«Καμπανάκι» από Μάξιμο στη βουλή: Προσεχώς χωρίς ιατρική κάλυψη οι ασφαλισμένοι του δημοσίου


 Καμπανάκι στην κυβέρνηση για τον κίνδυνο από τη Δευτέρα 18/04/11 να διακοπεί η παροχή ιατρικών υπηρεσιών στους ασφαλισμένους του δημοσίου λόγω της μη καταβολής εδώ και ένα χρόνο των δεδουλευμένων στους συμβεβλημένους με τον ΟΠΑΔ ιδιώτες γιατρούς, κρούει ο Μάξιμος Χαρακόπουλος. Ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Λαρίσης, με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο, που αναφέρονται σε ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, κατέθεσε στη Βουλή ερώτηση απευθυνόμενος στους Υπουργούς Υγείας και Οικονομικών.

 Στην ερώτησή του ο κ. Χαρακόπουλος τονίζει τα εξής: «Σε περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση με δαπάνες για ιατρικές επισκέψεις, πράξεις και εξετάσεις οδηγούνται οι ασφαλισμένοι του δημοσίου στο νομό Λάρισας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στο Τύπο, ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας (ΙΣΛ) έχει αποφασίσει στη Γενική του Συνέλευση την αναστολή της παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ από τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2011.

Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωση προς τα μέλη του, ο ΙΣΛ εγκαλεί τη διοίκηση του ΟΠΑΔ και τα συναρμόδια Υπουργεία Υγείας και Οικονομικών για τη μη αποπληρωμή των δεδουλευμένων των ιδιωτών (συμβεβλημένων με τον ΟΠΑΔ) γιατρών, που καθυστερούν περισσότερο από ένα χρόνο. Χαρακτηριστική είναι η ανασφάλεια και ο φόβος που επικρατεί ανάμεσά τους ότι δεν θα πληρωθούν τα δεδουλευμένα του 2010, καθώς και η υπόνοια ότι μέρος αυτών των χρημάτων θα πληρωθεί με ομόλογα του δημοσίου.

Την ίδια ώρα, οι ασφαλισμένοι του ΟΠΑΔ, θύματα της  κυβερνητικής πολιτικής του μνημονίου που αναλώνεται στην άκριτη περικοπή δαπανών, έχουν πραγματικά περιέλθει σε απόγνωση αναλογιζόμενοι ότι θα πρέπει τις επόμενες μέρες να βάλουν το χέρι στην τσέπη και για δαπάνες υγείας επιβαρύνοντας περαιτέρω τους οικογενειακούς τους προϋπολογισμούς».

Κατόπιν τούτων ο κ. Χαρακόπουλος ρωτά τους αρμόδιους Υπουργούς:

1. Πότε σκοπεύετε να καταβάλλετε στους συμβεβλημένους με τον ΟΠΑΔ γιατρούς τα δεδουλευμένα του 2010;

2. Tι προτίθεστε να πράξετε προκειμένου να εξασφαλίσετε την απρόσκοπτη ιατρική κάλυψη των ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ στο νομό Λάρισας;

Προηγούμενο άρθρο Χρηματοδότηση 3 εκατ. ευρώ για τη συντήρηση του οδικού δικτύου ζητεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας από το Υπουργείο Εσωτερικών
Επόμενο άρθρο Ροντούλης Αστ.: «Απλήρωτοι οι συμβεβλημένοι με τον ΟΠΑΔ ιδιώτες ιατροί»