Έναρξη μαθημάτων μουσικής τεχνολογίας και ηχοληψίας


  Αρχίζει κύκλος μαθημάτων Μουσικής Τεχνολογίας και Ηχοληψίας τη Δευτέρα 4 Απριλίου στο Ωδείο Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης. Σε μια ειδικά διαμορφωμένη Αίθουσα με όλες τις τεχνικές προδιαγραφές θα διδάσκεται η  Μουσική Τεχνολογία για όσους θέλουν να μάθουν ηλεκτρονική επεξεργασία μουσικής, ήχου και ηχοληψία οργάνων  από τον εξειδικευμένο Καθηγητή Ηλία Μπολτσή,  απόφοιτο των ΤΕΙ Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων  του Ιονίου Πανεπιστημίου.

       Σκοπός του μαθήματος Μουσικής Τεχνολογίας είναι η μύηση των μαθητών στη χρήση της τεχνολογίας, όσον αφορά τη μουσική δημιουργία και παραγωγή.

  Θεωρώντας ως δεδομένο ότι οι μαθητές έχουν ήδη μια πρώτη επαφή με το χώρο της Μουσικής και ότι η ανάγκη μουσικού πειραματισμού είναι σε αυτούς πιο έντονη, το μάθημα αυτό αποτελεί ένα πολύ σημαντικό εφόδιο, ώστε να διδαχθούν πως μπορούν να παράγουν τη δική τους μουσική, χρησιμοποιώντας τον Ηλεκτρονικό τους Υπολογιστή. Επίσης διδάσκονται τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να ηχογραφήσουν τις πρώτες δημιουργίες τους ή ακόμη και να επεξεργαστούν ήδη υπάρχοντες ήχους, δημιουργώντας έτσι τελείως καινούρια ακούσματα.

Το Πρόγραμμα του κύκλου των μαθημάτων περιλαμβάνει: Ήχο, Δομή ενός στούντιο ηχογράφησης, Εισαγωγή στην γλώσσα  MIDI , Ηλεκτροακουστική , Ηλεκτρονική μουσική & Computer Music, Παρουσίαση μουσικών ηλεκτρονικών οργάνων, Επεξεργασία ήχου & εφαρμογές.             

       Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν  να  απευθύνονται  στην Γραμματεία του νέου υπερσύγχρονου κτιρίου του «Ωδείου Καρδίτσας Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης» (Κολοκοτρώνη 38 και Ύδρας) και στα τηλέφωνα 24410-75.440 , 22410-42.896, email : nke@otenet.gr

Προηγούμενο άρθρο Ροντούλης Αστ.: «Έλλειψη Ιερέων»
Επόμενο άρθρο Ροντούλης στη Βουλή: «Αντιαναπτυξιακό το νομοσχέδιο για την βιοποικιλότητα»