Η Ελλάδα θα πορευτεί στον δύσκολο, αλλά ασφαλή δρόμο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, ως ισότιμο μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας, ή θα επιλέξει αχαρτογράφητα ύδατα χωρίς κανείς να είναι σε θέση να γνωρίζει τον τελικό προορισμό; Η Ελλάδα θα ολοκληρώσει τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που τόσο έχει ανάγκη ή θα πατήσει φρένο στην πιο κρίσιμη στιγμή από το 1974 και μετά; Η χώρα θα συνεχίσει να κινείται στο δημοκρατικό πλαίσιο, ενδυναμώνοντας τους θεσμούς της οι οποίοι πληγώθηκαν βάναυσα τα τελευταία τέσσερα χρόνια ή θα κατρακυλήσει στο βούρκο των απίθανων πρωταγωνιστών που έβαλαν ως στόχο να μας γυρίσουν πίσω στις πιο σκοτεινές για τη χώρα ιστορικές σελίδες;
Με αυτά τα ερωτήματα, αλλά και μέσα από γόνιμο διάλογο με το πολυπληθές ακροατήριο, ο Χρήστος Κέλλας, έθεσε τα διλήμματα που αντιμετωπίζει η χώρα, μιλώντας στο Ευύδριο και στον Σταυρό Φαρσάλων.
«Η πορεία της χώρας φαίνεται να σταματά βίαια, χωρίς να είναι αυτό που επιζητούν οι πολίτες, καθώς όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν καθαρά πως κανείς τους δεν θέλει εκλογές. Εκλογές δεν θέλει επίσης και η κυβερνητική πλειοψηφία, καθώς γνωρίζουμε πολύ καλά πως τώρα είναι η ώρα που θα ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με τους δανειστές και έτσι, με τον τρόπο αυτό, η χώρα θα αφήσει πίσω της τα μνημόνια και θα μπορέσει να επανασχεδιάσει το μέλλον με τα δικά της εργαλεία. Εκλογές όμως δεν θέλει και η αξιωματική αντιπολίτευση, ανεξαρτήτως των κραυγών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ . Η ηγετική ομάδα της Κουμουνδούρου γνωρίζει πολύ καλά πως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα δεν λύνονται ούτε με λεονταρισμούς, ούτε με αστείες επιδείξεις δύναμης. Πως είναι δυνατόν λοιπόν όταν όλοι δεν επιθυμούν τις εκλογές, εμείς να συζητάμε σοβαρά πως τελικά αυτές μπορεί να επιβληθούν και μάλιστα με τους χειρότερους δυνατούς όρους και προϋποθέσεις για την χώρα;», αναρωτήθηκε ο Λαρισαίος βουλευτής, ο οποίος δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για όλα όσα συμβαίνουν στην πολιτική ζωή του τόπου τα τελευταία εικοσιτετράωρα.
«Την ώρα που ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας είναι εξαντλημένο από τη συνεχή προσπάθεια για να κρατηθεί η χώρα όρθια, και ενώ σε μεγάλο ποσοστό είναι, και δικαιολογημένα, εξοργισμένο από τη συμπεριφορά του πολιτικού προσωπικού, κάποιοι φαίνεται πως δεν συνειδητοποιούν τι πράττουν, εκτός και αν είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία, και ανοίγουν τον ασκό του Αιόλου. Απίθανες κατηγορίες και εκατέρωθεν ύβρεις, απειλές και μηνύσεις παίρνουν τη θέση της σωφροσύνης, της σοβαρότητας, της ευθυκρισίας και της συνεννόησης . Οι πολίτες αισθάνονται πως όλοι είναι ίδιοι και γυρνούν την πλάτη συλλήβδην στο πολιτικό σύστημα. Οι καιροί είναι επικίνδυνοι και η δημοκρατία μας τραυματίζεται», σημείωσε με νόημα ο κ. Κέλλας και κατέληξε λέγοντας:
«Έχουμε όλοι μας ιστορική ευθύνη να απομονώσουμε τους ακραίους και να προασπίσουμε έτσι τη δημοκρατία. Ειδάλλως θα βρεθούμε υπόλογοι απέναντι στην Ιστορία, η οποία θα είναι αμείλικτη»