Σημεία συνέντευξης του Βουλευτή Λαρίσης κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου


 Για παραπολιτική και Ζάππειο ΙΙ

«Είναι καιρός να ξεφύγουμε από την παραπολιτική και να ασχοληθούμε με τα μείζονα και τα σοβαρά. Υπό αυτή την έννοια η συμβολή της Νέας Δημοκρατίας είναι καθοριστική. Στις 12 Μαΐου, η ελληνική κοινωνία θα έχει τη δυνατότητα να ακούσει μια ολοκληρωμένη, εναλλακτική πρόταση για την έξοδο της χώρας από την κρίση, με μέτρα κοστολογημένα, με συγκεκριμένα βήματα, με χρονοδιαγράμματα και με λιγότερες θυσίες που όμως θα πιάσουν τόπο, θα έχουν αντίκρισμα».

 Κυβέρνηση των λόγων και όχι των έργων

«Ενάμισι χρόνο μετά τις εκλογές και ένα χρόνο μετά τη ψήφιση του μνημονίου μιλούμε συνεχώς για νέα μέτρα τα οποία αποδεικνύεται σύντομα ότι έχουν ημερομηνία λήξεως, διαψεύδονται όλες οι προσδοκίες που καλλιεργούνται από την κυβέρνηση. Δυστυχώς, αυτή η κυβέρνηση μιλά πολύ και πράττει λίγα. Για παράδειγμα στα πρόσφατα φαινόμενα βίας που είδαμε στα γήπεδα, πριν 2-3 μήνες που είχαμε ανάλογα φαινόμενα στον αγώνα Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού και πάλι είχαμε αλλεπάλληλες συσκέψεις, εξαγγελίες, υποσχέσεις για νέα μέτρα και σήμερα έχουμε μια από τα ίδια».

Οι κίνδυνοι για τη Συνθήκη του Schengen

«Η τελευταία οδυνηρή εξέλιξη αφορά στον έλεγχο που γίνεται στην Ελλάδα για την εφαρμογή της Συνθήκης του Schengen. Εδώ και πέντε μήνες έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση ότι θα κάνει ένα φράκτη στον Έβρο και δεν έχουμε δει καμία εξέλιξη επ’ αυτού. Χωρίς να σημαίνει ότι το μέτρο αυτό θα έλυνε το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης. Θα είναι εγκληματικό η χώρα να βγει από τη Συνθήκη Schengen, αλλά αυτό μας επιφορτίζει με ακόμα μεγαλύτερες ευθύνες. Θα πρέπει η κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι χρειάζεται μια ολοκληρωμένη μεταναστευτική πολιτική. Με το μεταναστευτικό νόμο που ψήφισε, που ήταν από τις πρώτες επιλογές της, η Ελλάδα έχει καταστεί πόλος έλξης μεταναστών που εγκλωβίζονται, με το Δουβλίνο ΙΙ, στη χώρα μας».

Η σφοδρή σύγκρουση της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΑΟΣ

«Το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη επιχειρεί να δημιουργήσει μια εικόνα συμψηφισμού για τα δύο μεγάλα κόμματα, όσον αφορά θέματα διαφθοράς. Το ερώτημα είναι το εξής και το έθεσε ο κ. Μεϊμαράκης από το βήμα της βουλής: ‘’πώς εξηγείται το ενδιαφέρον του ΛΑΟΣ και του προέδρου του για την παραλαβή των υποβρυχίων που εκδηλώθηκε με επισκέψεις στο Πεντάγωνο, αλλά και επίμονες ερωτήσεις Βουλευτών προς την τότε πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας;” Βεβαίως και είναι καταδικαστέες και δεν μπορεί να συμφωνήσει κανείς με τις εκφράσεις που αποδίδονται στον κ. Μεϊμαράκη. Αλλά νομίζω ότι είναι δικαιολογημένη η αγανάκτηση και η οργή του, διότι βλέπει ότι στοχοποιείται από το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη, σε μια προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων».

Προηγούμενο άρθρο Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και Ανταγωνιστικότητα των ΜΜΕ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Ροντούλης στη Βουλή: «Με ευθύνη του ΠΑΣΟΚ τέρμα τα φτηνά στεγαστικά δάνεια στους δημοσίους υπαλλήλους»