Κ. Αγοραστός: «Έχω ζητήσει από τους επιχειρηματίες της Θεσσαλίας να μην κάνουν ούτε απολύσεις ούτε μειώσεις μισθών»


 Τη βαρύτητα που δίνει η αιρετή Περιφέρεια στη διατήρηση και ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής μέσω και της ουσιαστικής στήριξης των εργαζομένων επανέλαβε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας στη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λάρισας κ. Τάσο Τσιαπλέ, τον Γενικό Γραμματέα κ. Πάρι Λιόλιο και το μέλος του ΔΣ και μέχρι πρόσφατα Πρόεδρο κ. Θανάση Βάιο.

 Ο κ. Κ. Αγοραστός τόνισε ότι η πολιτική του Μνημονίου πλήττει κυρίως τα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα του ελληνικού λαού και υπενθύμισε όσα επεσήμανε και προεκλογικά ότι «πρέπει να διαφυλαχθεί ο κοινωνικός ιστός ώστε να μην διαρραγεί.

Δυστυχώς, σήμερα στη χώρα μας κυριαρχούν ο φόβος, η ανασφάλεια, η αβεβαιότητα. Η ακρίβεια και η ανεργία αυξάνονται ενώ μειώνονται τα εισοδήματα. Δεν υπάρχουν προσδοκίες για το αύριο, δεν γίνονται επενδύσεις, υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης που αναδεικνύεται τελικά στο σοβαρότερο πρόβλημα καθώς λειτουργεί αποτρεπτικά συνολικά στην οικονομική δραστηριότητα», είπε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Ο κ. Κώστας Αγοραστός υπενθύμισε στη διοίκηση του ΕΚΛ ότι από τις πρώτες του κινήσεις ως αιρετού Περιφερειάρχη ήταν να ζητήσει από τους εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου της Θεσσαλίας να μην προχωρήσουν σε μειώσεις μισθών στους εργαζομένους τους και πολύ περισσότερο σε απολύσεις, ενώ συμφώνησε με την αναγκαιότητα σεβασμού απ’ όλους του διακριτού ρόλου των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των εργαζομένων και φυσικά της ανεμπόδιστης δραστηριοποίησής τους ιδιαίτερη στη δύσκολη σημερινή συγκυρία «στην κατεύθυνση προστασίας και στήριξης των εργαζομένων που δικαιούνται να εργάζονται με αξιοπρεπείς αποδοχές σε αξιοπρεπείς συνθήκες».

Ο κ. Κ. Αγοραστός συμφώνησε με τις θέσεις του Εργατικού Κέντρου Λάρισας να προχωρήσουν νέοι οικισμοί εργατικών κατοικιών σε Τούμπα και άγιο Θωμά αλλά και Ομορφοχώρι, Φαλάνη και Τσαριτσάνη αλλά και γενικότερα να «ξεπαγώσουν» προγράμματα του οργανισμού εργατικής κατοικίας.

Ταυτόχρονα, συμμερίστηκε τις θέσεις του ΕΚΛ για την ανάπτυξη των κοινωνικών υποδομών στη Λάρισα με έμφαση στην πλήρη λειτουργία του πανεπιστημιακού νοσοκομείου, η δημιουργία αστικών Κέντρων Υγείας και δημόσιας ψυχιατρικής κλινικής, η κατασκευή ΜΑΦ και νέας πτέρυγας στο ΓΝΛ, για την οποία υπενθύμισε ότι η αιρετή Περιφέρεια έκανε τη μελέτη και συνέβαλε καθοριστικά στην «ωρίμανση» του έργου ώστε να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

Ο κ. Κ. Αγοραστός δήλωσε σύμφωνος με την θέση του ΕΚΛ να κατασκευασθούν και νέοι δημοτικοί βρεφονηπιακοί και δημοτικοί σταθμοί ώστε να εξυπηρετούνται τα παιδιά των εργαζομένων, ενώ σύμφωνος δήλωσε με την θέση του Εργατικού Κέντρου για την επιτάχυνση της κατασκευής του κτιρίου του ΙΚΑ Λάρισας, για το οποίο υπενθύμισε ότι έκαναν από κοινού παρεμβάσεις στη διοίκηση του ΙΚΑ με τον αείμνηστο βουλευτή και πρόεδρο του ΕΚΛ Τάκη Τσιόγκα.

«Δίκαιη και λογική» χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και την θέση της διοίκησης του ΕΚΛ περί της αναγκαιότητας να ξεκινήσει αμέσως η κατασκευή του νέου κτιρίου του ΕΚΛ στο οικόπεδο που υπάρχει δίπλα στο ΤΕΕ.

«Ως Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση σας θεωρούμε συνεργάτες στην κοινή προσπάθεια για να στηρίξουμε την κοινωνία της Θεσσαλίας. Οι πόρτες της Περιφέρειας είναι πάντοτε ανοιχτές για τον κόσμο της εργασίας και τους συνδικαλιστικούς του εκπροσώπους», τόνισε ο κ. Κ. Αγοραστός.

Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος με ερώτηση στη βουλή για μεταγραφές: Η κυβέρνηση «ξηλώνει» τα μέτρα της ΝΔ για πολύτεκνους και τρίτεκνους
Επόμενο άρθρο Διευκρινήσεις του Εκ. Νασιώκα για τις οικοδομικές άδειες