Επιστολή Εκτ. Νασιώκα στον Δήμαρχο Λαρισαίων


    Αγαπητέ Δήμαρχε,

   Ευχαριστώ για την πρόσκληση να συμμετέχω στη ευρεία σύσκεψη φορέων που συγκαλείτε, με θέμα τον υπό διαμόρφωση Χάρτη Υγείας & Παιδείας, που αφορά την πόλη και τον νομό Λάρισας.

    Δυστυχώς, προγραμματισμένες υποχρεώσεις, δεν μου επιτρέπουν -παρά τη θέλησή μου- να είμαι μαζί σας.

   Θέλω όμως να σας συγχαίρω για την πρωτοβουλία που πήρατε να συζητηθούν τα πολύ σημαντικά θέματα υγείας και παιδείας που αφορούν την πόλη και το νομό Λάρισας.

   Ζούμε σε μια περίοδο μεγάλων δυσκολιών για την πατρίδα μας και όπως συμβαίνει πάντα όταν υπάρχει κρίση, αυτό που δυστυχώς πλήττεται πρώτο απ’ όλα είναι το κοινωνικό κράτος, δηλαδή η υγεία, η παιδεία και η κοινωνική ασφάλιση. Είμαι από αυτούς που δεν πιστεύουν ότι τα πράγματα ήταν όλα καλά καμωμένα ή ότι προγραμματίζαμε πάντα ορθολογικά. Το βέβαιο είναι όμως, ότι σήμερα πρέπει να διατηρήσουμε το κοινωνικό κράτος με πολύ λιγότερα χρήματα από ότι χτες. Άρα και συμπτύξεις και συλλειτουργίες και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα με μικρότερο κόστος πρέπει να επιδιώξουμε. Αυτό όμως πρέπει να γίνει με κανόνες και αρχές για κάθε νομό, για κάθε περιφέρεια και για όλες τις περιφέρειες της χώρας και παράλληλα να βρούμε τον τρόπο, ούτως ώστε αυτές οι παρεμβάσεις να μην λειτουργήσουν εις βάρος των φτωχότερων και των πιο αδύναμων.

   Με γνώμονα αυτές τις σκέψεις, έχω παρέμβει στην κυβέρνηση με όλους τους τρόπους που μου δίνει η κοινοβουλευτική μου ιδιότητα, εκπροσωπώντας το λαό της Λάρισας, ώστε να τηρηθούν αυτές οι αρχές και οι κανόνες και θέλω να δηλώσω για ακόμη μια φορά, ότι θα συνεχίσω να αγωνίζομαι μαζί με όλους τους φορείς της Λάρισας προς αυτήν την κατεύθυνση.

   Όσον αφορά μάλιστα στα νοσοκομεία της πόλης, προ δεκαπέντε μόλις ημερών κατέθεσα επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, την οποία και επισυνάπτω προς ενημέρωσή σας, με θέμα την συλλειτουργία μονάδων υγείας της Λάρισας.

   Τέλος, σας παρακαλώ να με ενημερώσετε για τα συμπεράσματα της σύσκεψης και τις τυχόν περαιτέρω ενέργειές σας.

  Με Εκτίμηση

ΕΚΤΟΡΑΣ Π. ΝΑΣΙΩΚΑΣ

Προηγούμενο άρθρο ΔΙΚΤΥΟ ΜΚΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ : Το Περιβάλλον το δανειστήκαμε από τα παιδιά μας
Επόμενο άρθρο Ροντούλης Αστ.: «Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων»