Μεγάλη Συναυλία –αφιέρωμα στο Ν. Γκάτσο


 Μεγάλη συναυλία -αφιέρωμα προετοιμάζεται με ιδιαίτερη φροντίδα από το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και την Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής του Δήμου Ελασσόνας ,υπό την  Καλλιτεχνική Διεύθυνση του κ. Δημ. Τσιαβέ , ,αφιερωμένη στον μεγάλο μας ποιητή και στιχουργό Ν. Γκάτσο , με τίτλο «Αν θυμηθείς τ’ όνειρό μου».

 Αξίζει να σημειωθεί ότι στίχους του Ν. Γκάτσου μελοποίησαν οι μεγαλύτεροι Έλληνες συνθέτες  όπως είναι ο Μ. Θεοδωράκης ,ο Μ. Χατζιδάκις,ο Στ. Ξαρχάκος,ο Δήμος Μούτσης,κ.ά. τραγούδια των οποίων θα ακουστούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης .

Η Συναυλία αυτή είναι η πρώτη μιας σειράς συναυλιών που θα  δοθούν και σε άλλες πόλεις, αρχής γενομένης από τη Λάρισα και το Βόλο, δεδομένης της ιδιαίτερης ποιότητάς της .

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Καλλιτεχνική Διεύθυνση Ορχήστρας: Δημ .Τσιαβές

Αφηγητής :Πέτρος Χατζήνας

Σολίστ:      Πάκας Θηρίμαχος, Γκόλτσιου Θάλεια,Χριστόδουλος Βαγγέλης

Μουσικοί:  Μήτσιος Δημ. -Πιάνο , Μήτσιος Τάσος- Κιθάρα κλασσική,Βλαχογιώργος Αντώνης-Κιθάρα ακουστική,Αντωνίου Κώστας- Ακκορντεόν,Γκόγκος Γιάννης-Μπουζούκι,Ζιώγας Παναγιώτης-Μπουζούκι,Γελαδάρης Χρήστος-Μπάσο,Γεγγενίδης Παντ.-Τύμπανα,Τσιαβές Δημ. -Πνευστά

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ορχήστρα του Δήμου Ελασσόνας έδωσε πριν από δύο χρόνια μια εντυπωσιακή συναυλία στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Βόλου (4/3/2009)  αφιερωμένη στην αξέχαστη Σοφία Βέμπο , σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας ,στην οποία τιμήθηκε ο Θεατρικός συγγραφέας Κ. Παπαπέτρος . Στην εκδήλωση αυτή απέσπασε τα καλύτερα σχόλια και προκάλεσε  αίσθηση στα πολιτιστικά πράγματα της πόλης του Βόλου .

Τέλος, σημειώνεται  ότι με γρήγορους ρυθμούς προχωρά η συγκέντρωση των έργων σύγχρονων μουσικών  δημιουργών της επαρχίας Ελασσόνας , προκειμένου το Δίκτυο Συλλόγων Επαρχίας Ελασσόνας και Αποδήμων «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»  στα πλαίσια των πολυποίκιλων δραστηριοτήτων του, να κυκλοφορήσει ένα Συλλεκτικό Μουσικό CD με  δημιουργίες σύγχρονων καλλιτεχνών  της Επαρχίας Ελασσόνας ,οι οποίοι ασχολούνται με τη μουσική ,τη σύνθεση ,το στίχο και την ερμηνεία . Στο CD αυτό θα λάβουν μέρος γνωστοί Έλληνες Καλλιτέχνες και όλα τα έσοδα θα δοθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ κ. ΤΣΙΑΒΕ ΔΗΜΗΤΡΗ

Γεννήθηκε στην Ελασσόνα και τα πρώτα μουσικά ερεθίσματα τα πήρε από την οικογένειά του.

Σε ηλικία 9 χρόνων γράφεται στη χορωδία και στη φιλαρμονική του Δήμου Ελασσόνας ,ενώ παράλληλα αρχίζει τις μουσικές του σπουδές στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας (Δ.Ω.Λ.) ,συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις του ΔΩΛ αλλά και στη μαθητική συμφωνική ορχήστρα.

Σε ηλικία 18 χρόνων έχοντας πάρει τα πρώτα του πτυχία ,αναλαμβάνει τη Διεύθυνση της Φιλαρμονικής του Δήμου Ελασσόνας για δύο χρόνια.

Μετά τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις συμμετέχει σε διάφορα μουσικά σύνολα της Λάρισας και είναι εκτελεστής στη Φιλαρμονική του Δ.Ω.Λ.

Το 1996 ιδρύει τη Φιλαρμονική της ιστορικής Κοινότητας Τσαριτσάνης.

Το 1997 ιδρύει τη ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΛΑΣΣΟΝΑ ΔΗΜ. ΤΣΙΑΒΕ, η ίδρυση της οποίας αποτέλεσε σταθμό στη μουσική παιδεία της πόλης .

Έχει συμμετάσχει σε διεθνή φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

Το 1999 αναλαμβάνει την διεύθυνση της Φιλαρμονικής του Δήμου Ελασσόνας .

ΤΟ 2001 με προσωπική του πρωτοβουλία ,φτιάχνει το μουσικό σχήμα «ΑΣΤΕΡΙΑ» το οποίο αποτελείται από μαθητές της Σχολής του.

Τα «ΑΣΤΕΡΙΑ» με μαέστρο τον Δημ. Τσιαβέ έδωσε πάρα πολλές συναυλίες και συνεργάστηκε με πολλούς καταξιωμένους δημιουργούς και ερμηνευτές του ελληνικού πενταγράμμου , ενώ το 2008 ιδρύει την ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής του Δήμου Ελασσόνας.

Σήμερα είναι Διευθυντής της ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ και Αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής του ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ.

Η Συναυλία θα δοθεί το Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011 στην Αίθουσα «Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη» και ώρα 8.00 μ.μ. με συμβολική τιμή εισόδου 5 €

 

 

 

Με τιμή

το Δ.Σ .του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»

Προηγούμενο άρθρο Βράβευσαν 213 νέους φοιτητές και σπουδαστές της επ.Ελασσόνας
Επόμενο άρθρο Δηλώσεις του Μαξ. Χαρακόπουλου