«Πλαταμώνας και Ν. Παντελεήμονας εκπέμπουν S.O.S.»


 

Το πρόβλημα του νερού πλήττει την υγεία των κατοίκων και την τοπική τουριστική βιομηχανία

 Κύριε Υπουργέ,

Τα Δ.Δ. Πλαταμώνα και Ν. Παντελεήμονα του προ – Καλλικράτη Δήμου Ανατολικού Ολύμπου βιώνουν μια ζοφερή πραγματικότητα, που εγκυμονεί επικίνδυνες καταστάσεις για την υγεία των κατοίκων και απειλεί την οικονομική σταθερότητα της τοπικής τουριστικής βιομηχανίας.

Συγκεκριμένα, τα έργα που γίνονται στην περιοχή από την Κοινοπραξία Μαλιακός – Κλειδί έχουν θίξει τον υδροφόρο ορίζοντα, με αποτέλεσμα σημαντικές πηγές που υδρεύουν τα προαναφερόμενα Δημοτικά Διαμερίσματα (Άγιο Βήμα, Άγιοι Απόστολοι, Πηγή Μουσών) να παρουσιάζουν έντονα προβλήματα.

Έτσι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αναλύσεων που έγιναν από πιστοποιημένα εργαστήρια, το νερό εμφανίζει υψηλή θολερότητα, χρώμα και σίδηρο εκτός των ανεκτών ορίων (300 – 380 mg/L όταν το όριο είναι 200 mg/L), μαζί με μία εμφανή μείωση της παρεχομένης ποσότητάς του.

Συνεπώς, το όλο ζήτημα χρήζει της άμεσης προσοχής του Υπουργείου, προκειμένου να διαφυλαχθεί η υγεία και η ποιότητα ζωής των κατοίκων και να αποτραπούν εκρηκτικές καταστάσεις που είναι σίγουρο ότι θα εμφανιστούν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Με άλλα λόγια, πρέπει να υποστηριχθεί ποικιλοτρόπως η αρμόδια ΔΕΥΑ, έτσι ώστε να ολοκληρωθούν τάχιστα οι μελέτες που θα επιτρέψουν την ένταξη του εναλλακτικού έργου τροφοδοσίας και παροχής καθαρού νερού στο ΕΣΠΑ.

Οι υπεύθυνοι της ΔΕΥΑ γνωρίζουν πολύ καλά τα έργα και τις δράσεις που πρέπει να αναληφθούν για την άρση του προβλήματος και εναγωνίως επιζητούν μια συνάντηση μαζί σας, για να σας ενημερώσουν πληρέστερα επί τεχνικών παραμέτρων του θέματος, που απειλεί να τινάξει στον αέρα την κοινωνικό – οικονομική σταθερότητα μιας νευραλγικής για τον ελληνικό τουρισμό περιοχής.

Πλαταμώνας και Ν. Παντελεήμονας κυριολεκτικά εκπέμπουν S.O.S. και γι’ αυτό είμαι πεπεισμένος ότι θα δράσετε έγκαιρα και αποτελεσματικά για την άρση του αδιεξόδου

Προηγούμενο άρθρο «Τα αόρατα ρούχα του Άγιου Βασίλη»
Επόμενο άρθρο Παρέμβαση Διώτη για το εργοστάσιο Κεραμοποιίας