Ειδήσεις

Μάξιμος: Δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός με την Τουρκία


«Η απελευθέρωση της Λάρισας και η ένωση της Θεσσαλίας το 1881 με την ελεύθερη τότε Ελλάδα, αποτέλεσε έναν μείζονα ιστορικό σταθμό στον αγώνα του ελληνισμού για την εθνική του ολοκλήρωση. Η Θεσσαλία με τον πληθυσμό και τα πλούσια εδάφη της προσέφερε στο ελληνικό κράτος μια νέα δυναμική, που του επέτρεψε, όταν και πάλι υπήρξε η κατάλληλη προετοιμασία από την πολιτική ηγεσία, να επεκτείνει την επικράτειά του, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτήν ένα μεγάλο τμήμα του αλύτρωτου ελληνισμού. Καθ’ όλη τη διάρκεια του ελευθέρου βίου της η Θεσσαλία εξακολούθησε να συμβάλλει καθοριστικά στην οικονομική, κοινωνική και πνευματική ζωή της χώρας». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά την δοξολογία για την 143η επέτειο από την απελευθέρωση της Λάρισας από τον οθωμανικό ζυγό.

 

Η Θεσσαλία θα σταθεί και πάλι στα πόδια της

Ο Θεσσαλός πολιτικός πρόσθεσε ότι «σήμερα, λόγω μιας αρνητικής συγκυρίας, που οφείλεται στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, αλλά και άλλων αντικειμενικών και υποκειμενικών συνθηκών, η Θεσσαλία αγωνίζεται να ξεπεράσει μια σοβαρή κρίση και να σταθεί πάλι στα πόδια της. Είναι βέβαιο ότι, εφόσον υπάρξει η απαιτούμενη αρωγή, ο κάμπος, που συνιστά και την καρδιά της ελληνικής αγροτικής παραγωγής, θα μπορέσει όχι μόνον να αναγεννηθεί αλλά και να αποτελέσει την ατμομηχανή της οικονομίας μας».

 

Αναβάθμιση των ενόπλων δυνάμεων

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι «όπως όλοι διαπιστώνουμε, η απειλή εναντίον του ελληνισμού δεν έχει εκλείψει. Ο αναθεωρητισμός της Τουρκίας, όπως αποκαλύπτουν και οι πρόσφατες επιθετικές δηλώσεις του προέδρου της, επιβουλεύεται τα κυριαρχικά δικαιώματα αλλά και την κυριαρχία της Ελλάδας. Αν και η χώρα μας ορθώς προβάλλει πάντοτε την ανάγκη της τήρησης των αρχών καλής γειτονίας, των κανόνων του διεθνούς δικαίου και της ειρηνικής συνύπαρξης, δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός. Αντιθέτως, χρέος μας είναι η συγκρότηση ισχυρών συμμαχιών και κυρίως η αναβάθμιση των ενόπλων μας δυνάμεων, που αποτελούν, τελικώς, την ασφαλέστερη εγγύηση της εδαφικής μας ακεραιότητας».

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη δύο ημεδαπών, κατά περίπτωση, για διατάραξη κοινής ησυχίας και φθορά ξένης ιδιοκτησίας
Επόμενο άρθρο Στον Δήμαρχο Τρικκαίων το προεδρείο της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών