Εκσυγχρονίστηκε το ΚΤΕΟ της Νομαρχίας Λάρισας


 Ολοκληρώθηκε με επιτυχία αυτές τις μέρες η αντικατάσταση των παλαιών μηχανημάτων του ΚΤΕΟ της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λάρισας με δύο αυτόματες γραμμές ελέγχου για τα φορτηγά οχήματα και μία για τα επιβατικά.

 Το ΚΤΕΟ προχώρησε πρόσφατα στον εκσυγχρονισμό των παλαιών του μηχανημάτων με στόχο να παρέχει ποιοτικό αλλά και πιο γρήγορο έλεγχο τόσο στους επαγγελματίες όσο και στους ιδιώτες οδηγούς του νομού.

Έπειτα από τη διακοπή λειτουργίας του που είχε γίνει από τις 8 έως τις 16 Νοεμβρίου, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες για τη μετάβαση από το παλιό στο νέο σύστημα λειτουργίας, το ΚΤΕΟ είναι και πάλι στη διάθεση των οδηγών.

«Η εγκατάσταση και λειτουργία των αυτόματων γραμμών ελέγχου θα δώσει λύση στη μέχρι σήμερα αδυναμία διακρίβωσης των μηχανημάτων, προκειμένου στη συνέχεια το ΚΤΕΟ να διαπιστευτεί από το Εθνικό Συμβούλιο Διαπίστευσης (Ε.ΣΥ.Δ.)», τόνισε ο αρμόδιος αντινομάρχης Έργων Υποδομής – Μεταφορών – Επικοινωνιών και Πολιτικής Προστασίας κ. Αντώνιος Δραμαλιώτης.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «με την εισαγωγή νέων τεχνολογιών και τον εκσυγχρονισμό του το ΚΤΕΟ φιλοδοξεί να παρέχει ακόμη πιο βελτιωμένες υπηρεσίες στους οδηγούς του νομού που μπορούν να προσέρχονται πλέον και να πραγματοποιούν τους ελέγχους των οχημάτων τους σε ένα άριστα οργανωμένο χώρο όπου θα παρέχονται υπηρεσίες υψηλού επιπέδου».

Το έργο, που υλοποιείται σύμφωνα με πρόγραμμα του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, είναι συνολικού ύψους 3 εκ. ευρώ και περιλαμβάνει την εγκατάσταση 111 αυτόματων γραμμών ελέγχου στα δημόσια ΚΤΕΟ όλης της χώρας.

Στη Λάρισα, η αντικατάσταση των τριών νέων γραμμών κόστισε περίπου 120.000 ευρώ, ενώ η χρηματοδότηση του πρόσθετου μηχανολογικού εξπλισμού, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη σωστή λειτουργία των γραμμών, έγινε από τη Νομαρχία Λάρισας.

Προηγούμενο άρθρο Καλά κρατεί η κόντρα Ντ. Διαμάντου-Δήμου Λάρισας
Επόμενο άρθρο Δήλωση Μιχάλη Τρεμόπουλου για τους ανήλικους που δικάζονται στη Λάρισα με τον αντιτρομοκρατικό νόμο