Παρέμβαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας στον ΟΠΑΔ για την εξόφληση γιατρών – φαρμακοποιών ώστε να μην επιβαρύνονται δημόσιοι υπάλληλοι – συνταξιούχοι


 Παρέμβαση στα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Υγείας καθώς και τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου για την εξόφληση των υποχρεώσεων του ΟΠΑΔ προς γιατρούς και φαρμακοποιούς κάνει η αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας.

 «Σε μια εποχή που οι μισθοί και οι συντάξεις μειώνονται και γενικότερα οι επιβαρύνσεις για κάθε ελληνική οικογένεια αυξάνονται, δε νοείται οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι πολιτικοί συνταξιούχοι να πληρώνουν από την τσέπη τους τις επισκέψεις στους γιατρούς ή και τα φάρμακά τους», τόνισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σε συνάντηση που είχε με την Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος Λάρισας της ΑΔΕΔΥ.

Ο κ. Κ. Αγοραστός εξέφρασε την βούλησή του να παρέμβει ο ίδιος για να δοθεί λύση στο «πολύ μεγάλο», όπως το αξιολόγησε, αυτό πρόβλημα και επανέλαβε την κάθετη αντίθεση της αιρετής Περιφέρειας σε «αποφάσεις ή ενέργειες που έχουν ως αποτέλεσμα την ανατροπή των σταθερών που έχουν στη ζωή τους οι πολίτες. Στη σημερινή δύσκολη για όλους οικονομική συγκυρία, η Πολιτεία υποχρεούται να στηρίζει τους Έλληνες πολίτες κι όχι να τους επιβαρύνει ακόμη περισσότερο», υπογράμμισε ο κ. Κ. Αγοραστός.

Από την πλευρά του ΔΣ του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, ο Πρόεδρος Δημήτρης Παπαποστόλου, ο γεν. γραμματέας Ζήσης Δημεράς και τα μέλη Βασίλης Ζωγράφος και Απόστολος Ζαχαράκης ανέφεραν στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας ότι «οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι του Δημοσίου, που είναι ασφαλισμένοι στον ΟΠΑΔ, έχουν βρεθούν σε δεινή θέση από τη Μ. Δευτέρα. Οι γιατροί  αποφάσισαν την αναστολή της σύμβασης με τον ΟΠΑΔ  Η αδυναμία των ασθενών – ασφαλισμένων του οργανισμού περίθαλψης του Δημοσίου – να καταβάλουν το ανάλογο ποσό είναι πραγματική για τους περισσότερους και αυτό βάζει σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Η κυβέρνηση με τις νέες πολιτικές για την υγεία που σκοπεύουν στην εξοικονόμηση χρημάτων, έχει την κύρια ευθύνη για όλη αυτή την κατάσταση.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ.ΑΔΕΔΥ Λάρισας ζητάει την άμεση λύση του προβλήματος. Οι κυβερνητικές ευθύνες είναι τεράστιες, γιατί η κυβέρνηση είναι αυτή που οφείλει τα χρήματα και πολύ περισσότερο αυτή έχει την υποχρέωση να προστατέψει τους ασφαλισμένους  – εργαζόμενους και συνταξιούχους – που, ενώ δεν έχουν καμία ευθύνη, είναι τα θύματα».

Προηγούμενο άρθρο Ποσό 3,1 εκατ. ευρώ από την αιρετή περιφέρεια Θεσσαλίας για τη μεταφορά των μαθητών
Επόμενο άρθρο Κ. Αγοραστός στην Ελασσόνα: «Στην αγορά αποτυπώνεται ανάγλυφα το κλίμα αβεβαιότητας για το μέλλον»