Σειρά ντοκιμαντέρ για την ετ1 «μια κοινωνία…ένα Όνειρο»


 H ET1, το Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011 στις 15:45 θα προβάλει το ντοκιμαντέρ “Καταπολεμώντας τη βία κατά των γυναικών”, σε σκηνοθεσία Βασίλη Ντούρου. Το επεισόδιο αποτελεί το όγδοο της νέας σειράς ντοκιμαντέρ κοινωνικού περιεχομένου «Μία κοινωνία… ένα όνειρο».

 Η βία κατά των γυναικών είναι ένα καθημερινό φαινόμενο που όμως παραμένει συνήθως από τα πιο καλά φυλαγμένα μυστικά. Η εν λόγω βία εκδηλώνεται με διάφορες μορφές, η συνηθέστερη των οποίων είναι η ενδοοικογενειακή. Οι γυναίκες-θύματα βίας προέρχονται απ’ όλους τους κοινωνικοπολιτισμικούς χώρους και από όλες τις οικονομικές τάξεις. Η βία κατά των γυναικών αποτελεί κίνδυνο για την υγεία και σοβαρή αιτία θανάτου ή αναπηρίας για γυναίκες από 16 έως 44 ετών.

Το ντοκιμαντέρ “Καταπολεμώντας τη βία κατά των γυναικών”, παρουσιάζει την υφιστάμενη κατάσταση στη χώρα μας και κυρίως όσον αφορά στην ενδοοικογενειακή βία και στην παράνομη διακίνηση γυναικών. Παράλληλα, το ντοκιμαντέρ αναφέρεται στις υφιστάμενες κρατικές δομές και πολιτικές για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών και την υποστήριξη των γυναικών-θυμάτων, αλλά και στη στάση των Ελλήνων πολιτών απέναντι σε αυτό το φαινόμενο που λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που λειτουργούν στην Ελλάδα για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και την υποστήριξη των γυναικών-θυμάτων βίας. Την ίδια ώρα, το ντοκιμαντέρ απαντάει στο ερώτημα πώς μπορεί ο καθένας από εμάς, ως ενεργός πολίτης, να συμβάλει στην καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, αλλά και να βοηθήσει μία γυναίκα που υφίσταται βία.

Οι Συντελεστές του ντοκιμαντέρ “Καταπολεμώντας τη βία κατά των γυναικών”:

  • Σκηνοθεσία: Βασίλης Ντούρος
  • Επιστημονικός Σύμβουλος-Σενάριο: Νίκος Πιτσούλης
  • Διεύθυνση Φωτογραφίας: Τάκης Μπαρδάκος
  • Μουσική: Κάρολος Βουτσινάς
  • Μοντάζ: Γιάννης Παρασκευόπουλος
  • Διεύθυνση Παραγωγής: Θεοδώρα Γρηγόρη
  • Παραγωγή: Bee Group Α.Ε.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της σειράς στο https://www.dreamsociety.gr/

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση των εκπρ. Μαζικών φορέων του Δ. Τεμπών με τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Μαζικών Φορέων
Επόμενο άρθρο Με πρωτοβουλία Κ. Αγοραστού παρέμβαση της ένωσης περιφερειών στην κυβέρνηση για NATURA και αναπτυξιακά προγράμματα