Αστ. Ροντούλης: «Η Κυβέρνηση πρέπει να σκεφτεί πολύ σοβαρά την παράμετρο των κλιματικών μεταβολών»


 Στις 6-12-2010 κατά τη συζήτηση Επερώτησης στη Βουλή, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. και βουλευτής Λάρισας κ. Αστέριος Ροντούλης έλεγε τα εξής:

 «Η Κυβέρνηση πρέπει να σκεφτεί πολύ σοβαρά την παράμετρο των κλιματικών μεταβολών, πράγμα που σημαίνει, ότι εμφανίζονται ακραία καιρικά φαινόμενα για τα οποία ουδεμία ευθύνη φέρουν οι παραγωγοί, καταστρέφονται οι καλλιέργειες, αλλά δυστυχώς αυτά τα καιρικά φαινόμενα συμβαίνουν σε χρονικές περιόδους που δεν καλύπτονται από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ. Αυτή είναι η αλήθεια, αυτή είναι η πραγματικότητα. Άρα, εάν θέλουμε να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας των παραγωγών, πρέπει να πούμε τρεις λέξεις: «αναμόρφωση κανονισμού ΕΛΓΑ».

Τώρα οι εξελίξεις τον δικαιώνουν πλήρως, αφού οι παραγωγοί της ευρύτερης περιοχής του  Τυρνάβου που επλήγησαν από τον παγετό του Δεκεμβρίου και του Μαρτίου συναντούν την διαβεβαίωση των υπηρεσιών του ΕΛΓΑ ότι δεν δικαιούνται αποζημίωση επειδή το ζημιογόνο αίτιο (παγετός) συνέβη εκτός της χρονικής περιόδου που θέτει ο κανονισμός του Οργανισμού.

Επειδή οι παραγωγοί δεν φέρουν καμία ευθύνη για τον αναχρονιστικό κανονισμό του ΕΛΓΑ, ο βουλευτής δηλώνει ότι τις προσεχείς ημέρες θα συναντηθεί με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σκανδαλίδη προκειμένου να θέσει το ζήτημα των δικαίων αποζημιώσεων των παραγωγών και να ζητήσει την όσο το δυνατόν ταχύτερη αναμόρφωση του κανονισμού του ΕΛΓΑ.

Προηγούμενο άρθρο Σύσκεψη για την πυροπροστασία
Επόμενο άρθρο Μια Ονειρική ανάβαση στον Όλυμπο από τους φίλους ιστορικών αυτοκινήτων