Διευκρινήσεις του Εκ. Νασιώκα για τις οικοδομικές άδειες


 Διευκρινήσεις για τις οικοδομικές άδειες που εκδόθηκαν σε περιοχές του δικτύου Νatura δίνει με απάντησή του στον Λαρισαίο βουλευτή κ. Έκτορα Νασιώκα ο Αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ. Νίκος Σηφουνάκης.

Ειδικότερα ο κ. Σηφουνάκης μεταξύ των άλλων αναφέρει ότι με την ψήφιση του πρόσφατου νόμου για την διατήρηση της βιοποικιλότητας προβλέπεται :

 Α) Οικοδομικές άδειες μέσα στα όρια περιοχών του δικτύου Νatura 2000 που έχουν νομίμως εκδοθεί και ισχύουν μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος, εκτελούνται όπως εκδόθηκαν.

Β) Αιτήσεις για έκδοση οικοδομικών αδειών μέσα στα όρια περιοχών του δικτύου Νatura 2000, για τις οποίες έχουν υποβληθεί πλήρεις φάκελοι στις αρμόδιες υπηρεσίες κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος εκδίδονται σύμφωνα με τις προϊσχύουσες διατάξεις.

Γ) Επιτρέπεται η αναθεώρηση οικοδομικής άδειας υφισταμένου κτίσματος σε μη άρτια οικόπεδα, κατά τις διατάξεις του παρόντος νόμου, εφόσον δεν επέρχεται αύξηση της κάλυψης ή του όγκου του.

Προηγούμενο άρθρο Κ. Αγοραστός: «Έχω ζητήσει από τους επιχειρηματίες της Θεσσαλίας να μην κάνουν ούτε απολύσεις ούτε μειώσεις μισθών»
Επόμενο άρθρο Ο Αργύρης Κοπάνας σχολιάζει για τον Προϋπολογισμό