Σημεία συνέντευξης του βουλευτή Λαρίσης κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου


 Για αναφορές της κας Μπακογιάννη στον κ. Μολυβιάτη

«Οι χθεσινές αναφορές της κ. Μπακογιάννη στην εσωκομματική διαδικασία για την εκλογή της νέας μας ηγεσίας δείχνουν ότι δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το αποτέλεσμα της 29ης Νοεμβρίου. Και αυτό επιβεβαιώνει ότι η δημιουργία του κόμματός της είναι αποτέλεσμα προσωπικού πείσματος. Η απάντηση του Πρέσβη του κ. Μολυβιάτη, που με συνέπεια στη μακρά διαδρομή του, και στη διπλωματία και στην πολιτική, έχει υπηρετήσει τα εθνικά συμφέροντα της χώρας, «το γαρ πολύ της θλίψεως…» τα λέει όλα. Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι παραπάνω.»

 Για το ΛΑΟΣ και τον κ. Καρατζαφέρη

«Η σύγχυση και ο πανικός που υπάρχει τις τελευταίες ημέρες στο κόμμα του κ. Καρατζαφέρη είναι εμφανή, μετά τις αποκαλύψεις όσον αφορά στις συμπεριφορές και στον τρόπο που πολιτεύεται το κόμμα του. Εμείς υπενθυμίσαμε ότι το κόμμα του πολιτεύεται με μια «σημαία ευκαιρίας» ανάλογα που φυσάει ο άνεμος. Τη μια εμφανίζεται να πλειοδοτεί υπέρ του ΔΝΤ -πριν μάλιστα η κυβέρνηση προσφύγει σ’ αυτό. Όταν οι πολίτες είναι 7 προς 10 υπέρ του Μνημονίου, εμφανίζεται κήρυκας του Μνημονίου. Στην πορεία όταν τα πράγματα αλλάζουν, ο λογαριασμός δεν βγαίνει και η πλειοψηφία των πολιτών -8 στους 10- διαφωνεί με το Μνημόνιο, σπεύδει να κατηγορεί την κυβέρνηση και την πολιτική του Μνημονίου. Δυστυχώς, χθες διολίσθησε το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη στο κατώτατο σκαλοπάτι, θα έλεγα, της πολιτικής αθλιότητας με χαρακτηρισμούς και ύβρεις που γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω το δημόσιο διάλογο στη χώρα μας.»

Η θέση της Νέας Δημοκρατίας

«Σε περιόδους έντασης είναι πολύ πιο εύκολο να βρίσκουν έδαφος οι εύκολοι λαϊκισμοί. Το ζητούμενο είναι με νηφαλιότητα να δούμε πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της χώρας. Η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς με υπευθυνότητα εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση. Μετά τη Σύνοδο Κορυφής θα παρουσιάσουμε το «Ζάππειο 2», την επικαιροποιημένη πρόταση για την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση. Ο πρόεδρος της ΝΔ βρίσκεται αυτές τις μέρες στις Βρυξέλλες και έχει μια σειρά από επαφές με ομολόγους του αρχηγούς κομμάτων που συμμετέχουν στο ΕΛΚ, με πρωθυπουργούς, με επιτρόπους, με παράγοντες της ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής, με στόχο να προωθήσει τις θέσεις της χώρας. Πιστεύουμε ότι μέρα με τη ημέρα χτίζουμε την αξιοπιστία μας απέναντι στην ελληνική κοινωνία και ότι οι πολίτες θα επιβραβεύσουν αυτή τη συνέπεια του ρεαλιστικού και υπεύθυνου προγράμματος.»

Προηγούμενο άρθρο Ροντούλης στη Βουλή: «Αντιαναπτυξιακό το νομοσχέδιο για την βιοποικιλότητα»
Επόμενο άρθρο Μάξιμος με δασκάλους για συγχωνεύσεις: Λουκέτα στα σχολεία στη λογική του Μνημονίου