Σύγκληση εκτάκτου δημοτικού συμβουλίου για την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011


 Αξιότιμε κύριε πρόεδρε,

κατά τη συνεδρίαση της συνεδρίασης της 9-6-2011 του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας ετέθει υπόψη σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του ψήφισμα της δημοτικής παράταξης «Ταυτότητα Πόλης»   με το εξής περιεχόμενο:

    «Συμπαραστεκόμαστε προς τους αγανακτισμένους πολίτες που διαδηλώνουν ειρηνικά στις  πλατειές της χώρας μας  διότι:

  

 Είμαστε αγανακτισμένοι

1)γιατί βλέπουμε τον μισθό μας να συρρικνώνεται,

2)γιατί βλέπουμε τις συντάξεις μας να μειώνονται,

3)γιατί τα παιδιά μας δεν βρίσκουν εργασία,

4)γιατί αισθανόμαστε ότι μας κοροϊδεύουν αυτοί που δήθεν νοιάζονταν για μας.

5) γιατί τα ασφαλιστικά ταμεία μας δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις πληρωμές προς τους συνταξιούχους και αυτό μας εξοργίζει.

6)γιατί οι τράπεζες μας υπερχρέωσαν και σήμερα δεν συμμετέχουν στον επιμερισμό των ευθυνών με αντίστοιχες παραχωρήσεις προς τους δανειολήπτες 

 6) γιατί αυτά που προσδοκούσαμε να κάνουμε σήμερα ή αύριο δεν μπορούν να γίνουν επειδή υπάρχει αβεβαιότητα.

7) γιατί οι κυβερνήσεις των τελευταίων 37 χρόνων με την άσκηση της οικονομικής πολιτικής τους , με τις ασυγκράτητες παροχές  χωρίς να βάλουν το υπόβαθρο της ανάπτυξης για να κινηθεί η παραγωγική μηχανή της οικονομίας , μας οδήγησαν κοντά στην χρεωκοπία.

   ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ προβληματισμένοι

ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΑΣ – ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ –

Μας πνίγει το δίκαιο και η αγανάκτηση της οικονομικής κατάστασης της μακροοικονομίας και μικροοικονομίας της πατρίδας μας.

   

Η αναντιστοιχία δηλώσεων μελών της Κυβέρνησης μεταξύ τους , σκοπό έχουν  να μας τρομάξουν για να υποκύψουμε στις δήθεν πιέσεις του Δ.Ν.Τ. για την επόμενη δόση , την μεθεπόμενη και δεν γνωρίζουμε  που θα καταλήξει αυτό.

Ο Δήμος μας μπορεί να προσφέρει την υλικοτεχνική υποδομή του και τα μέσα που διαθέτει για να βοηθήσει ν’ απαλύνει τον πόνο που οι δημότες μας νιώθουν και να τους στηρίξει ψυχολογικά στις δύσκολες ημέρες που περνάμε».

   Επειδή η αναβολή συζήτησής  του για την επομένη συνεδρίαση του οργάνου για να τοποθετηθούν όλες οι παρατάξεις στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που η χώρα ζει.

Κύριε Πρόεδρε,

 η ψήφιση ή μη του μεσοπρόθεσμου προγράμματος  που εισάγει το Υπουργείο Οικονομικών την προσεχή Πέμπτη στην Ελληνική βουλή έχει καταστήσει επίκαιρο παρά ποτέ το εν λόγω ψήφισμά μας και μας δίνει την δυνατότητα να πάρουμε σαφή θέση ως δήμος Λαρισαίων με συγκεκριμένες προτάσεις στήριξης των αγανακτισμένων πολιτών.

Πιστεύω ακράδαντα ότι ο Δήμος μας ως μία ενιαία Ταυτότητα, μπορεί  να κατευθύνει την οικονομική δραστηριότητα τόσο των δημοτών όσο και ιδίου ως νομικό πρόσωπο , με πρακτικές απλές λύσεις να στηρίξει το χειμαζόμενο εισόδημά μας. Η ιστορική ευκαιρία είναι μπροστά μας σας καλώ να την πιάσουμε όσο πιο έγκαιρα μπορούμε και να δημιουργήσουμε συμμάχους που μαζί θα εργαστούμε για να ξεπεράσουμε  την ψυχολογική κατήφεια και την οικονομική δυσκολία μας.

Εμείς που δώσαμε μαζί την  μάχη μας στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές μπορούμε σήμερα ενιαία χωρίς ιδεολογικές προκαταλήψεις Αριστεράς-δεξιάς , αλλά με γνώμονα την ιδεολογία της πόλης μας να βοηθήσουμε.

ΖΗΤΩ:  την σύγκληση εκτάκτου δημοτικού συμβουλίου για την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011, με θέμα τη συζήτηση  ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ συμπαράστασης προς τους αγανακτισμένους πολίτες που διαδηλώνουν ειρηνικά στις  πλατειές της χώρας μας.

Γραμματέας Δημοτικού συμβουλίου Λάρισας

Μπαρτζώκης Γεώργιος                  

Λάρισα 27-6-2011

Προηγούμενο άρθρο Κ. Αγοραστός: «Ανάπτυξη, Απασχόληση και Κοινωνική Συνοχή, οι κύριες προτεραιότητες της Περιφέρειας Θεσσαλίας»
Επόμενο άρθρο Ροντούλης στη Βουλή: «Προσέξτε τους εθελοντές πυροσβέστες και τους δασοπυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης»