Καλά κρατεί η κόντρα Ντ. Διαμάντου-Δήμου Λάρισας


 Συνεχίζονται οι μετεκλογικοί μετασεισμοί στα δύο μεγάλα πολιτικά κόμματα στο νομό Λάρισας, από τις κινήσεις και τις δηλώσεις επιφανών στελεχών.

 Μετά τις αιχμές Παπατόλια για το ΠΑΣΟΚ Λάρισας, αλλά και του «γαλάζιου» αντινομάρχη Χρήστου Σιδερόπουλου για τη στάση των βουλευτών της ΝΔ στην δεύτερη εκλογική εβδομάδα, έρχονται να προστεθούν οι δηλώσεις του προέδρου του ΤΕΕ Ντίνου Διαμάντου να προκαλέσουν τοπική αναταραχή.

Αναλυτικότερα ο κ. Διαμάντος, αναφερόμενος σε όσα έγιναν προεκλογικά, αλλά και το βράδυ της 14ης Νοεμβρίου, ξιφούλκησε κατά του δημάρχου Λαρισαίων κ. Κώστα Τζανακούλη, χαρακτηρίζοντάς τον «αυταρχικό και αχάριστο», συντηρώντας την ήδη γνωστή κόντρα που διατηρεί μαζί του, αλλά και άνοιξε νέα μέτωπα, καθώς αναφέρθηκε «σε λασπολόγο αντιδήμαρχο της ομάδας Τζανακούλη, που διέδιδε ότι το βράδυ των εκλογών εθεάθη στο εκλογικό κέντρο του κ. Σάπκα».

Αναλυτικότερα, ο κ. Διαμάντος, κληθείς να σχολιάσει το εκλογικό αποτέλεσμα στο Δήμο Λαρισαίων, δήλωσε τα εξής: «Όπως προκύπτει από το υψηλό ποσοστό της αποχής και την πολύ μικρή διαφορά μεταξύ των δύο συνδιεκδικητών του δήμου, υπάρχει μια έντονη δυσαρέσκεια του κόσμου, τόσο προς το υπάρχον πολιτικό σύστημα, όσο και προς τους εξουσιάζοντες την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Θα πρέπει όλες οι παρατάξεις στο νέο δημοτικό συμβούλιο να επιδιώξουν τη συναίνεση και τη συνεργασία, όχι μόνο μεταξύ τους, αλλά και με τοπικούς φορείς που ενδιαφέρονται για την πρόοδο της πόλης. Με λυπεί η συμπεριφορά, το βράδυ των εκλογών, τόσο του ευγενικού Γιάννη Σάπκα, όσο και του συνήθως ψύχραιμου Κώστα Τζανακούλη, οι οποίοι ανέβασαν επικίνδυνα τους τόνους και έχασαν τον έλεγχο. Πολύ δε περισσότερο ήταν αυταρχική και δεσποτική η στάση του δημάρχου κ. Τζανακούλη να ορίσει ο ίδιος, μέσα από τη δημοτική ομάδα τον διάδοχό του, αρνούμενος να πραγματοποιηθούν δημοκρατικές διαδικασίες, μέσα από τον χώρο στο οποίο ανήκει, όπως άλλωστε και ο ίδιος εκλέχθηκε. Επίσης οι δηλώσεις του κ. Τζανακούλη «περί αλεξιπτωτιστών», που προφανώς αναφέρονταν στο πρόσωπό μου, δεν συμβάλουν στην ομαλότητα και στη συνεργασία των φορέων που τόσο ανάγκη έχει η Λάρισα. Δυστυχώς αντιδεοντολογικές συμπεριφορές συνεχίζονται μέσα από τη δημοτική του ομάδα, καθώς αντιδήμαρχός του σε ρόλο «λασπολόγου» διέδιδε πως το βράδυ των εκλογών ήμουν στο εκλογικό κέντρο του Γιάννη Σάπκα. Έχουν χάσει κάθε έλεγχο».

Κληθείς από την «Ε» να διευκρινίσει «αν έχει μετανιώσει που δεν ολοκλήρωσε την προσπάθεια σχηματισμού νέου φορέα, που θα διεκδικούσε το δήμο», ο κ. Διαμάντος απάντησε πως «θα ‘πρεπε να ξεκινούσε την όλη προσπάθεια, αμέσως μετά το συνέδριο της ΝΔ, τον Ιούλιο», ενώ επέκρινε τον κ. Τζανακούλη για τα παράπονα που έκανε, αναφορικά με την βοήθεια του κομματικού μηχανισμού, υποστηρίζοντας πως «αυτό δεν ισχύει και φαίνεται από τη συμμετοχή του προέδρου της Τ.Ο. Κέντρου και του πρώην προέδρου της ΝΟΔΕ. Ας μην είναι αχάριστος ο δήμαρχος».

Όσον αφορά στις περιφερειακές εκλογές, συνεχάρη τον κ. Αγοραστό για τη νίκη του, τον οποίο στήριξε από την πρώτη στιγμή (8 Αυγούστου) με δήλωσή του, ενώ σχετικά με τη συμμετοχή του, δύο μέρες πριν τις εκλογές της 14ης Νοεμβρίου σε σύσκεψη με τον κ. Παπατόλια, τόνισε πως «συνιστούσε υποχρέωσή του, εφόσον του ζητήθηκε η αίθουσα να την παραχωρήσει και σαν καλός οικοδεσπότης να παραστεί σε αυτήν. Τώρα πώς πέρασε επικοινωνιακά αυτό από την ομάδα Παπατόλια, δεν με αφορά».

Τέλος ο κ. Διαμάντος διευκρίνισε πως «ήταν, είναι και θα είναι ενεργό στέλεχος της ΝΔ και δεν τον αφορά η δημιουργία του νέου πολιτικού φορέα, που θα πάρει σάρκα και οστά την προσεχή Κυριακή από την Ντόρα Μπακογιάννη».

Προηγούμενο άρθρο Προϋπολογισμός: Οι Πολίτες Δικαιούνται Εξηγήσεις…
Επόμενο άρθρο Εκσυγχρονίστηκε το ΚΤΕΟ της Νομαρχίας Λάρισας