«Κατάργηση νόμου για την περαίωση και φημολογούμενη κατάργηση Δ.Ο.Υ. Αγιάς»


 Η βουλευτής Λάρισας Ηρώ Διώτη, κατέθεσε αναφορά το κοινό Ψήφισμα Διαμαρτυρίας του Εμπορικού Συλλόγου Αγιάς και της Επαγγελματικής Ένωσης Αγιάς με το οποίο εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους στο νόμο για την περαίωση (3888/2010, ΦΕΚ 175Α’) καθώς και την ανησυχία τους για φήμες που θέτουν θέμα κατάργησης της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας Αγιάς.

  Όπως αναφέρουν σχετικά με την περαίωση, «αδυνατούμε, εκ των πραγμάτων πια, να πληρώσουμε ακόμη ένα χαράτσι που δίνει τη χαριστική βολή στους, ήδη, εξουθενωμένους μας κλάδους και μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην εξόντωσή μας και στο κλείσιμο των καταστημάτων και των επιχειρήσεών μας».  Στο θέμα της φημολογούμενης κατάργησης της Δ.Ο.Υ. Αγιάς χαρακτηρίζουν το ενδεχόμενο κλεισίματος ως «εντελώς αναίτιο αλλά και εξαιρετικά επιζήμιο για τον τόπο με πολλαπλά αρνητικά αποτελέσματα για την περιοχή, κυρίως οικονομικά».

Ο Εμπορικός Σύλλογος αλλά και η Επαγγελματική Ένωση Αγιάς ζητούν να καταργηθεί «το νομοσχέδιο της περαίωσης, που πλήττει βάναυσα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τη στιγμή που η οικονομία και η αγορά βουλιάζουν» καθώς και τη δημόσια διάψευση «της περιρρέουσας φήμης περί κατάργησης της Δ.Ο.Υ. Αγιάς και την άμεση αναβάθμισή της».

Προηγούμενο άρθρο Σειρά ντοκιμαντέρ για την ΕΤ1 «μια κοινωνία…ένα Όνειρο»
Επόμενο άρθρο Παράνομες ελληνοποιήσεις στο τομέα της μελισσοκομίας