Προσκλήσεις προϋπολογισμού άνω των 20 εκ. ευρώ για προμήθεια εξοπλισμών ειδικών σχολείων


  Προσκλήσεις  προϋπολογισμού άνω των 20 εκατομμυρίων ευρώ εξέδωσε η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Θεσσαλίας, με απόφαση της Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας κ. Καλλιόπης Γερακούδη, για προμήθεια εξοπλισμών ειδικών σχολείων, κοινωνικές υποδομές και υποδομές πρόσβασης σε έργα διάθεσης στερεών αποβλήτων.

Αναλυτικότερα , οι  3 προσκλήσεις  αφορούν στα εξής:

  -Προμήθεια εξοπλισμού ειδικών σχολείων, προϋπολογισμού 4.700.000 ευρώ, με στόχο να καλυφθούν ανάγκες  σε όλα τα  σχολεία της Θεσσαλίας.  Η αξιολόγηση των προτάσεων που θα κατατεθούν θα είναι άμεση με έναρξη υποβολής προτάσεων από τις 6/6/2011 και λήξη μέχρις εξαντλήσεως του διαθέσιμου προϋπολογισμού. Δικαιούχοι για υποβολή προτάσεων είναι  οι ΟΤΑ Α βαθμού της περιφέρειας Θεσσαλίας, οι οποίοι και θα πρέπει να ενεργοποιηθούν άμεσα προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις τους, καθώς επίσης το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας και η Διεύθυνση Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Σχεδίων.

– Ανάπτυξη δομών για την προώθηση της κοινωνικής ενσωμάτωσης ειδικών κοινωνικών ομάδων, προϋπολογισμού  10.000.000 ευρώ.     Ενδεικτικά, οι προτάσεις που θα υποβληθούν μπορούν να περιλαμβάνουν: Υποδομές ανοιχτής φροντίδας κοινωνικών ομάδων όπως ξενώνες και προστατευμένα διαμερίσματα χρόνιων ψυχικά ασθενών ,         Κέντρα αποκατάστασης, όπως κέντρα αντιμετώπισης της κρίσης εξαρτημένων ατόμων από ναρκωτικά – αλκοόλ,         Υποδομές ημιαυτόνομης διαβίωσης και κοινοτικών η διαδημοτικών δικτύων υποστήριξης και φιλοξενίας για άτομα με βαριές κινητικές αναπηρίες , γέροντες, άτομα με Αλτσχαιμερ κλπ.,       Υποδομές και εξοπλισμό Ιατροπαιδαγωγικών κέντρων  για την ψυχική υγεία,      Επέκταση ή και δημιουργία υποδομών βραχείας φιλοξενίας  οικογενειών που συνοδεύουν άτομα που νοσηλεύονται, καθώς επίσης και Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για άτομα με αναπηρία (ΣΥΔ ΑΜΕΑ), τα οποία αδυνατούν να στηρίξουν οι οικογένειες τους.

Η αξιολόγηση των προτάσεων θα είναι συγκριτική, με έναρξη του πρώτου κύκλου αξιολόγησης την 6/6/2011 και λήξη την 15/7/2011. Δικαιούχοι για υποβολή προτάσεων είναι το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης( ΥΥΚΑ), η 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, οι ΟΤΑ Α βαθμού της περιφέρειας Θεσσαλίας , η ΔΕΠΑΝΟΜ Α.Ε. και εποπτευμένοι από το ΥΥΚΑ φορείς.

– Λοιπές υποστηρικτικές δράσεις για την ασφαλή διάθεση των αστικών στερεών αποβλήτων, προϋπολογισμού 6.000.000 ευρώ. Συγκεκριμένα,  πρόκειται να χρηματοδοτηθούν υποδομές πρόσβασης σε έργα διάθεσης στερεών αποβλήτων όπως ΧΥΤΑ,  ΣΜΑ κλπ. Δικαιούχοι για υποβολή προτάσεων είναι η Περιφέρει Θεσσαλίας, οι ΟΤΑ Α βαθμού της Περιφέρειας καθώς και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Περιφέρειας Θεσσαλίας  μέχρι τις 30/6/2011. Ο πρώτος κύκλος συγκριτικής αξιολόγησης θα  ξεκινήσει την 6/6/2011 και θα λήξει την 18/7/2011.

Προηγούμενο άρθρο Θ. Παρασκευούδη: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Συμμαχίας
Επόμενο άρθρο Η εξοικονόμηση Ενέργειας βελτιώνει το επίπεδο διαβίωσης