Τοποθέτηση Θ. Παρασκευούδη με αφορμή το ιδρυτικό συνέδριο


 Τοποθέτηση της υπεύθυνης περιφερειακών Μ.Μ.Ε. της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Θέκλας Παρασκευούδη με αφορμή το Ιδρυτικό Συνέδριο του κινήματος στην Αθήνα.

 «Το ιδρυτικό μας συνέδριο όπου διαμορφώνονται θέσεις και απόψεις σε μία περίοδο βαθιάς κρίσης για την χώρα μας, αυτονόητα αποκτά ιδιάζουσα βαρύτητα και σημασία. Διότι όλοι οι μετέχοντες σε αυτό, δεν προσδοκούν τη διανομή οφιτσίων, ούτε τη συνυπογραφή προαποφασισμένων μανιφέστων.

Η Δημοκρατική Συμμαχία με το ιδρυτικό της συνέδριο καλείται να επιτελέσει το ύψιστο καθήκον προς τη χώρα:

Να δώσει στην ελληνίδα και στον έλληνα την εναλλακτική εκείνη πρόταση που θα τους βγάλουν από το τέλμα, το αδιέξοδο, την αγωνία αλλά και θα τους επιτρέψουν να ξαναζήσουν με αξιοπρέπεια χτίζοντας ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά τους και τις επόμενες γενεές.

Έχω την αίσθηση λοιπόν, πως μετά την απόφαση ευθύνης – όπως περίτρανα αποδείχθηκε – της προέδρου μας Ντόρας Μπακογιάννη να συνυπογράψει το μνημόνιο, σώζοντας τη χώρα από βέβαιη χρεοκοπία, αλλά και μετά από τις προσπάθειες που ακολούθησαν – άλλοτε με αποτελεσματικότητα και άλλοτε ανεπιτυχώς – για την εξυγίανση του ελληνικού κράτους, τώρα πλέον οφείλουμε να στοχεύσουμε την πολιτική μας στην ουσία:

Και η ουσία δεν είναι άλλη από τη χάραξη μίας δέσμης στρατηγικών η οποία δεν θα διαμορφώνεται με οικονομοτεχνικά κριτήρια. Μία στρατηγική όπου ο άνθρωπος δε θα είναι η ποσοστιαία μονάδα, ο κομπάρσος, αλλά ο πρωταγωνιστής.

 Άρα λοιπόν το μεγάλο μας δίλλημα σήμερα είναι εάν πράγματι θέλουμε μία Ελλάδα ισόρροπης ανάπτυξης και ίσων ευκαιριών και φυσικά μία Ελλάδα παραγωγική σε όλους τους τομείς της.

Η περιοχή της Θεσσαλίας, είναι το χαρακτηριστικό παράδειγμα ενός τόπου ο οποίος έχοντας άπλετα προσόντα, σήμερα οδηγείται σε μαρασμό, λόγω μίας γενικότερης πολιτικής και φιλοσοφίας, που δημιούργησε το τερατούργημα της Ελλάδας του 2009, στην οποία η οικονομία στηρίζονταν κατά 80% στην κατανάλωση και μόνον κατά 20% στην ανάπτυξη.

Θέλουμε λοιπόν εδώ και τώρα αλλαγή πλεύσης σε όλους τους τομείς. Και η Δημοκρατική Συμμαχία μπορεί να πετύχει αυτή την αλλαγή.

Με ένα κράτος όπου θα πληρώνουμε λιγότερους φόρους αλλά θα τους πληρώνουμε όλοι.

Με μία αγροτική πολιτική που θα αναγεννήσει την ύπαιθρο δίνοντας εφόδια στους νέους αγρότες, προοπτική στις νέες καλλιέργειες και μεγαλύτερα θεσμικά και οικονομικά κίνητρα στους διαμένοντες εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων. 

Και με ένα σύνολο ελεγκτικών μηχανισμών που θα διασφαλίζει το εισόδημα των εργαζόμενων στον πρωτογενή τομέα και θα θωρακίζει με αυτό τον τρόπο έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης στη χώρα μας.

Ο Μάνος Χατζιδάκης είχε πει κάποτε πως «Δύο είναι οι εχθροί της πολιτικής και του πολιτισμού: ο λαϊκισμός και ο ελιτισμός.»

Εμείς ως Δημοκρατική Συμμαχία με την μέχρι τώρα στάση μας αποδείξαμε ότι απέχουμε μακράν από κάθε λαϊκιστική φωνή χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν είμαστε κοντά στον πολίτη, αφού κι εμείς είμαστε κομμάτι αυτής της κοινωνίας.

Ας δείξουμε λοιπόν πως με αυτό το Ιδρυτικό Συνέδριο, όλοι εμείς της «Συμμαχίας» αλλά και τα 11 εκατομμύρια των ελλήνων, μπορούμε να σηκώσουμε στις πλάτες μας τη χώρα και να την καταστήσουμε ξανά τόπο ανάπτυξης, κοινωνικής ευαισθησίας και αξιοπρέπειας».

 

Προηγούμενο άρθρο Κ. Αγοραστός: «Η λύση στην κρίση να έλθει μέσα από την προστασία
Επόμενο άρθρο Σημεία συνέντευξης του βουλευτή Λαρίσης κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου στο Mega