Ειδήσεις

Παράταση στην έκθεση φωτογραφίας «Daniel» των Λαρισαίων φωτορεπόρτερ ως 18 Οκτωβρίου 2024


Μεγάλη προσέλευση κόσμου υπήρξε στην διάρκεια της έκθεσης για την καταστροφική πλημμμύρα Daniel των Λαρισαίων φωτορεπόρτερ στο Χατζηγιάννειο πνευματικό κέντρο Λάρισας .Οσοι δεν κατάφεραν να περάσουν και όσες ομάδες και σχολεία δεν μπόρεσαν να προγραμματίσουν οργανωμένες επίσκεψειςθα τους δοθεί η δυνατότητα στις επόμενες μέρες λόγω της παράτασης που δόθηκε .

Η έκθεση των Λαρισαίων φωτορεπόρτερ, με μοναδικά στιγμιότυπα από το πέρασμα της καταστροφικής θεομηνίας τον Σεπτέμβριο του 2023, διοργανώνεται από τον Δήμο Λαρισαίων και φιλοξενείται στην αίθουσα «Τάκης Τλούπας», στο Χατζηγιάννειο.

Η έκθεση με την παράταση λειτουργίας της θα διαρκέσει έως τις 18 Οκτωβρίου .

Η έκθεση φωτογραφίας Daniel περιέχει 54 τυπωμένες φωτογραφίες μεγάλου μεγέθους σε ενιαία θεματική ενότητα από 9 Λαρισαίους φωτορεπόρτερ .Οι φωτορεπόρτερ φωτογραφισαν όλο τον μήνα Σεπτέμβριο του 2023 από την στιγμή που ξεκίνησε η καταιγίδα Daniel καθώς και τις πλημμυρες που ακολούθησαν και χτύπησαν την Θεσσαλία. Οι φωτογραφίες περιλαμβάνουν εικόνες συνολικά απο το θέμα και τις πτυχές του . Απο την αγριαδα της φύσης το τοπίο που άλλαξε,την πλημμυρισμένη Λάρισα ,και τον κάμπο ,τον αγώνα των διασωστών, εθελοντών και αλληλέγγυων ,τις καταστροφές που συνέβησαν,την αγωνία των κατοικων να επιβιώσουν εκείνη την καταστροφική περίοδο ,την μαχη με την λάσπη καθώς και σημειολογικές –συβολικές φωτογραφίες

Η έκθεση φωτογραφίες έχει κοινωνικό σκοπό περάν του προφανές δηλαδή την αναμνηση που είναι στοιχείο του ίδιου του φωτογραφίκού μέσου.

Να μην ξαναζήσουμε τέτοιες στιγμές και να μην αναγκαστουμε να ξαναφωτογραφίσουμε τέτοιες καταστροφές και να βάλουμε  ένα λιθαράκι ώστε τα συναισθήματα πόνου και θλίψης, να μετατραπούν σε μνήμη και γνώση και οι αρμόδιοι φορείς να βοηθήσουν όσους πληγέντες αντιμετωπίζουν ακόμη, μέχρισήμερα, προβλήματα.

Ευχόμαστε οι φωτογραφίες μας να μην επαναληφθουν αλλά να μεινουν στην ιστορία ως παρακαταθήκη και ιστορική μνήμη με πολλάπλά διδάγματα και αποδέκτες.

 

Η έκθεση θα έχει διάρκεια έως την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024 και ώρες  λειτουργίας Καθημερινά 11:00-13:30 και 17:00-20:30 Κυριακή κλειστά .Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Λαρισαίων, στην αίθουσα «Τάκης Τλούπας» Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Στην Έκθεση συμμετέχουν με φωτογραφίες τους οι  φωτορεπόρτερ:

Θανάσης Καλιακούδας, Δημήτρης Καστανάρας, Βαγγέλης Κουσιώρας, Γιώργος Κυδώνας, Κώστας Μάντζιαρης, Βασίλης Ντάμπλης, Αποστόλης Ντόμαλης, Θάνος Παλούκας, Κώστας Τσιάρας

Τηλεφωνά επικοινωνίας  για φορείς,σύλλογους σχολεία και ομάδες θελουν να επισκεφτουν  ωστε να υπάρξει ξενάγηση

Ντόμαλης Απόστολος 6973303592domapos@hotmail.com

Καστανάρας Δημήτρης 6947408190d.a.kastan@gmail.com

Μάντζιαρης Κώστας 6944457545kostasmantziaris@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ζημιές σε βαμβακοκαλλιέργειες από θερμικό στρες - Αυτοψία του ΕΛΓΑ ζητά το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Λαρισαίων
Επόμενο άρθρο Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου, φορέων και συλλόγων ολοκληρώθηκε η 1η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών Λάρισας