Άψογη η διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας


 «Ένας δήμαρχος βγαίνει πάντα και αυτό το αποτέλεσμα ανακοίνωσε η Νομαρχία που είναι και η φυσική κατάληξη του συνόλου των τηλεγραφημάτων που ήρθαν από τους δικαστικούς αντιπροσώπους».

 Τα παραπάνω δήλωσε ο νομάρχης Λουκάς Κατσαρός ξεκαθαρίζοντας τη θέση της Νομαρχίας σχετικά με το ζήτημα αμφισβήτησης που ηγέρθη από την πλευρά του υποψηφίου για τον Δήμο Γιάννη Σάπκα, όσον αφορά στα αποτελέσματα για τον Δήμο Λαρισαίων.

Ο νομάρχης υπογράμμισε ότι η Νομαρχία έπραξε άρτια τη δουλειά της, ότι το τελικό αποτέλεσμα βάσει των τηλεγραφημάτων δίνει προβάδισμα 216 ψήφων στον Κώστα Τζανακούλη και ότι για κάθε περαιτέρω πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποτείνονται στο Πρωτοδικείο.

Ενώ τόνισε ότι όποιος αφήνει και το ελάχιστο υπονοούμενο για τη Νομαρχία τουλάχιστον σφάλλει, υπογραμμίζοντας ότι οι πάντες ξέρουν ότι δεν μπορεί να γίνει καμία αλλοίωση.

Συγκεκριμένα στις δηλώσεις του ο Λουκάς Κατσαρός ανέφερε τα ακόλουθα:

«Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου που για άλλη μία φορά η Νομαρχία λειτούργησε ικανοποιητικά και διεξήχθη η διαδικασία χωρίς προβλήματα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους υποψηφίους αλλά και τις υπηρεσίες της Νομαρχίας για την ολοκλήρωση της σημαντικής αυτής διαδικασίας».

Αναφερόμενος στο θέμα που υπήρξε με τα αποτελέσματα στον Δήμο Λαρισαίων ο νομάρχης Λουκάς Κατσαρός υπογράμμισε:

«Υπήρξε ένα θέμα με τον Δήμο Λαρισαίων μετά τις πρόωρες ανακοινώσεις που έκαναν οι δύο υποψήφιοι για το αποτέλεσμα, βάσει αποτελεσμάτων που είχαν από εσωτερική ενημέρωση.

Την ώρα που οι δύο υποψήφιοι προέβαιναν σε ανακοινώσεις η Νομαρχία δεν είχε παραλάβει ακόμη 20 και πλέον τηλεγραφήματα γι΄ αυτό και ανακοίνωσε τα τελικά αποτελέσματα μετά τις δηλώσεις των υποψηφίων.

Όμως ένας δήμαρχος βγαίνει πάντα και η Νομαρχία εξέδωσε τα αποτελέσματα που είναι και η φυσική κατάληξη του συνόλου των τηλεγραφημάτων που ήρθαν από τους δικαστικούς αντιπροσώπους. Η Νομαρχία αυτά ανακοινώνει και δεν έχει ούτε αρμοδιότητα να καταμετρήσει τα ψηφοδέλτια ούτε και καμία άλλη. Για κάθε περαιτέρω πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποταθούν στο Πρωτοδικείο.

Όσον αφορά στη Νομαρχία έκανε το καθήκον της με βάση τα τηλεγραφήματα και όποιος αφήνει και το ελάχιστο υπονοούμενο οι υπηρεσίες της Νομαρχίας δεν λειτούργησαν όπως έπρεπε, τουλάχιστον σφάλλει. Οι υπηρεσίες έκαναν άριστα τη δουλειά τους και ξέρουν οι πάντες ότι δεν μπορεί να γίνει καμιά αλλοίωση» είπε με έμφαση ο νομάρχης.

Ο κ. Κατσαρός ανέφερε επίσης ότι μίλησε τόσο με τον Κ. Τζανακούλη όσο και με τον Γιαν. Σάπκα οι οποίοι και πήραν αντίγραφα των τηλεγραφημάτων. Από χθες (προχθές) είναι τα πάντα στη διάθεσή τους. Αν υποθέσουμε, είπε χαρακτηριστικά, ότι έγινε οτιδήποτε αυτό αν συνέβη, συνέβη έξω από τη Νομαρχία.

Όπως επανέλαβε ο νομάρχης ο νέος δήμαρχος είναι ο Κώστας Τζανακούλης ο οποίος προηγήθηκε με διαφορά 215 ψήφων.

Προηγούμενο άρθρο Η σύνθεση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας
Επόμενο άρθρο ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΤΑ... ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ