Μετά την παταγώδη διάψευση των προβλέψεων για υπέρμετρο αριθμό αιτήσεων μετεγγραφής από πρωτοετείς φοιτητές, ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος επανέρχεται με ερώτησή του προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα Λοβέρδο ζητώντας να προχωρήσει άμεσα στη ρύθμιση που θα δίνει τη δυνατότητα μετεγγραφής και στους 723 πολύτεκνους φοιτητές που εισήχθησαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ προ του 2013.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει στην ερώτησή του ο κ. Χαρακόπουλος «παρά τις αρχικές ανησυχίες για μαζικές αιτήσεις μετεγγραφών πρωτοετών φοιτητών, που σύμφωνα με δημοσιεύματα θα ανέρχονταν έως και 40.000, αυτές τελικά περιορίστηκαν στον αριθμό των 12.916. Αυτό σημαίνει, σύμφωνα και με εκτιμήσεις του Υπουργείου Παιδείας που διατυπώθηκαν στα ΜΜΕ, ότι η τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν απειλείται από δυσλειτουργικές συνέπειες από τις μετεγγραφές που θα πραγματοποιηθούν».
Έχοντας πλέον νέα δεδομένα στο ζήτημα των μετεγγραφών, ο βουλευτής Λαρίσης τονίζει πως τώρα πλέον «είναι εύλογη η επαναφορά του απόλυτα δικαιολογημένου αιτήματος για συμπερίληψη στους έχοντες τη δυνατότητα μετεγγραφής και των πολύτεκνων φοιτητών περασμένων ετών. Οι πολύτεκνοι φοιτητές που θα ευνοηθούν από την αναδρομική ισχύ της ρύθμισης για μετεγγραφή είναι, σύμφωνα και με τα στοιχεία της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος, μόλις 723. Ας σημειωθεί ότι από τους αιτούντες μετεγγραφή στην παρούσα φάση οι πολύτεκνοι καταλαμβάνουν μόνον το 14% του συνόλου».
Ο Θεσσαλός πολιτικός υπογραμμίζει πως «η Πολιτεία, όπως είχαμε τονίσει και στις προηγούμενες παρεμβάσεις μας για το ζήτημα, οφείλει να στηρίζει τις πολύτεκνες οικογένειες, ιδιαιτέρως στη σημερινή δυσχερή οικονομική συγκυρία. Το κόστος σπουδών των παιδιών που βρίσκονται μακριά από το σπίτι τους, έτσι κι αλλιώς, είναι δυσβάστακτο για τη μέση οικογένεια. Γίνεται κατανοητό, επομένως, ότι για τις πολύτεκνες οικογένειες η συντήρηση των παιδιών τους που σπουδάζουν μακριά και από το σπίτι τους μετατρέπεται σε αληθινό ‘‘Γολγοθά’’»
Και καταλήγει καλώντας τον Υπουργό Παιδείας, καθώς εκλείπει πλέον η ανησυχία για μαζικές μετεγγραφές που θα δημιουργούσαν προβλήματα στη λειτουργία των Πανεπιστημίων, «άμεσα να δώσει τη δυνατότητα της μετεγγραφής και σε αυτήν την κατηγορία των πολύτεκνων φοιτητών παρελθόντων ετών, που ο περιορισμένος αριθμός τους επίσης δεν προκαλεί προβλήματα και ουσιώδεις μεταβολές στα πανεπιστημιακά τμήματα που θα μετεγγραφούν»..