Κ. Αγοραστός στη δημοτική αρχή Κιλελέρ: «Η αρμοδιότητα της Πολεοδομίας έχει μεταβιβαστεί στους Δήμους»


 Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και η Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κα Ρένα Καραλαριώτου συναντήθηκαν σήμερα με τον δήμαρχο Κιλελέρ κ. Ρίζο Κομήτσα και τους Δημοτικούς Συμβούλους κ. κ. Γιώργο Λαδόπουλο, Αλέκο Χονδρονάσιο και Χρήστο Χαλκιά. Στη συνάντηση παρέστη και η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Λίτσα Λιακούλη, η οποία, όπως διευκρίνισε, είναι νομική σύμβουλος του Δήμου Κιλελέρ για τα ασφαλιστικά μέτρα.

 Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ψυχιατρική κλινική που πρόκειται να κατασκευαστεί και να λειτουργήσει στον Πλατύκαμπο.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός επισήμανε:

«Όπως εξήγησα στη Δημοτική Αρχή και τους εκπροσώπους των παρατάξεων του Δήμου Κιλελέρ, η αρμοδιότητα για την πολεοδομία έχει μεταφερθεί από την καταργηθείσα Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση όχι στην αιρετή Περιφέρεια αλλά στους Δήμους και συγκεκριμένα στο Δήμο Λαρισαίων για ένα έτος, το 2011, μέχρις ότου δηλαδή συστήσουν ανάλογες υπηρεσίες οι υπόλοιποι «Καλλικρατικοί» Δήμοι.

Για τον λόγο αυτό επικοινώνησα, παρουσία όλων, με τον Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Κώστα Τζανακούλη και τον ενημέρωσα για τον αίτημα της Δημοτικής Αρχής Κιλελέρ περί αναστολής ισχύος της άδειας οικοδομής της ψυχιατρικής κλινικής στον Πλατύκαμπο.

Παράλληλα, υπενθύμισα ότι αμέσως έδωσα εντολή για τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, στην οποία θα αποτυπωθούν όλες οι κινήσεις που έχουν γίνει για την έκδοση οικοδομικής άδειας στην εν λόγω κλινική από την καταργηθείσα Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λάρισας.

Εξυπακούεται ότι το πόρισμα της ΕΔΕ θα δοθεί αμέσως στη δημοσιότητα για να ενημερωθεί πλήρως η τοπική κοινωνία.

Όπως κατ’ επανάληψη έχω τονίσει, ως αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας από την πρώτη ημέρα της θητείας μας ακούμε την κοινωνία και συμπλέουμε μαζί της, στο πλαίσιο πάντοτε της νομιμότητας.

Η αλήθεια είναι αυτή και μόνο αυτή και καλόν είναι να τη γνωρίζουμε και να τη λέμε όλοι μας – ιδίως στο δημόσιο λόγο μας».

Προηγούμενο άρθρο Ο Κ. Αγοραστός συναντάται με Π. Γερουλάνο και Κ. Σκανδαλίδη
Επόμενο άρθρο Κ. Αγοραστός στο ΤΕΙ Λάρισας: «Να ολοκληρώνουμε τις προσπάθειες που έχουν προστιθέμενη αξία στην κοινωνία και τη νεολαία»