Μάξιμος από Λιβάδι Ελασσόνας: Μείζον πολιτικό ζήτημα οι μυστικές συνομιλίες


 Στο μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα που δημιουργούν οι αποκαλύψεις για τις μυστικές συνομιλίες του πρωθυπουργού με τον επικεφαλής του ΔΝΤ από το Δεκέμβριο του 2009 αναφέρθηκε σε ομιλία του -κατά την πρόσφατη επίσκεψή του- στο Λιβάδι Ελασσόνας, ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

 Όπως τόνισε στην ομιλία του «οι τελευταίες πληροφορίες από τον ίδιο τον επικεφαλής του ΔΝΤ είναι λίαν αποκαλυπτικές, για το εύρος του πολιτικού ψεύδους αλλά και του θράσους της κυβέρνησης. Αποκαλύπτουν τον απόλυτο πολιτικό αμοραλισμό του πρωθυπουργού, ο οποίος δεν διστάζει να παραπλανά διαβεβαιώνοντας προεκλογικά ότι «λεφτά υπάρχουν» για να υφαρπάξει τη ψήφο των πολιτών και στη συνέχεια, με μύριες δικαιολογίες και θεατρινισμούς να περικόπτει τις συντάξεις και τους μισθούς. Επιβεβαιώνουν τη χαώδη διάσταση μεταξύ της διακηρυγμένης πολιτικής «το ΔΝΤ καταδικάζει τη χώρα στην υπανάπτυξη σε μόνιμη βάση» και των παρασκηνιακών διαβουλεύσεων. Έτσι δικαιολογείται η σπουδή της κυβέρνησης να φουσκώσει με κάθε τρόπο το έλλειμμα. Μετά από τις αποκαλύψεις Στρος-Καν όλοι αντιλαμβάνονται τους λόγους για τους οποίους ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών αμαύρωναν την εικόνα της χώρας με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς: «Τιτανικός», Διεφθαρμένη και Χρεοκοπημένη χώρα κ.λπ. Αλλά και γιατί δεν έσπευσε να δανειστεί όσο ακόμη η χώρα μπορούσε, και άφηνε το πρόβλημα του χρέους να μετατραπεί σε κρίση δανεισμού με την εκτίναξη των spreads».

Σύμφωνα με τον Μάξιμο Χαρακόπουλο  ο «μονόδρομος, όπως προσπαθούσαν να μας πείσουν οι κυβερνητικοί φωστήρες και η «συμμαχία των προθύμων», προς το Μνημόνιο επελέγη να καταλήξει σαν μονόδρομος».

Στην ομιλία του στελέχους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που καυτηρίασε κάθε σκέψη για κλείσιμο σχολείων στο Λιβάδι, έδωσαν το παρόν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Μαρία Μαμάρα και Θανάσης Παιδής, οι πρώην δήμαρχοι Γιάννης Γκούμας και Γιώργος Γαλάνης, ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Σαπουνάς, στελέχη της Τ.Ε της ΝΔ και πολλοί κάτοικοι του χωριού.

Προηγούμενο άρθρο Στη Θεσσαλία η Υπουργός Λούκα Κατσέλη με πρόσκληση του Κώστα Αγοραστού
Επόμενο άρθρο Ροντούλης Αστ.: «Με κουπόνια η Βοήθεια στο Σπίτι»