Ημερίδα διοργανώνεται στη Λάρισα με θέμα: «Ανακύκλωση στη Θεσσαλία – προβλήματα και προοπτικές»


 Υπό την αιγίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) και της υπουργού κ. Τίνας Μπιρμπίλη τίθενται οι εκδηλώσεις που οργανώνει στη Λάρισα το ΤΕΕ Κ&Δ Θεσσαλίας: η Ημερίδα στις 16 Ιουνίου με θέμα «Ανακύκλωση στη Θεσσαλία- προβλήματα και προοπτικές» και το Επιστημονικό Τριήμερο με τίτλο «Κτίριο και Ενέργεια» που θα διεξαχθεί στις 8-9-10 Σεπτεμβρίου.

 Με την υποστήριξη του ΥΠΕΚΑ, οι εκδηλώσεις αναβαθμίζονται αποκτώντας πανελλήνια διάσταση ενώ αναμένονται σ΄ αυτές υψηλού επιπέδου πολιτικές εκπροσωπήσεις καθώς και επιπλέον ενδιαφέρουσες εισηγήσεις από την πλευρά στελεχών των υπηρεσιών του υπουργείου.

Σκοπός της Ημερίδας  για την «Ανακύκλωση στη Θεσσαλία» είναι να δοθεί έμφαση στην αναγκαιότητα συνεργασίας με τους τοπικούς φορείς και ιδιαίτερα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την καλύτερη εφαρμογή της Ανακύκλωσης στην περιοχή.

Κατά το Επιστημονικό Τριήμερο  « Κτίριο και Ενέργεια », στο πλαίσιο του οποίου θα διεξαχθούν και ημερίδες με ανάλογη θεματολογία στα Τρίκαλα και στην Καρδίτσα, θα γίνει  παρουσίαση  των διαθέσιμων τεχνολογιών και μεθόδων μελέτης, υπολογισμού και κατασκευής κτιρίων με βέλτιστη ενεργειακή συμπεριφορά  με εισηγήσεις και συζητήσεις που θα κινούνται σε τρία επίπεδα: Στην εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας, τις νέες εφαρμοσμένες λύσεις και τις τεχνολογικά ώριμες νέες επιστημονικές προσεγγίσεις.

Οι εισηγήσεις θα καλύψουν τις εξής βασικές Θεματικές Ενότητες: Βιοκλιματικός σχεδιασμός, Εξοικονόμηση ενέργειας, Ενεργειακά συστήματα στο κτίριο, Eνσωμάτωση ΑΠΕ στα κτίρια.

Παράλληλα με  τις εργασίες του Τριημέρου  θα λειτουργήσει και Έκθεση Υλικών στην οποία θα προβληθούν προϊόντα και υλικά τα οποία έχουν σχέση με την Τεχνολογία-Τεχνογνωσία  σχετικά με την ενέργεια στο κτίριο.

Από το ΤΕΕ καλούνται οι ενδιαφερόμενοι   που έχουν  εξειδίκευση στη θεματολογία των εν λόγω ενοτήτων να εκδηλώσουν  το ενδιαφέρον ή να ορίσουν   εκπρόσωπο  που θα μπορούσε να παρουσιάσει εισήγηση. Επίσης όσες επιχειρήσεις- εταιρίες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο Τριήμερο να καταθέσουν έγκαιρα το ενδιαφέρον τους για τη συμμετοχή  επιλέγοντας εκθεσιακό χώρο (περίπτερο), εκθεσιακό χώρο και συμμετοχή-παρουσίαση στο πρόγραμμα του χώρου έκθεσης ή απλή διανομή υλικού στο χώρο υποδοχής. Χρόνος Υποβολής  ενδιαφέροντος  για εισήγηση και για συμμετοχή στην τεχνική έκθεση  η  30η  Μαΐου  2011 στο ΤΕΕ Κ&Δ Θεσσαλίας  Καλλιθέας 7 & Τζαβέλα- 41222 -Λάρισα, 2410/535615-257866, FAX 255718, e-mail: tee_lar@tee.gr, earab@central.tee.gr.  Οργανωτική Γραμματεία- πληροφορίες : Θ. Γκιάτας- Ε. Αραμπατζή.

Προηγούμενο άρθρο Αστ. Ροντούλης: Τα μέτρα της Κυβέρνησης επιτείνουν την ύφεση στην αγορά
Επόμενο άρθρο Στη Βουλή των Ελλήνων έφτασε το θέμα των Κατασκηνώσεων