Στη Βουλή των Ελλήνων έφτασε το θέμα των Κατασκηνώσεων


 Στην Ελληνική Βουλή έφτασε το θέμα των Κατασκηνώσεων Κοκκινοπηλού,μετά την επιστολή-παρέμβαση του Δικτύου  «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» προς τον Πρωθυπουργό της χώρας και όλα τα εμπλεκόμενα Υπουργεία , το οποίο με εμπεριστατωμένη επιστολή  ζήτησε την παράδοση των Κατασκηνώσεων στην τοπική κοινωνία ,έτσι ώστε να ιδρυθεί το «ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΛΥΜΠΟΥ -ΚΟΚΚΙΝΟΠΗΛΟΣ»,προκειμένου να μετεξελιχθεί σε αναπτυξιακό εργαλείο για ολόκληρη την περιοχή και όχι να μετατραπούν αυτές σε Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών ,γεγονός που θα δημιουργούσε πρόσθετα προβλήματα .

 Σημειώνεται ότι ιδιαίτερη έκταση έλαβε το θέμα αυτό ,σε πολλά  ΜΜΕ,εντός και εκτός Ελλάδος   ,τα οποία ασχολήθηκαν με την πρωτοβουλία αυτή και με την  δυνατότητα ανάπτυξη της περιοχής ,μέσα από την ανάπτυξη των αθλημάτων βουνού στη Θεσσαλική πλευρά του Ολύμπου , αφού υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις γι’ αυτό.

Μετά την επιστολή αυτή ,ήδη , κατατέθηκε από τον Βουλευτή Λάρισας κ. Αστ. Ροντούλη ,σχετική ερώτηση στη Βουλή ,προς τα εμπλεκόμενα Υπουργεία, για τις κατασκηνώσεις Κοκκινοπηλού ,όπως επίσης,και σχετική ερώτηση από τον Βουλευτή Λάρισας κ. Έκτ. Νασιώκα ,προς όλα τα συναρμόδια Υπουργεία ,από τα οποία ζητούνται να δοθούν όλες οι απαντήσεις που αφορούν το μέλλον των κατασκηνώσεων,αλλά και την παράδοσή τους στην τοπική κοινωνία.

Το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»  θα ζητήσει άμεσα ,συνάντηση με τους αρμόδιους του Υπουργείου Παιδείας ,Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ,το οποίο έχει την ευθύνη των Κατασκηνώσεων  ,προκειμένου να αναπτύξει ,με σχετική οικονομοτεχνική μελέτη ,αλλά και προφορικά όλα εκείνα τα επιχειρήματα ,που αποδεικνύουν ότι οι Κατασκηνώσεις  Κοκκινοπηλού, με τις σωστές παρεμβάσεις ,με τη σωστή χρήση ,αλλά κυρίως με την συνεργασία όλων των φορέων  της επαρχίας Ελασσόνας(Δήμος,Συνεταιρισμοί,Εθελοντικοί φορέις ,Ορειβατικοί Σύλλογοι κ.ά.) ,μπορούν να μετατραπούν σε αγαπημένο τόπο προορισμού όλων  αυτών που αγαπούν τη φύση και τα αθλήματα βουνού ,με τη λειτουργία τους ως Πρότυπου Ορειβατικού Κέντρου.

Επίσης ,το Δίκτυο πιστεύει ότι τα έργα ανακαίνισης και συντήρησης των εγκαταστάσεων ,μπορούν και πρέπει να ενταχθούν στο Ε.Π. 2007-2013 της Θεσσαλίας  ,με ευθύνη του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας ,αφού η χρήση τους ως Πρότυπου Ορειβατικού Κέντρου ,έχει έντονο αναπτυξιακό χαρακτήρα για την περιοχή και δημιουργεί προϋποθέσεις ανάπτυξης πολλών εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Επίσης ,το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» επανέρχεται και πάλι ,στην αναγκαιότητα κατασκευής, τουλάχιστον  ,τριών(3) καταφυγίων σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές στην Ν.Δ. πλευρά του,αίτημα ,άλλωστε ,που έχει διατυπωθεί και από άλλους φορείς  Ελασσόνας (,Δήμος, ΧΟΣ Ελασσόνας κ.ά.),εδώ και πολύ καιρό,γεγονός που αποδεικνύει την ταύτιση των απόψεων όλων  .

Σημειώνεται ότι για το θέμα αυτό το Δίκτυο ,έχει στείλει σχετικό έγγραφο προς την Περιφέρεια  Θεσσαλίας και Νομαρχία Λάρισας ,χωρίς ,δυστυχώς να λάβει οποιαδήποτε απάντηση ,αν και οι αντίστοιχοι Πολιτειακοί Φορείς της Ανατ. Πλευράς του Ολύμπου ,αναπτύσσουν ,εδώ και χρόνια, δράσεις στον Όλυμπο (καταφύγια, κ.ά.) κάνοντας χρήση των Εθνικών ή Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Με τιμή

Για το Δ.Σ .του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»

Ο πρόεδρος

 Η  Γενική  Γραμματέας

Σκριάπας Κων/νος

Μπουζούκη Ελισσάβετ

Οικονομολόγος, Σύμβουλος Ανάπτυξης

Οικονομολόγος

 

Προηγούμενο άρθρο Ημερίδα διοργανώνεται στη Λάρισα με θέμα: «Ανακύκλωση στη Θεσσαλία – προβλήματα και προοπτικές»
Επόμενο άρθρο Μάξιμος στη βουλή προς Υφ. πολιτισμού: Η κυβέρνηση «νίπτει τας χείρας της» για τη βία στα γήπεδα