Ροντούλης Αστ.: «Χωρίς Ρεύμα οι Αρδευτές των Τ.Ο.Ε.Β. Μάτι-Τυρνάβου και Αγίας Σοφίας»


 Οι Τοπικοί Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β.) είναι Ν.Π.Ι.Δ. που εποπτεύονται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και εξασφαλίζουν την συνεχή και ομαλή άρδευση των αγροτεμαχίων. 

 Μέγιστο πρόβλημα έχει προκύψει στους αγρότες-αρδευτές Τυρνάβου και Αμπελώνα, λόγω της διακοπής ηλεκτροδότησης, από την ΔΕΗ, 28 περίπου γεωτρήσεων στα Τ.Ο.Ε.Β. Μάτι-Τυρνάβου και Αγίας Σοφίας. Η οικονομική δυσχέρεια των εν λόγω Τ.Ο.Ε.Β που προέκυψε από την πρόσφατη οικονομική επιβάρυνση που υπέστησαν λόγω των κλοπών καλωδίων και λοιπών εξαρτημάτων των δικτύων τους, καθώς και από την αδυναμία των αρδευτών να καταβάλουν τις εισφορές τους, τους οδήγησε σε αδυναμία καταβολής των οφειλομένων προς την ΔΕΗ.

Όπως είναι γνωστό σε όλους, το Κράτος χρωστά μεγάλα ποσά στους αγρότες από επιστροφή ΦΠΑ πετρελαίου, νιτρορύπανση-βιολογικά, αποζημιώσεις για το πράσινο σκουλήκι και από επιδοτήσεις της συνδεδεμένης ενιαίας ενίσχυσης. Δεδομένης της οικονομικής πραγματικότητας που βιώνουν οι αγρότες των συγκεκριμένων περιοχών, είναι προφανής η ανάγκη στήριξης των καλλιεργειών τους και η άρδευση των αγροτεμαχίων (μποστάνια, βιομηχανική ντομάτα και πρώιμα ροδάκινα). Μάλιστα όταν η ηλεκτροδότηση παρέχεται από την Δημόσια Επιχείρηση  Ηλεκτρισμού, είναι πασιφανές ότι θα έπρεπε να εξασφαλιστεί τουλάχιστον μια χρονική  παράταση στην διακοπή ηλεκτροδότησης των γεωτρήσεων.

Η ανάγκη για άρδευση, ώστε να μην χαθούν οι καλλιέργειες, είναι απολύτως άμεση και συνεπώς, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

  • 1. Είναι μέσα στις προθέσεις της Πολιτείας, να φροντίσει έτσι ώστε να δοθεί άμεση λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα μεριμνώντας ώστε να επανασυνδεθούν με ηλεκτροδότηση οι γεωτρήσεις, παρέχοντας παράλληλα μια επαρκής χρονική παράταση, προκειμένου να εξοφληθούν τα οφειλόμενα προς τη ΔΕΗ;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Αστέριος Γ. Ροντούλης

Προηγούμενο άρθρο Πατριωτικό μέτωπο Ν. Λάρισας: Ο κ. Προβόπουλος «θάβει» το σκάνδαλο με τα τοξικά ομόλογα επί Σημίτη
Επόμενο άρθρο Η επίγεια ψηφιακή τηλεόραση έφτασε και στην κεντρική Θεσσαλία!