο στο Δήμο Τεμπών, τις οποίες τίμησε με την παρουσία του και ο Δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης. Αρχικά, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής 16 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος θερινός χορός του Εξωραϊστικού Συλλόγου Καστρί Λουτρό στην πλατεία του οικισμού.
Επισκέπτες και κάτοικοι έγιναν όλοι μία παρέα! Η εκδήλωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς πλήθος κόσμου κατέκλυσε την πλατεία.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της  Αντιδημαρχίας Πολιτισμού Δήμου Τεμπών, σε συνεργασία με τον  Εξωραϊστικό Σύλλογο Καστρί Λουτρό.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Νικολάου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτριος Τσέτσιλας, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτιστικών Εκδηλώσεων κ. Χρήστος Γκουρομπίνος, η επικεφαλής της ελάσσονος Αντιπολίτευσης Τεμπών κα Μαρία Κωστή.
Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Μανώλης, συνοδευόμενος από τον σύμβουλο της Δημοτικής Κοινότητας Κρανιάς Απόστολο Μπουρουζίκα και φίλους, ανηφόρισε προς την ορεινή Κρανιά Κάτω Ολύμπου για να παρευρεθεί στο ετήσιο Αντάμωμα Κρανιωτών. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη πλατεία του χωριού και τέλεσε υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού Δήμου Τεμπών και του  Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Κρανιάς Ολύμπου. Επισκέπτες και κάτοικοι γλέντησαν με την ψυχή τους και το γλέντι κύλησε ως τις πρώτες πρωινές ώρες.
Το επόμενο βράδυ του Σαββάτου 17 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος θερινός χορός του Εξωραϊστικού Συλλόγου Μεσαγγάλων σε χώρο του οικισμού, ο οποίος στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Σύλλογο, υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού Δήμου Τεμπών.
Πλήθος πολιτών και επισκεπτών συγκεντρώθηκαν στην πλατεία για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση και να διασκεδάσουν.
Το Δήμαρχο Τεμπών συνόδευσε ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Νικολάου και ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιώργος Γελαδάρης. Επίσης το παρών έδωασν Ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Καστρί Λουτρό Νάτσιος Νικόλαος, συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Γιαννακόπουλο Κοσμά και τον ειδικό σύμβουλο του Συλλόγου Βασίλειο Μπάκαβο.
Το βράδυ της Κυριακής 18 Αυγούστου, ο Δήμαρχος Τεμπών επισκέφθηκε τη Πινακοθήκη Γόννων, όπου είναι ανοιχτή η έκθεση από το Σάββατο 17 Αυγούστου και για 2 μήνες, όπου φιλοξενούνται αντίγραφα έργων Ελλήνων ζωγράφων.
Το ίδιο βράδυ της Κυριακής, ο Σύλλογος Γυναικών Μεσαγγάλων “η Αρχαία Φίλα”, πραγματοποίησε τη θερινή εκδήλωση στην πλατεία των Μεσαγγάλων. Η όμορφη γιορτή διοργανώθηκε από το Σύλλογο, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού Δήμου Τεμπών.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Μανώλης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Νικολάου.
Επίτιμη καλεσμένη της Προέδρου του Συλλόγου κας Κατερίνας Βογδοπούλου ήταν η Αρχαιολόγος κα Δέσποινα Χατζή-Βαλλιάνου, η οποία ανέφερε εν συντομία την ιστορία της “Αρχαίας Φίλας”.
Στους σύντομους χαιρετισμούς του ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Μανώλης μεταξύ άλλων ανέφερε:
“Η παρουσία σας εδώ απόψε καταδεικνύει την αγάπη προς τον τόπο σας καθώς και την πίστη σας για τη διατήρηση της τοπικής μας παράδοσης, των ηθών και εθίμων. Είναι πράγματι ελπιδοφόρο, ότι η νέα γενιά επιθυμεί να συνεχίσει την παράδοση και αυτό το γεγονός μας ευχαριστεί όλους. Ως δημοτική Αρχή ήμασταν, είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε αρωγή σε κάθε σύλογο που δραστηριοποιείται στην περιοχή μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα Διοικητικά Συμβούλια για την ανιδιοτελή προσφορά τους.
Εύχομαι καλή αντάμωση και του χρόνου”.
Προηγούμενο άρθρο Δημιουργώ με υλικά της θάλασσας
Επόμενο άρθρο Φεστιβάλ Παράδοσης, Πολιτισμού και Τεχνών «…στου Ολύμπου την αυλή»