Μάξιμος Χαρακόπουλος από τις ΗΠΑ: «Κόκκινες γραμμές» στα εθνικά μας θέματα


 «Η Ελλάδα πρέπει να καταστήσει σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι στα εθνικά μας θέματα υπάρχουν κόκκινες γραμμές που δεν μπορούμε να υπερβούμε» τόνισε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος σε εκδήλωση ομογενών στη Φλώριδα των ΗΠΑ. Ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ που με το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη εκπροσώπησαν τη βουλή των Ελλήνων στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Επανάστασης του 1821 έκανε λόγο για κλιμάκωση των προκλήσεων της Τουρκίας.

 Στο Tarpon Springs των Ελλήνων Σφουγγαράδων από τα Δωδεκάνησα, που είναι το επίκεντρο των εορτασμών, ο βουλευτής Λαρίσης υπογράμμισε ότι «η προκήρυξη αξιοποίησης της θαλάσσιας περιοχής του Καστελόριζου από την Τουρκική Εταιρία Πετρελαίου είναι η κορύφωση της κλιμάκωσης προκλητικών ενεργειών της Άγκυρας στο Αιγαίο. Οφείλει άμεσα η Ελλάδα να προχωρήσει στην οριοθέτηση ΑΟΖ με την Κύπρο, απαντώντας έτσι έμπρακτα στην τουρκική θρασύτητα».

Μιλώντας στο Clearwater o κ. Χαρακόπουλος με αφορμή την τάση αναθεωρητισμού της ελληνικής ιστορίας υπενθύμισε ότι η επανάσταση ήταν εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας και έγινε «για του Χριστού την πίστη την Αγία και της πατρίδος την ελευθερία». Αναφέρθηκε στο ρόλο της Εκκλησίας «ως κιβωτού διατήρησης της εθνικής ταυτότητας των Ελλήνων, απ’ την οποία άλλωστε προήλθαν οι περισσότεροι διδάσκαλοι του  Γένους».

Στην τελετή ύψωσης της ελληνικής σημαίας στο δημαρχείο του West Pasco ο Θεσσαλός πολιτικός επισήμανε τα διδάγματα που πρέπει να αντλήσουμε από τον αγώνα της ανεξαρτησίας: «πίστη σε ιδανικά, πίστη στις δικές μας δυνάμεις και εθνική ομοψυχία».

Στην εκδήλωση στο Προξενείο της Tampa ο Μάξιμος Χαρακόπουλος μεταξύ άλλων κάλεσε τους ομογενείς να επισκεφθούν φέτος το καλοκαίρι την Ελλάδα και να παροτρύνουν και φίλους τους Αμερικάνους να έρθουν στη χώρα μας.

Μιλώντας στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Νικολάου στο Tarpon Springs χαρακτήρισε την ομογένεια «ισχυρό βραχίονα της Ελλάδας στις ΗΠΑ» και κάλεσε τους ομογενείς να έχουν πιο ενεργή συμμετοχή στα κοινά, γιατί έτσι μπορούν να στηρίζουν και τα δίκαια της Ελλάδας στην υπερδύναμη. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους παρευρισκόμενους ελληνοαμερικανούς πολιτικούς, τον Πρόεδρο της Γερουσίας της Πολιτείας Φλώριδα Μάικ Χαριδόπουλο, τον παλαίμαχο πολιτικό Μάικ Μπιλιράκη, τον Αντιδήμαρχο του Tarpon Springs Κρις Αλαχούζο. Ο δήμαρχος της πόλης David Archie απένειμε στους κκ. Χαρακόπουλο και Παπαδημούλη το κλειδί της πόλης. Τη δοξολογία για την εθνική επέτειο τέλεσε ο μητροπολίτης Δαρδανελίων κ. Νικήτας, ενώ την παρέλαση για την ημέρα της ελληνικής ανεξαρτησίας παρακολούθησαν χιλιάδες ελληνοαμερικανοί που κατέκλισαν τους δρόμους του Tarpon Springs.

Προηγούμενο άρθρο Παράθυρο αισιοδοξίας για την Ε-65
Επόμενο άρθρο Κ. Αγοραστός: «Κέντρο αγροτικής ανάπτυξης η Θεσσαλία»