Εκδήλωση αφιερωμένη στο Πασχαλινό τραγούδι από τον Πολιτιστικό σύλλογο Πυθίου


 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος  Πυθίου παρουσιάζει την Κυριακή 17 Απριλίου και ώρα 11.30 πμ στο Πύθιο, ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ,  με τη συμμετοχή συλλόγων από την Θεσσαλία και την Κοζάνη. Την εκδήλωση θα προλογίσει ο κος Παπαγεωργίου Γεώργιος  που επί είκοσι χρόνια μας ταξιδεύει στους ήχους του δημοτικού τραγουδιού μέσα από τη συχνότητα της  Δημοτικής Ραδιοφωνίας Λάρισας. Λάτρης  και γνώστης του δημοτικού τραγουδιού θα μας μιλήσει για το πασχαλινό τραγούδι και τα έθιμα του Λαζάρου της περιοχής μας .

 Το πασχαλινό τραγούδι, όπως το τραγουδούσαν και το χόρευαν στην Ελληνική ύπαιθρο, στις μικρές πλατείες και στις εκκλησίες των χωριών, θα ζωντανέψει από εκατό ερμηνευτές που κρατούν ακόμα ζωντανή τη μουσική μας παράδοση.

 Στην πλατεία του χωριού, κάτω από τον αιωνόβιο πλάτανο θα τραγουδήσουν , θα χορέψουν και θα ‘’παίξουν” το Λάζαρο οι σύλλογοι

Πολιτιστικός Σύλλογος Πυθίου, Λαογραφικός, Αρχαιολογικός, Πολιτιστικός Σύλλογος Οξυάς Καρδίτσας  «Το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας»

Σύλλογος Μορφοβουνιωτών Ν. Καρδίτσας

 Ομάδα Λαογραφίας και χορωδία του Συλλόγου “Ιωακείμ Λιούλιας” Κρόκου Κοζάνης, Σύλλογος Γυναικών Δρυμού Ελασσόνας, Σύλλογος Γυναικών Δρυμού Ελασσόνας.

Η εκδήλωση είναι χορηγία του κου Λάζαρου Μπαλούκα ως ένδειξη αγάπης για το χωριό του.

                                                                             Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Προηγούμενο άρθρο Κ. Αγοραστός: «Δίαυλος για την δραστηριοποίηση νέων ανθρώπων στη γεωργία οι υγιείς συνεταιρισμοί»
Επόμενο άρθρο ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΗΜΙΚΟΥΣ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΥΣ