Αστέριος Ροντούλης – ¨Ελεύθεροι Θεσσαλοί¨


 Μετά την εκλογική αναμέτρηση έρχεται η ώρα της περίσκεψης και της περισυλλογής. Η ψυχραιμία πρέπει να πρυτανεύσει, αφού τα μεγάλα προβλήματα και οι προκλήσεις είναι μπροστά μας και απαιτούν άμεση αντιμετώπιση.

 Εμείς προτείναμε στους Θεσσαλούς να αποφασίσουν με βάση τρία κριτήρια και φαίνεται ότι εισακουστήκαμε. Μάλιστα, είχαμε προτάξει το κριτήριο της συνεργασίας για την επιλογή του νέου Περιφερειάρχη, πράγμα που ουσιαστικά αποδείχθηκε, στην κάλπη, ότι είναι και η πραγματική βούληση των Θεσσαλών πολιτών.

Με άλλα λόγια, η ελάχιστη διαφορά μεταξύ του κ. Αγοραστού και του κ. Παπατόλια δείχνει ότι οι Θεσσαλοί προέκριναν την συγκρότηση ενός αιρετού Περιφερειακού Συμβουλίου συναντίληψης, συναπόφασης και συνεργασίας, για να κερδηθεί το στοίχημα της αποτελεσματικότητας, σε μια εποχή αβεβαιότητας, ανασφάλειας και οικονομικής δυσπραγίας.

Η διεύρυνση της φτώχειας, η αύξηση της ανεργίας και η κρίση που ταλανίζει τον αγροτικό και επιχειρηματικό κόσμο συνθέτουν μια εκρηκτική κοινωνική πραγματικότητα που συναντάται και στον Θεσσαλικό χώρο. Είτε, λοιπόν, θα αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί τα προβλήματα, είτε αυτά θα μας καταπιούν, με οδυνηρές επιπτώσεις και στις επόμενες γενιές.

Συγχαρητήρια στον κ. Αγοραστό για την νίκη του, συγχαρητήρια στον κ. Παπατόλια για τον ωραίο αγώνα που έδωσε, συγχαρητήρια σε όλους όσοι συμμετείχαν στις περιφερειακές εκλογές του 2010, γιατί τελικά νικητής ανεδείχθη η Αυτοδιοίκηση και η Δημοκρατία.

Προηγούμενο άρθρο Συνέντευξη του Βουλευτή Λαρίσης Μάξιμου Χαρακόπουλου
Επόμενο άρθρο Πώς τα χωριά έβγαλαν δήμαρχο Λάρισας